Friday, December 25, 2009

The Squeakquel


Chipmunks and Chipettes
ekeke kelakar lak rasa bila dia letak nama group chipmunks betina ni as "Chipettes'

Semalam my sis belanja tengok movie ni. Cerita ni sambungan dari filem Alvin & The Chipmunks yang first dulu. Dorang dah famous. Dah terkenal seluruh dunia. Dah sampai ke Paris dah. As usual, Alvin is the naughtiest. Sakit anak tekak Dave (the guardian) menjerit nama si Alvin ni. You know how la kan, "Alviinnnnnnnnnnn.." Alvin cakap only Dave know how to call his name right. Suara dari perut katanya hehe.. 

Dalam part 2 ni, Alvin, Simon, Theodore dihantar ke sekolah. Memangla tak logik chipmunks bersekolah sekali dengan manusia. Tapi, buat-buat logik jela.. Ni cerita kanak-kanak kan. What do you expect? huhu..

Alvin being selfish, neglected his brothers. Paling sedih Theodore la. Sedih sebab abang-abang dia asyik gaduh je.. Oh, Theodore sangat comel!

Chipettes, chipmunks betina ni actually minat gila ngan Alvin and the rest. Dorang pun nak jadi superstar. Malangnya dorang ni jumpa dengan ex-manager Chipmunks yang jahat dulu, Ian Hawke. So, terukla dorang ni kena. Last-last Alvin and the rest yang selamatkan dorang..

Overall, cerita ni okla.. Budak-budak, adult will also love it. Ramai je orang tua ketawa berdekah-dekah dalam pawagam semalam. Orang tua tu termasukla aku hihihi..

5 comments:

  1. waaa.. bestnya. dah lama x layan movie.

    ReplyDelete
  2. ije,

    tgk movie org blanje mmg best! hehe

    ReplyDelete
  3. ije,

    tgk movie org blanje mmg best! hehe

    ReplyDelete
  4. i watched it too.. hehe.. sebelum start movie, yeye.. nak tgk alvin.. yeye.. suka2..

    ReplyDelete
  5. chan,

    saye suke theodore..soo damn cute!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...