Wednesday, August 26, 2009

I'll Stop Loving You When....

Aku rindu dia. Rindu mypumpkin.

[Saya nak jiwang karat neh - untuk luahan dan kepuasan hati sendiri. Kalau anda tak mahu baca, you may stop right here..PLS DO NOT READ FURTHER IF YOU DON'T WANT TO, TQ]



Aku rindu dia sangat sangat. Kadang-kadang rasa tak adil je, bila aku kat sini dan dia kat sana. Kenapalah dia jauh sangat. Well, though it only takes 5 hours kalo nak pegi ke tempat dia, but still consider as far rite? He's far from my eyes. Far from my sight. Cemburu kadang-kadang melihat pasangan lain yang sering ada peluang untuk berjumpa, untuk bertentang mata. Seminggu sekali pun jadila kan. Tapi aku ni, dah berapa lama ni?? Sebulan lebih kot? (I met him already last month after our last met on January).

Sebulan rasa macam setahun tak jumpa! Rindunya aku pada dia...

I don't wanna feel the way that I do,
I just wanna be right here with you,
I don't wanna see, see us apart
I just wanna say it straight from my heart:
I miss you, I do...

Aku tak suka duduk jauh macam ni. Bukan aku tak percayakan dia. Bukan aku nak mengongkong dia. Aku cuma nak dia ada di sisi aku. Macam orang lainnnn... Tapi aku paham, semua tu mustahil. Buat masa sekarang. For the time being, it's best for us to be a little bit apart. Aku selalu berdoa, moga-moga, dengan jauhnya kami ni, akan ada hikmah di sebaliknya. Akan ada keajaiban yang berlaku dalam hubungan kami. Akan bertambah erat kasih sayang antara kami.

Life is more and that would be the vacant space
The cried out tears and a never ending maze
I have found what only loneliness provides
A strength within knowing I will find

Sunyi memang sunyi. Tapi aku mengerti. Aku tetapkan dalam hati. Semua ini ada hikmahnya. Sabar. Sabar ini akan terbalas jua akhirnya, insyaallah. Aku tak akan mintak lebih-lebih. Dapat berhubung melalui telefon pun dah sudah cukup bagus. Biarlah tak dapat bersua muka pun. Dapat dengar suara dia pun cukuplah. Gembira sangat bila dapat dengar suara dia. As if he was here beside me, whispering words of love in my ears....

A thousand miles between us now
It causes me to wonder how
Our love tonight remains so strong
It makes our risk right all along

The time we spent apart will make our love grow stronger

Almost 2 years together, we've been thru ups and downs. Tipula kalau kata hubungan kitorang ni tak pernah bergolak. Sakit sangat rasa bila ada selisih faham. Dahla jauh, bergaduh pulak. Memang sakitla. Tapi, berkat kesabaran kami, persefahaman dan kejujuran yang sentiasa dititik beratkan, kami masih bersama. Cinta kami masih utuh! Alhamdulillah.. Aku panjatkan doa pada Illahi, semoga kami akan sentiasa bersama, semoga cinta kami tidak akan pernah pudar, semoga jodoh kami dipanjangkan, Insyaallah...

I wanna thank you very much
Thank you for lending me love

Aku berterima kasih pada dia yang menerima aku seadanya aku. Aku ni banyak kerenahnya. Rasanya pada awal-awal dulu, aku selalu susahkan dia. Even now I think! Mesej pendek pun tak kena, tak mesej dalam sehari pun tak boleh. Macam-macam benda mengarutlah. Nasib baik dia sabar dengan aku. Thank you so much dear. Nothing else I can say to show you how much I appreciate your love. Terima kasih sebab tak terlalu manjakan aku, terima kasih sebab berjaya jadikan aku sebagai seorang yang lebih kuat.

Because of all that, THANK YOU VERY MUCH, SAYANG....



.........
When winter comes in summer
When there's no more forever
When lies become the truth

THAT'S WHEN I'LL STOP LOVING YOU..



14 comments:

  1. Hi,it's a very great blog.
    I could tell how much efforts you've taken on it.
    Keep doing!

    ReplyDelete
  2. huhu
    sabar erk ateh...
    anne tau pe yg ateh rasa...
    huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. anne~
    sabar nih huhuhu....
    susah kan bile dok jauh ni huhuh..

    ReplyDelete
  4. ala siannye die... ala baru 5jam punye... cuba la klu cinta antara benua cam mne ek

    out of topic--> he...23x lecture bro pun same gak.. suami die rendah je.. tp sellau nmpk dorg jalan bersama kehulu kehilir he..23x cute gitew huhuhuu

    he..23x jom reramai marketkan bro yg pendek nie huhuhu

    ReplyDelete
  5. ok pe...at least jauh...ni aku ni lagi la...xtau la jodoh aku jauh ke dekat..huhuk..<--dilema mrk yg msh blm bpunya...huhu

    ReplyDelete
  6. haha.. miss lavender da meluahkn isi hati aku..

    neway, miss wani..
    xde pic yg lbih clear ke~~

    ReplyDelete
  7. sian wani.
    tp macam tu la hidup kan..
    sabar la ye.

    bab aku paling faham bila pasangan kita tiada disisi, dan kita melihat pasangan lain bersama.
    mmg agak terasa.:)

    ReplyDelete
  8. bro fs,
    huhuhu jangan cakaplaa..5 jam tu pon dah seksa tauuuu...

    ReplyDelete
  9. lavender,
    ahahahah...ko nihhh, jangan cakap macam tu..insyaallah dekat je tu jodoh ko, cuma belum ketemu lagi hehehe...

    ReplyDelete
  10. plastikiuu,
    gmbr yg lebih jelas???
    tggu aku kawen, aku post banyak2 hihihihihih...

    ReplyDelete
  11. unwanted,
    huhuhu memang kesian. sy pon kesiankan diri saya ni. tak cukup kasih sayang hahahaha...
    btul2, ble tgk org len ngn pasangan masing2 tu, aduuhh sedih je raseeeee huhuhuhuhuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...