Thursday, December 31, 2009

Adios 2009, Hola 2010!

....dah selesai berfikir

2009, ape yang aku dah buat?

Satu -- Kerja baru! Lepas graduation on October 2008, aku keje kat Cyberjaya ni.. At first, contract je. Then, dorang offer aku for permanent job. Takkanla nak lepaskan peluang kan? Working hours very odd.. 5.30am to 2.00pm. Mencabar jugak nak bangun awal (normally 4.00am dah bangun dah). Tapi kalau nak berjaya, semua cabaran perlu ditempuhi kan??

Dua -- Beli kereta! With my own money.. Right after dapat offer kerja tu, aku terus buat keputusan nak beli kereta. Nak naek moto tak reti kan ehehe.. Actually tempat kerja aku sama ngan akak aku. Cuma akak aku keje time besela, 8.00 to 5.00pm. Takkanle dia nak bangun seawal 5.30pg nak hantar aku kan. Abes tu takkanla aku nak stay sampai 5.00 petang baru balik.. So, aku belila Cik Bibab. Setakat ni, aku bayar dengan duit aku sendiri. Hopefully, aku dapat bayar tanpa bantuan sape-sape sampai la tahun 2015 nnt :D

Tiga -- Dah takde kot? 

Ahahaha punyela tak produktif, kreatif dan inovatif aku ni kan.. I did nothin on 2009! Nothing special la.. Hidup aku biasa-biasa sahaja. Tiada yang istimewa. Cuma yang istimewa ialah, aku masih hidup, masih berpeluang untuk terus menjalani hari-hari sebagai insan biasa di bumi Allah ni..Juga dapat bersama keluarga dan orang yang tersayang.. Alhamdulillah.....

What to expect on 2010?

Satu -- on July, I'll turn 25! Wohohohoho.. rasa macam dah tua dan wajib kahwennn ahahaha.. Gatai! Tapi benar.. Target aku actually nak kawen masa umur 25..26 pun okay.. Tapi 25 tu cam cantekk jek.. So, are we going to see a wedding on 2010? Kita tunggu dan lihat lah :)

Dua -- aku nak uruskan kewangan aku dengan lebih baik tahun ni. Insyaallah..ni macam azam tahun baru jugakla ni. Tahun 2009 ni rasa macam lintang pukang, tunggang langgang je perancangan kewangan aku. To be honest, aku rasa aku gagal! Duit sentiasa tak cukup, in fact, aku selalu  rasa stress bab bab duit ni. So 2010 ni, aku nak uruskan kewangan aku dengan lebih baik... Tak nak lagi stress stress pasal duit. Sakit jiwa!

Tiga -- kurus kurus kurus.. This has been my resolution since er dunno when. Hari-hari pun cakap nak kurus. Tapi tak pernah jadi. Susahnye nak control nafsu makan. I love eating! Macamana nak buat tu.. Aku tau aku kena jaga badan. My mom slalu pesan, "dulu, masa mak ngandungkan Wani, mak ada diabetes. Wani ada risiko nak dapat jugak. Salah satu punca is obesiti. So, jaga badan! Jangan makan banyak sangat..." mypumpkin pun dah warning, " baik jaga badan dari sekarang.. dah kawen, ada anak nanti lagi susah nak exercise ape sume.." Okeh okeh, saya paham! Saya pun nak kurus.. Akan saya usahakan.. dan akan saya pastikan saya tidak hot hot ciken shaittt!

Empat -- Tak nak cakap lebih-lebih, takut ape yang diexpect tak menjadi..

Ape-ape pun, aku harap 2010 will be a great year.. Semoga tahun ni murah rezeki korang.. Dan segala-galanya baiklah!


HAPPY NEW YEAR!

10 comments:

  1. huhuhu...nak kurus jugakkk....!!!

    ReplyDelete
  2. sharinginfoz,

    tenkiuu..selamat thn baru juga :)

    ReplyDelete
  3. slamat thn baru wani.. status barukah thn ini..? hikhik

    ReplyDelete
  4. ghostone,

    tata 2009, haluuu 2010~!! :)

    ReplyDelete
  5. lemonade,

    thanks elis..selamat thn baru..ahahahaha, tak tau le, hik! :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...