Monday, December 30, 2013

My (Or Shaheem's?) First SSC - PATAPUM TODDLER

Assalamualaikum,

Hihihi dah lama excited nak update pasal SSC ni tapi asyik bertangguh je. Bertangguh sebab takde proper pic nak tunjuk haha.. 

Okeh, akhirnya kubeli jugak SSC ni haa.. Nyesal tak beli dari awal dulu. Join kutu ke, blehla beli yang mahal sikit cam Boba yang memang diminati ramai tu. Teringin jugak nak try. Tapi apakan daya..... Aku tak bekerja. If anything kena mintak dengan incik husband. And my incik husband tu, hmm mana nak support ssc ssc nih.. Jenuh memujuk. Dia cakap aku sesuka nak ikut trend ibu ibu dalam pesbuk. Huh.. mungkin gakla haha tapi memang ada baiknya pun ssc ni. Bukan satu kerugian pun kalau beli.

Tapi mungkin a bit rugi jugak aku beli lewat camni. Yela, Shaheem kan dah besar panjang. Dah toddler dah. Memang dia lebih suka berjalan sendiri. Tapi ada masa dia nak berdukung je. Pastu kalau pegi shopping complex ke, pasar ke, aku lebih suka dukung dia.. Dukung tanpa support ni memang seriously menyakitkan. Selalu gilir gilir dukung dengan abah dia. Tapi selalu abahnye la yang jadi mangsa. Lelaki kan kudratnya lebih dari wanita hehe..

Aku beli Patapum ni kat Tiny Tapir. Beli online je. Murahhh sebab Tiny Tapir tengah buat sale. Harga asal RM280, after sale RM112 saje!! Murah sesangat! Add postage RM13 ke Sabah, total RM125. Eh sangat murah lagi! Jadi wajibla beli hehe.. Aku guna duit yang MAS bayar, ganti rugi stroller rosak dulu.. Malas pulak nak tempek link cerita lama tu huhu..

Aku ni takdela tau sangat pasal ssc or babywearing ni. Jarang masuk group bw dalam fb tu. Masuk pun tengok gambar je huhu.. Adore orang. Tapi sendiri tak pernah nak study pun pasal bw ni. Ada hati nak berbabywearing jugak. Teruk tak? haha.. Aku siap pm Ana Mama Panda tanya ok tak kalau aku beli hehe.. Thanks Ana for the encouragement kihkihkih.. Anyway, I am slowly learning sekarang sebab dah ada ssc sendiri kan hihi.. Wajibla kena tau sikit sikit.. 

Nak tau, masa carrier tu sampai, aku terus nak try carry Shaheem. Tapi bad timing betul. Shaheem tengah cranky masa tu. Dia langsung tak nak bagi kerjasama. Adoi, frust jap. Incik husband pun dah start menyindir haha.. Saje je tauuuu.. Dia pun ada try jugak nak carry Shaheem, tapi budak tengah bad mood, mana dia nak. Meraung raung haaa... Pastu pulak hubs macam tak selesa nak dukung Shaheem. Dia kata macam Shaheem melekat sangat kat badan dia. Tak selesa katanya. Pastu nak adjust adjust strap lagi. Bergaduh kejap dengan dia huhhh.. Frust tauuu... But still, esok esoknye hubs ada la jugak mintak nak try carry hehe..

Few days after that aku try lagi. Alhamdulillah Shaheem ok. Mood tengah elok.. Try dalam rumah je pun. And front carry. Aku tak reti nak back carry sorang sorang.

Marilah ku tayang gambar. Aku beli toddler size, colour Blue Navy.









Petang semalam try pakai kat luar masa pegi pasar. Alhamdulillah Shaheem bagi kerjasama yang baik. Ce tengok cara aku pakai ni. Ok tak? huhu.. Maklumla noob... Shaheem memang dah tak sesuai front carry kan sebab dia tinggi. Dah menghalang penglihatan aku. Better back carry. Tapi tula, tak reti lagi. Nantila try. 





Apa apapun aku puas hati sangat dapat beli Patapum ni hehe.. Tak dapat guna lama untuk Shaheem pun takpela. Insyaallah akan diperturunkan kepada adik adik dia. Ecewaaahhh adik adik lagi tu hehe..

Silalah terjah website Tiny Tapir ye. Aku rasa ada lagi sale tu. Cepat cepat grab sementara murah ni :)



Sunday, December 29, 2013

PREORDER ~ DECEMBER 2013

2-RING RECTANGULAR FAMILY POOL
ETA: MID/END DECEMBER
RM220 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM100

ARCHERY BOW AND ARROW SET
ETA: END DECEMBER
RM55 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM20

MONTESSORI SENSORIAL 13 HOLES
ETA: END DECEMBER
RM55 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM20

GIRAFFE MINI WIRE MAZE
ETA: END DECEMBER
RM60 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM20

DIGITAL DISASSEMBLING MOBILE TOY
ETA: END DECEMBER
RM50 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM20

SUPERMARKET PLAYSET
ETA: END DECEMBER
RM75 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM30


ZEBRA 12 BOXES STORAGE RACK
ETA: MID DECEMBER
RM220 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA
DEPOSIT UPON BOOKING: RM100



TO ORDER KINDLY:
EMAIL: alwani.amalini@gmail.com
WHATSAPP: 0148224228

Friday, December 27, 2013

Shaheem oh Shaheem

Assalamualaikum,

Huhuhu kenapa la malas sangat nak jenguk blog. Update blog. Kesian blog ni. Sorry ye.. Kebizian melanda. Serius terlalu sibuk sampai tak terklik blogger dashboard. Harini curi masa sikit untuk update.

Semalam Shaheem OT sampai pukul 3 pagi. Haa OT kau hehe.. Penat aku melayan dia. Encik abah biasala sudahlama krohss krohss. Takpelah, dia keje kan. Biarlah dia tido. Mujur jugak aku tengah bendera merah, bolehla tido sampai cerah huhu.

Pastu kan, dah bangun tu boleh pulak Shaheem buat drama. Mengamuk ngamuk entah apa tak kena. Oh, dia nak main tin biskut. "Situtttt.. situttttt.." Bila aku bagi sekeping dia jerit, "moooo.. mo!!!!" Maknanya takmo. Tak nak. Dah tu nak ape kannn.. Grrr, rupanya dia nak main tin tu. Aku bagila, dia mengamuk jugak. Dia nak aku bukak tutup tin tu. Nak kumbah segala biskut ada dalam tu. Haa tu bukan dia tu.. Tak bulehh tak buleh. Big no no lahhh.. Dia ngamuk ngamuk, lentik lentikkan badan macam biasa. Al kebetulan pulakla ada meja kecik kat situ. Tah macamana tah, terhantuk pulak kat bucu meja.....






Bucu meja tu terkena kelopak mata dia. Kesian Shaheem huhu.. Tak berdarah banyak, macam scratches je. Tapi sekarang dah bengkak dah mata kiri dia. Aku nak tuam masa mula mula kena tadi dia tak bagi. Sakit ngan pedih kot. Aku just sapu minyak gamat je. Itupun berperang jugak.

Meh nak berpantun sikit,

Tane kkuah atah bukit
Budak buah buleh nyakit

HAHA.. ore Kelate je paham ni hehe

Makin besar makin comel peelnya. Kalau tak kena piat ngan mama tu memang tak sah lah! Huhu.. aku dulu kecik macam ni jugak kot. Sian mak.. Sekarang, nahhh rasakan sendiri!

Takpela Shaheem, apa apa pun, kamu anak mama dan mama sayang kamu sepenuh hati!

Thursday, December 5, 2013

Bermula Hari-hari Yang Sibuk

Assalamualaikum,

Allahuakbar, dah masuk bulan 12 dah pun kita ni. Tak lama dah nak masuk tahun baru. Cepat sungguh masa berlalu! Aku takut betul bila mengenangkan masa yang cepat berlalu ni. Takut sebab ianya adalah salah satu tanda kecil hari kiamat. Takut memikirkan banyak lagi yang tak lengkap dalam hidup aku ni. Akhlak aku, ilmu aku, amal aku... Semoga Allah memberi aku rezeki masa untuk melaksanakan semuanya.. Insyaallah amin amin...

Alhamdulillah, bulan November berakhir dengan baik. Disember juga bermula dengan baik. Bermula dengan sibuk? hehe.. Sibuk kenapa ni? 

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, semalam bermula lah perniagaan baru kami suami dan isteri. Rasa macam mimpi pun ada. Sebab semuanya berlaku dengan sangat pantas. Persiapan dibuat dalam masa seminggu je! 

Inilah perniagaannya.......

PENANG CHAR KUEY TEAW!
Tapi di Sabah hehehe..
Kawan husband tengah buat persiapan setup gerai semalam..


Bisnes ni sebenarnya bisnes my husband. Asalnya, bos dia yang ajak. Bos dia dah lama dok meniaga burger bakar kat tepi restoran ni. Memandangkan ada satu lagi gerai kosong dia pun ajakla encik husband daku ni. Agaknye dia tau husband aku ni gila bisnes cuma tak tau nak jual ape je.. Hasil perbincangan dengan kawan-kawan, dorang bukakla gerai ni. 

Memang seminggu je dia amik untuk beli peralatan memasak macam kuali, tungku dapur, pinggan, sudu garfu dan macam-macam lagi. Bahan untuk masak lagi. Hari Ahad haritu kawan dia, cook Navy datang ajar macamana nak buat pes char koay teaw ni. Haa siap chef datang ajar tu haha.. Nak harapkan aku reka atau cari resepi sendiri memang tak tau bila boleh start bisnes ni ekekeke...

Hari Selasa malam, berketung ketang daku dan husband masak kat dapur. Pukul 1 pagi kot baru settle. Bangun esoknya mata panda, mata raccoon masing-masing. Lakiku tu sampai takleh tido ha, nervous! haha.. Berapa kali dia dok ulang tengok cara-cara menggoreng CKT kat YouTube huhu. Maklumla, orang takde pengalaman. Memang zero betulla ni..

Semalam, Rabu, malam pembukaan atau perasmian gerai. Sempena pembukaan ni husband bagi makan free. Air je bayar sebab air kena order dengan restoran hehe.. Alhamdulillah ramai jugak yang datang. 49 pinggan husband cakap semalam orang order. Kalau berbayar lebih kurang RM300 dah tu. Alhamdulillah juga ramai yang bagi feedback yang baik.

Suasana sempena pembukaan semalam :)

Alhamdulillah la ada sambutan yang agak menggalakkan. Tapi tu mungkin sebab free dan orang pun baru nak try. Malam ni baru start jual betul-betul. Semoga ada rezeki buat husband dan kawan-kawan beliau. Amin....

Haa.. penyediaan pes macamana? Sape nak buat?? Encik husband kan kerja?? Haaaaa.. here come my part! HAHAHAHA.. Believe it or not eh, bermula hari ini untuk bisnes setiap malam, aku lahh yang kena sediakan pes tu setiap pagi. Kihkihkihkih.. percaya tak percaya tak?? Percayalahhhhh.....

Memula kitorang cadang nak buat pes tu 2 hari sekali. Means sekali buat tu buat banyak. Untuk 2 malam terus. Buat banyak pastu simpan dalam peti ais la. Tapi bila kupikir-pikir, kucongak-congak. tak bolehla buat macam tu. Sebab satu, macam tak fresh pes tu. Takut tak sedap. Takut orang sakit perut makan yang simpan 2 hari ni. Walaupun simpan dalam peti ais kat tempat beku sekalipun. Sebab dua, peti ais rumah aku kecik. Jadi takde tempat nak simpan. So, aku pun bagila cadangan kat suami, kita buat lah hari-hari. Biar sayang yang buat. Abang balik keje, semua dah ready. Kihkihkihih.. Bila lagi kan aku nak cabar diri aku sendiri??

Jadi awal pagi tadi selepas encik suami dah selamat ke tempat kerja, aku pun berketung ketang la kat dapur. Kalini rasa macam dah well prepared. Malam yang masak dengan husband tu tidur pukul 1 pagi sebab masa tu tak betul-betul susun kerja. Sekarang dah tau okla sikit kan. Air rebusan udang aku dah buat siap-siap sebelum tidur semalam. Rebus lada kering pun semalam jugak. Kopek bawang pun semalam jugak. Pagi ni tinggal nak blend, nak masuk dalam periuk je. Alhamdulillah Shaheem tido lena jadi tak menganggu konsentrasi aku buat keje...


Rupa dah ada (kot)
Rasa tak tauu hahahaha
Kena encik husband balik dulu baru bleh tahu.. 

Ni contoh sepinggan CKT yang dah siap dimasak. Tapi masa buat ni takde taugeh & kucai. 
Jemput makan hehehe..


Doakanla bisnes kami ni berjalan dengan lancar ye :) Lepas ni bermulalah juga episod kena tinggal malam-malam huhu.. Takpe, aku redha, Aku tak kisah. Dah cakap dengan husband, sayang redha abang keluar malam-malam untuk mencari rezeki yang halal untuk keluarga. Janganla keluar malam, cakap nak cari rezeki tapi cari 'benda' lain. Haaa tu memang nak kena cepuk huhu.. Nauzubillah. Semoga Allah sentiasa melindungi suamiku tak kira di mana dia berada dan semoga Allah permudahkan juga urusan serta murahkan rezeki dia dan rakan-rakannya. Amin.....

Kawan-kawan di Sabah kalau terasa nak makan Char Koay Teaw bolehla ke Alamesra ye :)

Saturday, November 30, 2013

PROMO & NEW ARRIVAL NOVEMBER - SWEET LITTLE PUMPKIN

Assalamualaikum & hello daddies & mommies!! :)

Here's some new promo and new arrival at SWEET LITTLE PUMPKIN this month ;)


CUTE BABY ROMPERS ON 10% SALE
(BERMULA 15 NOVEMBER - 30 NOVEMBER 2013)
Ada lebih daripada 200 helai rompers untuk dipilih.
Klik sini untuk lihat album ya:


PYJAMAS UPIN & IPIN READY STOCK!!
RM25 tak termasuk postage
Click sini untuk mengetahui available size:


SOFIA THE FIRST READY STOCK!
View album untuk mengetahui harga & available size ye :)



For more baby stuff,
feel free to visit Facebook Page:

Friday, November 29, 2013

MommyCha 1st Giveaway: Mommy & Baby Moments

Assalamualaikum,

Yeayy pada hari Jumaat yang penuh berkat ini, jom kita buat entry khas untuk giveaway by Mommycha yang gojes mojes hehe...

Segan nak join ni sebab aku takde gambar cantik yang nak dipertaruhkan. Tapi apa salahnya join. Tak menang pun takpe hehe

********

Theme:
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.

How it work:
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu.
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing.
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)

 Winners akan dipilih berdasarkan gambar paling MENARIK.  
Entrynye biase-biase pon takpe.

********

Sudahku menjoinkan diri/memfollowkan blog Mommycha.
Korang yang nak join juga silalah terjah blog Mommycha sekarang juga! Click [sini]

Okeh, ini gambar yang kupertaruhkan. Moga-moga ada rezeki hehe


Aku sebenarnya tak banyak gambar together gether dengan Shaheem. Bila korek-korek folder gambar dalam laptop ni semuanya gambar Shaheem dengan abahnya. Dengan mama yillek. Kalau ada pun dalam kereta, sebab mama suka snap sendiri! Pastu time dalam kereta tu jela dia dok diam.. Dalam kereta pun jadi lahhh.. Dalam banyak-banyak gambar, gambar ni lah yang paling aku suka. Sebab Shaheem tengok aku macam tu. Alahai comelnye diaaaaa.. Shaheem tengok ape? Tengok gigi mama kunen ke? haha.. Pandangan dia tu serius buat hati ni cair. Sayang anak mama!

Semoga ada la rezeki untuk menang ye hehe.. 
Thanks mommycha! :D

Wednesday, November 27, 2013

Sayonara SS7438P!

Assalamualaikum,

Naik kereta tuan baru.
Bye bye SS7438P!
I will miss you hehehehe

Mister husband dah jual dah his 1st scrambler. Macam mimpi pulak aku rasa haha.. Sebelum sebelum ni everytime kitorang gaduh especially tentang minat dia dengan motorcross ni dia mesti cakap, "takpelahhh.. abang jual jela motor abang tu.. abes cerita!" Pastu aku kesian, aku cakap tak payahla. Sayanggg... hehe.. Dia memang tak jual pun, saje cakap camtu. Aku tauuuu :P Tapi ni alih-alih tiba-tiba jadi pulak dia jual. 

Ehhh jangan salah paham. Kitorang tak gaduh tauu. Dah lama tak gaduh pasal motor ni. Sebab aku dah redha. Aku sokong apa saja minat dia. Asalkan dia tak abaikan keluarga. Dan dia memang tak pernah abaikan kami. Tu yang aku terkejut bila dia nekad nak jual.

Dia jual sebab.... dia nak beli baru!!! Yang lebih power! Huarghhhhh.. takpe takpe redhaaa... hehe.. Dah minat dia kannn.. Support jela. 

Teringat pulak kenangan masa mula-mula beli SS7438P ni. Masa tu aku tengah pregnant. Tahun 2011, bulan Disember. Ada aku cerita pasal mula-mula beli motor tu kat entry ni. Beria-ia dia mintak izin aku nak beli motor tu. Aku senyum je. Senyum terpaksa ahaha. Aku bukan ape, motor ni kan lebih berisiko untuk accident (ish mintak jauhlaaa..) Tu yang aku macam kureng sikit dengan motor. Tapi tu lah, dah minat dia. Beli pun dengan duit dia. Aku bagi jela..Dia punya seronok tu kan, macam budak kecik! hahaha.. abang abang....

Teringat dia cakap beli motor ni sebagai tanda kenangan, beli time aku pregnant first baby. Hmm nampaknya second motor kena tunggu aku pregnant second baby baru boleh beli kottt haha.. Jenuhhh tak tau bila. Dia plan nak beli Januari atau Februari tahun depan. Motor ape pulak? Entahla dia huhu.. Aku bukan reti bab bab motor ni. Dia selalu je tunjuk kat aku gmbar motor dia yang google. Apa tah yang menariknya. Aku pun tak faham haha.. 

Jauh dah SS7438P ni berjalan. Paling jauh dia pegi Lawas, Sarawak dari KK 2 minggu lepas kot. Not bad for a local brand. Tapi hubs cakap still kualiti jauh beza dari motor Jepun macam Honda, Yamaha, Kawasaki tu.. Ape-ape jelah haha..

Aku pernah naik 2 kali je kot SS7438P ni. Tinggi wooo.. Gayat! Shaheem memang suka. Action siap takmo pegang handle lagi..






Kita tunggu jelaa motor baru nanti motor apa. Iols pasrah je ni hehehe...


Tuesday, November 26, 2013

Lok Kawi Wildlife Park

Assalamualaikum,

Ini cerita sehari selepas bawak Shaheem mandi swimming pool. Plan nak gi zoo ni dah lama dah. Aku la yang selalu ajak husband. Tapi selalu je tak berkesempatan. Since tak jadi nak pegi Kudat dan husb dah apply cuti hari Isnin, kitorang pun plan pegi zoo jelah. Alang-alang kann...

Zoo tu letaknya di Lok Kawi. Papar sana. Papar ke Putatan? Papar la aku rasa.. Jauh jugakla dari Tuaran. Tuaran-KK 30km. KK-Lok Kawi lebih kurang 25km. Jadi total dari rumah aku 55km. 

Kitorang pegi lepas Zohor dalam pukul 12.30 tengahari. Sampai sana dah dekat pukul 2 petang. Hujan renyai-renyai. Sampai kat car park kitorang makan dulu dalam kereta hehe. Aku bawak bekal nasi goreng. Pastu kat car park tu ada jual air kelapa. Beli tapau. RM1 je kot secawan kecik tu. Lupe dah. 

Entrance
*Yaiiiii gemoknye akuuuuu*

Bayaran masuk untuk dewasa ialah RM10. Untuk kanak-kanak RM5. Tapi kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke bawah, masuk percuma. Jadi haritu kami bayar RM20 jelah.

Kat kaunter masuk tu ada rangka binatang ni. Errrr aku lupa dah menatang apa haha..
Aiyooo blur pulak gambar husband amik!

Berbukit-bukit jugak zoo ni. Lelohhhh memanjat. Shaheem syokla dia, berdukung je ahaha. Abahla jadi mangsa. Kekadang je gilir dengan mama. Tula abah, mama nak beli carrier tak bagi :P

Pastu hujan renyai-renyai dan sesekali lebat jugakla. Silap besar aku bagi Shaheem pakai baju singlet macam tu. Sepatutnya pakai T-shirt biasa dengan jeans. Sebabnya zoo tu hutan belantara! Nyamuk baaanyak sangat. Kesian Shaheem, menggaru je keje. 

Layan gambar lah ye..

Tak tau ape nama binatang ni. Macam kancil tapi bukan kancil..

Rusa. Gambar first tu Shaheem takut haha


Tak tau ape nama binatang ni. Besar macam kuda!

Beruang madu

Elephant


Ada banyak lagi binatang sebenarnya. Aku je malas nak amik gambar. Maklumla guna henpong je. Gambar banyak tak jadi. Mostly gelap sebab dalam hutan dan langit haritu pun gelap dek hujan renyai-renyai. Besar zoo ni. Ada macam-macam jenis burung, orang utan, badak sumbu, harimau 2 ekor, dan banyak lagi lah! Kitorang tak round habis pun sebab hujan. Tak syok nak berjalan. Pastu tak larat nak dukung Shaheem haha.. 

Pukul 3 petang ada animal show. Orang zoo tu cakap kalau hujan maybe takde tapi alhamdulillah la time kitorang pegi tu dorang buat jugak walaupun hujan. Maybe sebab ada ramai budak-budak tadika datang melawat. Kesianla kat dorang kan nak tengok. Kesianla jugak kat kami bertiga ni ehe...


Okey okey jugakla show dia. Aku penah tengok show macam ni kat A Famosa. Lebih kurang sama!
Yang excited lebih-lebih nak tengok animal show ni aku ngan husband je. Shaheem tak layan!
Dia sibuk ajak kitorang balik. Sungguh-sungguh dia tarik tangan abah dia suruh bangun dari tempat duduk.
Sudahnye kitorang tengok sekerat je show tu.. Spoil la Shaheem! huhu..


Kitorang terus balik je lepas tu. Tak kuasa dah nak berjalan. Penatttt! 

Overall, puas hati jugakla dapat jejakkan kaki ke wildlife park ni. Walaupun agak tak selesa sebab hujan dan Shaheem pun tak excited sangat hehe.. Dia tak pandai lagi kott.. Takpelah, tunggu dia besar sikit lagi, bawak dia pergi sekali lagi. Mudah-mudahan masa tu dia dah pandai seronok :)

Monday, November 25, 2013

KIDS PVC STICKER BLACK BOARD

KIDS PVC BLACKBOARD STICKER!

~ Sesuai untuk pembelajaran anak-anak dan dekorasi rumah
~ Sangat mudah dipasang & dibersihkan selepas digunakan 

~ Di belakang sticker ada grid line sbg panduan jika anda hendak potong mengikut saiz atau bentuk yg dikehendaki.
~ Ianya boleh ditampal di:
1.Dinding rumah (pastikan permukaan licin ya, jika menggerutu tidak sesuai)
2.Kaca Sliding Door.
3. Dinding dapur (ceramic)
4. Pintu rumah
5. Pintu almari
dan tempat-tempat yang dirasakan sesuai (permukaan rata)

Pakej:
1 roll sticker vinyl papan hitam 45cm x 200cm
5 Batang Kapur tulis pelbagai warna.








HARGA TERMURAH DI PASARAN!
HANYA RM35 TERMASUK POSTAGE KE SEMENANJUNG MALAYSIA

BERMINAT?
EMAIL: alwani.amalini@gmail.com
WHATSAPP: 014 8224228
PM FACEBOOK: www.facebook.com/messages/slpumpkin

Sunday, November 24, 2013

Shaheem's First Swimming Pool Experience!

Assalamualaikum,

Masa Shaheem baby baby aku tak pernah bawak dia mandi kat swimming pool. Sehelai swim suit pun dia takde. Memang tak pernah plan pun nak bawak dia pegi. Sehinggalah kejadian dia mengamuk di Poring hari tu hohohoho.. Abahnye rasa ralat sangat sebab Shaheem berendam sekejap je haritu. Sampai menangis tak tentu arah. Makanya abah Shaheem ganti balik dengan membawa Shaheem berendam dalam kolam renang di Pusat Sukan TLDM, Sepanggar. Masuk free, pakai baju ape pun tak kisah. Since Shaheem belum ada swim suit, aku pakaikan je rompers. Mujurle ada sehelai rompers saiz 18-24m. Cute plak aih tengok dia pakai rompers hihihi..

Kolam renang kat pusat sukan ni bukak pagi dan petang. Pagi pukul 8 sampai pukul 12 tengah hari, petang pukul 4.30 hingga 6 petang kot. Aku pun ingat-ingat lupe dah hehe.

First time pergi haritu kitorang pegi petang. Alhamdulillah tak panas sangat masa tu. Redup je. Syokla sikit nak main air. Cuma ramai budak-budak besar. Shaheem seronok je. Dia memang suka berkawan dengan budak besar hehe...

Jom lah kita tengok gambar ye :P

Mula-mula masuk dalam air. Asyik la dok tengok bawah je hehe..

Tengok muka Shaheem. Macam sakit kan? Mata bengkak. Ni sebenarnya sehari selepas kitorang balik dari Kundasang tu. Mata bengkak hasil menangis tak berhenti. Kesian anak mama..

Shaheem belum pandai berenang so Shaheem jalan jelah dalam pool ni.
Banyak kali jugak dia terselam haha.. Terbatuk-batuk dia sebab tertelan air..

Abah ajar apungkan badan. Action je lebih :P



Nak berkawan dengan abang..

New friends :)

Yeayyy basahkan rambut abah!!


Dekat sejam lebih jugakla Shaheem berendam. Kitorang memula takut jugakla dia akan mengamuk ke ape sebab tak puas mandi. Tapi alhamdulillah tak. Dia sendiri yang nak naik. Agaknye sebab dia dah kesejukan. Jari-jari dia memang dah kecut habis. Puas hati sungguh-sungguhla dia berendam.

Last week kitorang ada pegi lagi tapi pegi pagi. Syok habis sebab takde orang haha.. Shaheem conquered the pool! Next time mama nak join berendam jugaklah. Jeles pulak tengok bapak dengan anak je yang main air hehe..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...