Thursday, November 6, 2014

Apa Khabar Abang Shaheem?

Assalamualaikum,

Lama tak cerita pasal anak bujangku Saif Shaheem tu kan. Dah besar dah haa.. Harini 6 Nov 2014, genap umur 2 tahun 8 bulan.

Alhamdulillah Shaheem baik-baik je. Sihat walafiat. Cuma baru-baru ni dia ada la selsema dengan batuk sikit. Aku tak bagi makan ubat ape pun. Just apply garlic oil dekat dada, belakang dan tapak kaki dia. Dia pun relakan je mama bubuh minyak tu. Dia panggil minyak putih hehe.. Alhamdulillah hingus yang cair berair dalam masa sehari jadi hingus yang pekat kuning tu. Macam dah nak habis selsema gitu. Mujurla Shaheem ni pandai blow nose keluarkan hingus. Jadi takdela hidung dia tersumbat ke ape. Tiap kali blow mesti dia sibuk nak tengok hingus yang keluar tu. Haha. Aku tunjuk je kat dia. Sebagai motivasi untuk dia rajin-rajin blow nose hehehe..

Bercakap pun dah petah sangat-sangat dah sekarang. Dannnn, Shaheem dah pandai kecek Kelate! HAHA.. Kelakar betul. Cepat betul dia belajar. Yela dok dengar mama kecek Kelate hari-hari mestila dia pun cepat tangkap. Sekarang dah takde "tak nak" atau "tak mo." Dia cakap "tok sey" siap ada lahh kat belakang, "tok sey lahh.." Hehehe comel comel. Banyak lagila patah perkataan yang dia boleh sebut. Memang penat nak melayan dia bercakap. 

Banyak tanya especially tanya pasal car. Dia minat betul dengan car. Dia akan tanya semua jenis car yang dia nampak, "car ape ni mama?" Dia dah kenal kereta Honda, Perodua, Toyota, Proton, Mini Cooper dan banyak lagi lah! Kalau let say kita salah cakap dia akan betulkan kita balik. Geram tau, kalau dah tau kenapa nak tanya lagi?? Saje je kan hehe..

Makan minum masih berperang. Dia banyak minum susu je. Makan pulak banyak makan biskut, biskut dan biskut. Nasi dia nak makan nasi yang berperisa macam nasi minyak, nasi ayam, nasi beriyani tu. Amboi sangat ko nak. Nak makan nasi beras mahal je. Haritu 3 hari berturut-turut mak tok dia masak nasi beriyani, atas permintaan Shaheem. Untunglaaaaa hehe.. Mama pun tumpang sekaki makan haha..

Potty training memang dah sukses. Poo & pee dalam mangkuk tandas dah sekarang. Dulu kat lantai je. Sekarang dah pandai guna tandas senangla sikit. Cumanya mama la yang kena angkat dia duduk atas mangkuk tandas tu. Huarghh berat sangat. Tapi takpelah huhu.. Shaheem still pakai diaper waktu tidur malam. Walaupun selalunya bila bangun pagi pampers dia tu kering je. Huhu aku masih tak confident nak diaperless waktu malam. Tunggula sikit masa lagi..

Dah kenal ABC. Lambat kan Shaheem kenal alphabet ni. Aku baru ajar je sebenarnya. Before this ada gakla aku dok ajar-ajar. Tapi dia macam banyak nak main-main. Taknak follow sangat. Aku taknak la paksa-paksa dia kan. Sehinggalah 2 bulan lepas kot aku belikan ABC Puzzle Card ni. Alhamdulillah dia suka. Bangun tido je ajak mama belajar. Start dari situla dia kenal huruf. Bila dah nampak minat sikit-sikit tu aku bukak You Tube pulak. Cari lagu-lagu ABC. Paling dia suka phonic songs tu. Lagu tu aku dah bagi dia dengar dari kecik. Jadi mungkin dia teringat-ingat lagi tu yang dia suka tu. Awal-awal kalau kita tunjuk huruf dan tanya dia huruf ape, dia akan sebut dalam sebutan phonic. Contohnya huruf B dia akan sebut "beh beh ball.." Huruf K dia akan sebut "keh keh kangaroo." Tak kisahla, yang penting dia kenal huruf tu. Tapi sekarang dia dah sebut huruf satu-satu dah. Alhamdulillah. Takpelah lambat pun kan, yang penting dia minat nak belajar. Dan alhamdulillah Shaheem ni kira fast learner jugakla. I am proud of u sonshine! :)


Masa ni baru bangun tido. Terus ajak mama belajar.

Suka main car kecik-kecik. Dah tak tau berapa kali hilang, berapa kali beli baru. 
Nak beli yang besar-besar tak nak!

Ni dia cakap kat mama, "mama, tengok Shaheem sunsun.."
Sunsun pun boleyyy kikiki


Tersangatla manja sekarang ni. Suka baring atas perut sambil panggil nama adik hehe..
Sampai tertidur-tidur. 

Sangat sukakan kucing!

Hahaha ni lawok of the year. Nangis kena dukung dengan Norman Hakim. 
Bagusla. Don't ever let strangers to hold u hehe

Sekarang petang-petang (kalau larat) mama akan bawak Shaheem keluar main ball. Main kat area rumah je pun. Mama duduk je memantau dari jauh hehe.. Sekali sekala bagi keluar peluh. Baru sihat!


Macam-macam telatah dan kerenah la abang Shaheem sekarang. Penat sangat mama nak melayan hehe.. Alhamdulillah dia membesar dengan baik. Hopefully ada adik nanti dia akan jadi big brother yang baik juga. Sekarang selalu sayang sayang adik. Selalu usap-usap perut mama. Bila adik dah keluar nanti tak taula macamana ragamnya huhu.. Mama kena get ready. He might get jealous. Dan mama kena pandai bahagikan kasih sayang sama rata. Insyaallah. Walaupun anak mama dah 2, 3, 4 orang kasih sayang tu tetap sama, takkan berubah, takkan berkurang!


Cinta hati mama. Dunia dan akhirat.



Sunday, November 2, 2014

Tipah Tertipu!

Assalamualaikum,

Few days ago, masa ronda-ronda di newsfeed Facebook aku ternampakla post seorang rakan mengenai iklan jawatan kosong di RISDA. Tengok pada jawatan-jawatan yang ditawarkan tu macam best je. Teringinla nak apply. Mana lah tau kot kot ada rezeki. Aku siap bagitau kawan-kawan lagi pasal iklan tu. Suruh dorang pun apply.

Petang tadi mr husband pun ada forward kat whatsapp iklan yang sama. Beria-ia dia suruh aku apply. 

Aku pun ape lagi, gigihla explore website RISDA. Mencari iklan jawatan kosong tu. Bila dah jumpa frust betul aku. Iklan tu dah lama dah rupanya. Dah tutup dah pun tarikh permohonan tu. Jun lepas lagi haaa... 



Adoii sape sebar berita tak betul ni. Memberi harapang palsu kat orang sungguhla. Sakit hati ini.

Bukak front page web RISDA terpampanglah pengumuman mengenai iklan jawatan kosong palsu ni. Aigooo.. Sabar jelah.



Hmm, moral of the story, kena selidik betul-betul, make sure maklumat sahih baru boleh sebarkan maklumat pada orang lain. Takleh percaya bulat-bulat berita dalam Facebook or Whatsapp ni. Haih..Sebelum ni dah selalu beringat dah. Aku memang jarang nak percaya bulat-bulat cerita dalam media sosial ni. Memang selalu ada putar belit, putar alam. Tapi pasal iklan jawatan kosong ni tak sangka la pulak putar alam jugak. Grrrr.. pengajaran la ni. Lepas ni kena lebih berhati-hati dalam menyebarkan maklumat.

Saturday, November 1, 2014

Kenapa Blog Tak Berupdate?

Assalamualaikum,

Ya Allah, lama betul tak update blog kan kan kan... Hari-hari berazam nak update tapi ada je halangan yang mendatang. Aku sayang blog ni. Nak biar terabai macam tu je rasa bersalah sangat-sangat. Tapi tu lahh.. 

Selalunya time duduk saja-saja tu ada je idea datang nak update blog. Macam-macam cerita ada dalam kepala. Tapi bila duduk je depan laptop, bukak je blogger dashboard, pufffff habis semua cerita dan idea dalam kepala tadi hilang. Nyampah btul aku haha.. 



Halangan lain ialah encik Saif Shaheem tu. Macam sekarang pun dia ada je dok mengacau aku. Tapi aku tengah kuatkan hati malas nak melayan. Time aku dok depan laptop ni lah dia pun datang menyendeng. Nak suruh bukak You Tube. Nak tengok Upin la.. nak tengok Backkom laa.. Ngade sungguh. Kalau aku bukak bukan dia tengok pun. Saje je tauu.. Pastu time aku duduk depan laptop jugakla dia mintak nak tu nak ni.. Arghhh geram geram..

Satu lagi aku tak suka update blog tanpa ada gambar dalam entry. Kalau update tulisan saje tu rasa macam boring je. Walhal ada gambar takde gambar memang boring pun blog aku ni haha.. Aku malas betul nak transfer gambar dari handphone ke laptop. Nak kena amik usb cable, nak kena cucuk. Eh malas malas. Pendek kata aku pemalas jelaa haha.. Sebab tu la blog ni tak berupdate. Please blame my malas hormone. 

Bila la nak rajin macam blogger lain.. Tolong babap aku sket. Ape nihhhh.....

Friday, October 10, 2014

PREORDER: FROZEN STUFF

Assalamualaikum,

STICKY POST UNTIL 10 OCT 2014
PLS SCROLL DOWN FOR LATEST STORY FROM ME :)

Hai kengkawan! Iols ada buka preorder untuk Frozen stuff. Sekarang kan tengah musim demam sejuk beku Frozen hehe.. Macam-macam barang Frozen orang jual sekarang ni. Aku pun nak test market jugakla ni haha.. Kalau sudi mehla beli :D

Item semua preorder ye. ETA EARLY OCTOBER, insyaallah. Preorder ni kalau supplier cepat hantar, cepatla sampai. Kalau ada sangkut kat kastam ke, sangkut kat port ke, lambatla sikit. Kena banyak-banyak bersabar tau :D

Semua item ni boleh bayar deposit je dulu. Barang dah sampai baru bayar balance.

Aku tak letak harga kat sini, so kalau korang berminat nak order boleh contact aku ye ;)

PM: www.facebook.com/messages/slpumpkin
SMS/WHATSAPP: 014-8224228
EMAIL: alwani.amalini@gmail.com


FROZEN PLUSH DOLL: BABY ANNA & ELSA
Tinggi: 32cm
Berat: 300g


FROZEN PLUSH DOLL: ANNA & ELSA
Size:
Anna 50cm
Elsa 45cm

FROZEN PLUSH DOLL: KRISTOFF
Size: 53cm

FROZEN PLUSH DOLL: OLAF
Size: 45cm

FROZEN 9 BIN STORAGE
Berat - 8kg**
Ukuran - 64X29X68.5CM


Saturday, September 27, 2014

Jom Shopping Men Shoes di ZALORA!

Assalamualaikum,

12 September lepas birthday husband aku. Alkisahnye aku belum hadiahkan ape-ape untuk dia huhu.. Aku bukan ape, aku ni kalau bab nak membeli barang untuk lelaki mesti pening kepala. Tak tau nak hadiahkan ape kat dia.

Sehinggalah.... aku bukak web ZALORA and kebaboom!! Dapat idea nak belikan kasut untuk my darling husband hehe.. Kenapa kasut? Well kasut ni kan memang benda wajib yang dipakai setiap hari. Perfume, baju, jam semua tu macam dah common sangat. So why not this time kita tukar pulak pada kasut.

Orang lelaki ni sebenarnye dorang ni pun sama macam perempuan. Suka berfesyen. Fesyen pulak of course kena follow trend terkini. Husband aku tak terkecuali la. Dia kalau membeli memang cari yang up-to-date punye. Barula smart hehe..


Aku kan, suka dengan gaya pemakaian pelakon Hollywood, Zac Efron. Korang kenal tak? Ala yang berlakon jadi Troy dalam filem High School Musical tuu.. Dia punya fesyen tu memang smart habis, from top to toe. 

Contohnya macam dalam gambar ni, dia padankan kasut kulit berwarna coklat gelap bersama basic t-shirt dan seluar jeans, nampak santai je tapi dalam masa yang sama menonjolkan imej maskulin. Oh smart! Tengah membayangkan incik husband pakai camni. Lebih hensem dari Zac Efron kot! HAHA..

Haa ni satu lagi contoh terbaik daripada Zac Efron. Time bersukan atau bersenam pun kita kena make sure kasut yang kita pilih tu sesuai dan selesa dipakai. Pakai kasut sukan Nike dan padankan dengan singlet sukan lelaki dan seluar pendek. Ok, HOT!! (I’m imagining my husband ok :P ). Hmm, boleh juga hadiahkan husband kasut sukan ni. Dia memang suka bersukan. Navy kan, memang wajib kena stay fit selalu.

Here’s another style from Zac Efron. On top of t-shirt biasa, pakai denim jacket. Barula nampak menarik and ada perubahan la sikit dari style biasa. Pakai pulak slip on shoes. Kalau tengah rushing nak pegi mana-mana memang senang pakai slip on shoes. Husband aku pun memang suka style kasut macam ni. Senang kalau pegi shopping, nak singgah surau solat kejap, just bukak kasut macam tu je. Tak perlu susah-susah nak bukak dan ikat tali bagai.


Smart kan style Zac Efron ni? You know what, kat ZALORA ada semua jenis kasut ni. From casual to sport to slip on shoes dan banyak lagi! Kasut-kasut di ZALORA terdiri daripada pelbagai saiz, warna dan datang daripada pelbagai jenama yang terkenal.  Harga pun sangat berpatutan. Paling best korang just boleh klik klik je then they will send directly to your doorstep. Tak perlu susah-susah nak pergi kedai. Very convenient untuk mak buyong macam aku yang dah tak larat berjalan ni haa..


Nak klik kat mana?? Korang klik je kat sini ok >> SHOES ONLINE MALAYSIA


Okey acik nak sambung survey kasut untuk laki acik ni.. Rambang mata haa tengokkkk...

Thursday, September 25, 2014

Mad About You!

Assalamualaikum,

Oh I miss me husband so much! Padahal baru je jumpa haritu. Tapi entahla... rindu wehh.. 

Maybe sebab tengah pregnant kot. Emosi tak berapa nak stabil. Asyikla rasa macam nak nangis bila teringatkan dia. 

Ni kali kedua PJJ dalam jarak masa yang panjang. Dulu masa pregnant Shaheem, awal-awal tu PJJ jugak. Tak tahan jugak masa tu sampaila aku buat keputusan untuk berhenti kerja. Pregnant kalini tak boleh ikut dia. Terpaksa jugak hadap. Rasanya pregnant kalini yang susah sikit. Sebab dah sarat baru duduk jauh. Sedangkan time sarat ni la aku rasa sangat-sangat perlukan dia di sisi. Hmmm... Tapi takpelah, mujur juga aku duduk kat kampung sekarang ni. Ada jugakla yang tolong tengok-tengokkan. Walaupun tak sama huhuhuhu....


Ohoii sama-sama bulat!
HAHA


Pokcik Guard saye hehehe..


Semoga hati ini terus tabah dan tabah dan tabah......

Tuesday, September 23, 2014

Quality Time with Incik Husband

Assalamualaikum,

Last week encik husband terchenta pulang ke kampung. Cuti seminggu. Jadi laa, buat hilang rindu sekejap hehe.. Husband tumpang kawan dia yang kebetulan nak balik ke Besut. Tapi dia hantar husband sampai Tanah Merah je. Kebetulan haritu mak ayah ada kat sana, melawat nenek aku. Husband sampai kat Tanah Merah tengahari lagi. Tapi sampai kat rumah aku di KB ni lewat petang huhu. Sebabnya pegi hantar adik aku dulu kat Machang. Pastu katanya ada 2 accident. Jalan jem teruk. Sabar jela.. Takpela lambat pun, yang penting, dia selamat sampai :D

Anyway, seminggu dia balik kitorang takde pegi jalan mana pun. Dia balik sini Sabtu. Isnin kitorang balik Besut. Sampai hari Khamis. Kat Besut takde pegi mana. Plan macam-macam. Konon nak pegi mandi air terjunlaa, nak gi pantai laa.. Sekali tiap-tiap petang hujan. Terbantut semua plan. Nak keluar pagi masing-masing bangun lambat haha.. Buruk perangai. Termasukla aku, menantu hantu kehkehkeh... 

Kitorang just pergi Jerteh, beli barang-barang baby sikit. Pegi warung kopi adik husband. Minum teh, makan megi sup. Perghhh sedappp.. Hmm teringat-ingat pulak hehehe.. Pastu selebihnya banyak lepak kat rumah je. Hari Rabu tu husband panjat pokok dokong. Lebat betul berbuah. Dapatla 4 baldi penuh. Err takde gambar plak nak tunjuk hehe.. 

Hari Khamis petang balik KB. Nak dijadikan cerita aku cirit birit haritu. Huarghh. Seksa seksa. Dari Besut nak ke KB singgah 2 masjid, buang hajat besar haha.. Sabo jele. Terketar-ketar aku menahan sakit. Dah rupa nak beranak dah. Puncanya aku rasa sebab makan macam-macam huhu. Dok umah mak mentua memang heaven. Makan tak berhenti! Padanla dengan muka kan..

Hari Jumaat aku ajak mak ayah pegi pantai. Husband ada beli swimsuit untuk Shaheem. Ni lah masanya untuk merasmikannya hehe.. Kitorang pegi Pantai Geting, Tumpat. Huii meriah betul kat sana. Maklumla nak mengundi tak lama ni kan. Macam-macam aktiviti ada. Orang BN buat, orang PAS pun buat hehe.. Hari kitorang pegi tu kat pantai ada ceramah agama dari PAS. BN pulak buat pertandingan lumba kuda. Banyakla kuda kat situ. 









Kitorang sampai kat pantai dalam pukul 8 pagi. Dah panas dah masa tu. Tapi apeadehal. Main je haha.. Masing-masing dah hitam. Nak risau apee.. Abang aku pun join sekali, bawak anak dia 3 orang. 

Seronok betul Shaheem main. Main pasir dia macam tak suka sangat. Dia nak masuk dalam air. Dah masuk dalam air siap tak nak abah pegang tangan dia. Nak lari ikut suka hati. Berapa kali dia terselam dalam air. Tapi tak serik! Anak orang laut kan, mana takut dengan air laut hehe.. Naik atas sekejap-sekejap je. Bila aku offer air minum, dia jawab, "toksey. nak air sana, main.." sambil tunjuk kat air laut. Amboi sangat ni.. Tapi mujurla time balik dia tak merajuk ke ape. Agaknye sebab dah betul-betul penat. 

Eh lupa pulak, hari Ahad aku pegi wedding kawan sekolah aku dulu. Masa awal-awal dia jemput dulu aku memang niat nak pergi. Sebab lama sangat dah tak jumpa dia. Ingat bolehla pegi dengan adik aku. Nak pegi sendiri ngan Shaheem memang payah. Tapi adik aku dah masuk asrama pulak dah time tu huhu.. Aku dah cuak-cuak pikir kena pegi sendiri. Aku dahla tak tau jalan. Tapi alhamdulillah husband dapat cuti. Dengan segera aku bagitau nak pegi wedding tu. Sebelum dia bagitau plan dia haha.. Alhamdulillah husband on je. Lagipun dia kenal jugak kawan aku tu hehe..

Selamat pengantin baru Shida! Semoga bahagia hingga ke akhir hayat :)
Husband Shida tak bergambar sekali sebab masa ni dia dah tukar baju. Panas katanya haha..
Tapi memang panas pun. Masa tu dah nak pukul 5 dah hehe..

Budak ni nak bergambar jugak. Nak naik atas pelamin malu. Jadinye duduk jela atas tangga tu hehe

Mama & Shaheem
Abah jadi photographer tak bertauliah hehe


Tu jela cerita sepanjang husband balik seminggu. Rasa macam tak puas je huhu.. Shaheem la yang paling sedih. Nampak abah naik bas terus nangis teresak-esak sambil cakap, "jumpa lagi abah.." Huhu dengan aku sekali sebak.. Sabarla Shaheem. Abah pegi work kejap je. Nanti cuti abah balik lagi. Tu jela aku dok pujuk dia.. Sambil-sambil pujuk hati sendiri. Sobssss.... 



Thursday, September 11, 2014

Homestay di Kota Bharu, Kelantan



Rumah Tamu dan Asrama Muwara


Ingin melawat Kelantan, negeri Cik Siti Wan Kembang?

Kami menawarkan penginapan yang memenuhi keperluan percutian anda.

Jimat! Hanya RM200 semalaman (Rumah Tamu - 3 bilik) dan RM8 seorang - minimum 10 orang (Asrama Muwara).

Ruang yang cukup luas, bersih dan selesa serta lengkap dengan pelbagai kemudahan dan kelengkapan.

Boleh menampung 20-40 tetamu – sesuai untuk rombongan pelancong/perkahwinan dan percutian keluarga.

Sarapan pagi disediakan atas permintaan – masakan tradisional Kelantan seperti nasi kerabu, nasi dagang, nasi berlauk dan kuih-muih.

Lokasi yang sangat strategik – hanya 5 min ke Pasar Borong & Pasar Malam Wakaf Che Yeh, 15 min ke bandar Kota Bharu, 30 min ke Pengkalan Kubor, 45 min ke Rantau Panjang.

Tempat letak kereta turut disediakan.

Alamat: Wisma Muwara, Lorong Pakat 1, Jalan Salor, Kota Bharu, Kelantan.

Untuk tempahan/maklumat lanjut, sila hubungi:

Haji Mustapha (019-944 8746) / Hajjah Wan Rahimah (013-940 4847 / 016-933 3488).


RUMAH TAMU













ASRAMA




Jemput like FB Page kami :)


Wednesday, September 10, 2014

HALFEST 2014 ~ Mama's Day Out!

Assalamualaikum,

Macam kukhaborkan dalam previous entry, hari Ahad lepas aku ada keluar dating dengan kawan-kawan masa kat UPM dulu. Alhamdulillah berpeluang jugak jumpa dorang. Lama sangat dah tak bersua muka. Rindu!

Kami ke Halfest di MIECC, Mines. Plan jumpa kat sana sebab salah sorang daripada kawan kami tu buka booth kat sana. 

Aku pergi sorang je. Tak kuasa nak bawak Shaheem. Ditambah pulak dapat tau cerita pasal kejadian culik di Halfest tu. Lagila buat aku tak nak bawak. Shaheem sekarang kalau kat luar memang ligat. Asyik nak lari jauh daripada mama je. Nak buat macamana. Dah peelnye macam tu.Semua budak pun macam tu. Apa la yang dia tau. Baru umur 2 tahun. Mana dia reti culik culik ni. Kita orang tua ni la yang kena alert, jaga betul-betul. Dan aku pada hari tersebut tak rasa aku boleh jaga. Yela, sorang-sorang. Mana nak huha huha dengan kawan-kawan lagi. Kalau abahnye ada takpela jugak. Nak mintak adik aku temankan pun aku macam tak yakin. Adik aku pun mesti nak tengok-tengok jugak apa yang ada kat booth. Sekali terlepas pandang, haishhh nauzubillahiminzalik! Jadi kesimpulannya aku tak bawakla Saif Shaheem. Tinggalkan dia kat rumah kakak aku. Lebih selamat. Dok diam-diam main dengan abang Khalis dan kakak Hanin.

Pukul 9 pagi, Yana ngan Nor datang amik. Hee peluk cium dalam kereta. Rindu! Dengan Nor dah jumpa raya lepas. Yana la dah lama tak jumpa. Tah bila tah last jumpa. Sebelum gi Sabah kot. Lupe dah. Then kitorang gerak ke Salak Tinggi untuk amik Dina dan anak, Fateh. First time jumpa Fateh ni. Comel sangat! Good boy. Diam je dalam kereta. Bila orang tegur manis je senyum. Fateh dah nak jadi abang long jugak dah ni. Dina tengah pregnant gak. Due March 2015 insyaallah :)

Kitorang sampai kat MIECC dalam pukul 11 lebih. Masa tu kereta dah bersesak-sesak nak masuk parking. Kitorang park dalam Mines. Ahamdulillah dapat parking yang dekat dengan MIECC. Mines dengan MIECC ni kan sebelah sebelah. 

Nak masuk kena isi form dulu dan sorang satu dapat sticker PELAWAT. Lekatkanlah kat baju ke tudung ke asalkan boleh dilihat. 

Nampak tak sticker tu? hehe

Masuk-masuk je huh ramai betul orang. Kitorang jalan-jalan cari booth Fairuz. Sambil jalan sambil singgah di booth makanan yang ada banyak! Makan tester. Sebab masa tu lapar gile haha. 


Oh masa round round tu ternampakla Hairuddin Omar tengah diinterview. Tak perasan pulak dia duta ape. Excited nak amik gambar dia je. Hahah tak malu betul mak buyong ni ye. Err korang kenal ke sape Hai-O ni? :D




Tak lama pastu jumpala dengan booth Fairuz. Fairuz jual cookies. Yum yum.. Cookies dia sedap-sedap tau. Habis tester kitorang bedal haha.. Kalau korang nak rasa cookies yang dia jual boleh like Facebook page ni k. Fresh cookies from home. SHEEDA COOKIES N FROZEN.

Sembang-sembang jap dengan Fairuz pastu kitorang naik ke tingkat atas. Tingkat atas jual baju-baju dan tudung. Haa hari Ahad tu last day so ada ramai jugakla artis datang. Promote barang dorang. Iols paling teruja jumpa Mizz Nina. Cantik sangat! Simple je dressing dia. Mekap pun natural. Tak silap aku dia just pakai celak je. Eh comel laa.. Suka tengok. Aku teruja sangat sampai lupa nak snap gambar huhu.. Tapi dok terbayang-bayang. Second time pergi dia dah takde dah. Sobsob... Artis lain yang aku jumpa Siti Nordiana, Fazurina yang berlakon cite Anita tu, Syura, pastu ada mamat pelakon ni sorang. Aku tak tau nama dia haha.. Tapi good looking la. Tinggi. Dia jual jubah. Azza Elite pun ada. Maybe ada ramai lagi tapi aku tak perasan.

Lama jugak kitorang round round dalam dewan tu. Semua booth kitorang singgah kot hehe.. Aku ada la jugak beli 2,3 barang. Aku beli VCO kat booth Catalyst. Harga di kotak RM39.90. Harga jual kat booth tu RM36. Kalau online berapa ek orang jual? Aku baru nak try ni. 

Gambar google. Credit to the owner.
Sape consume ni? :)

Gambar google. Credit to the owner

Pastu aku ada beli frozen food jenama Fatihah, karipap, popia dan roti sardin. 3 pek RM11. Not bad jugakla rasanya. 

Sebelum balik kitorang lepak lagi kat booth Fairuz. Kebetulan ada sofa kat situ bolehla duduk hilangkan lenguh. Aku dah sakit kaki dah masa ni haha.. Sakan berjalan.

Gosip ape tahhh...

Sebelum balik kita bergambar ramai-ramai. Tak cukup lengkap lagi ni. Geng kitorang ada 9 orang semuanya. Rosie kat Sabah. June kat Sarawak. Tini kat Melaka masa ni. Dia keje KL tapi weekend balik Melaka sebab husbandnya kat sana. Sorang lagi, Chan Chan baru keluar wad lepas operate buang hempedu. Get well soon Chan Chan! Insyaallah ada rezeki, masa dan peluang, kita kumpul ramai-ramai. Sayang korang! Friends till Jannah, insyaallah :)

L-R: Dina, Yana, Fairuz, Me!, Nor
Dalam stroller tu la Fateh yang comel hehe..


Kitorang balik tu dah pukul 4 lebih. Aku sampai rumah pukul 5 lebih. Bising mak aku haha.. "Amboi amboi mama.. keluar macam takde anak! Dari pagi sampai ke petang.." Kuikuikui.. sekali sekala mak. Bukan sokmo huhu. Shaheem pun teruja je bila mama balik. Rindula tu haha.. Mama pun rindu Shaheem. Keluar kejap tu pun pikiran asyik dok ingatkan Shaheem je tauu.. 

Oh ye, masa Yana datang hantar aku balik umah kakak aku tu, aku bawakla Shaheem keluar kejap jumpa dorang. Sebab Yana belum penah tengok Shaheem lagi. Dina last tengok masa baby. Tapi.... Shaheem malu laa.. Asyik tunduk je. Siap nyorok belakang mama lagi. Aigoo.. Anok jantan ape la pemalu gini hehe..


Tunduk tengok car je kejenye. Puas aunty aunty tegur, usik. Malu nak angkat kepala.
Ikut perangai sape la ni. Abah ke? Kalau mama ni muka tak malu haha..


Letih, penat. Tapi seronok dapat spend time bersama kawan-kawan. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Masing-masing dok jauh. Ada komitmen sendiri. Especially aku ni la. Dahla dok jauh. Dah ada anak. Nak berjalan saje-saje tu memang payah. Thanks encik husband sebab bagi kebenaran aku keluar jumpa kawan-kawan :) 

Aku teringin nak jumpa dengan geng gojes. Tak kira la sape pun. Kalau ada peluang nak sangat jumpa, bertemu mata. Haa sudah, mak yong dah teringin ni. Kenala tunaikan sebelum beranak ye tak? Kang anak keluar air liur meleleh je haha.. Haa sape nak jumpa Amal?? *krikk krikk* :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...