Saturday, February 19, 2011

2 Tahun Bersama!

Assalamualaikum,

Selamat sore semuanya! Dah minum petang? Pepetang nak hujan, mendung, awan gelap berarak, syok jugak kalau dapat minum teh o panas-panas pastu cicah kuih bahulu. Pehhhh.. sedap! Teringat kuih bahulu yang my pumpkin bawak masa merisik haritu. Sekejap je habis. Laku! ehehe (eee nak gak selit cite my pumpkin dia, nyampoh!)

Monolog diri dengki lagi. Abaikan dia pls!

Erm, pagi tadi pergi servis Cik Bibab. Kata service consultant supposedly kena buat major service dah kalo ikut mileage tu. Er.. aku tanya dia, "kalo buat major service berapa ratus kena nih?" "Dalam RM300++ cik", jawabnye. Huwaa... terkedu sebentar. Tanya dia lagi, "kalau tak buat sekarang boleh ke???" Nasib baekla dia jawab, "boleh je cik".. Aku bukan ape, lari bajet! Huhu... bulan ni macam banyak sangat nak pakai duit kan. Dah dia kata leh buat next service takpela. Mungkin by that time dah ada duit lebih sikit. Lagipun Cik Bibab ni bukan jalan jauh pun. Alih-alih Putrajaya-Cyberjaya-Putrajaya je. Paling jauh, pergi Serdang (jauh kerrr?) ehehe...

Btw, servis tadi kena dalam RM250. Benci! huhuhu... 

Erm ada kawan-kawan yang suruh aku servis kat bengkel biasa je. Katanya kalau kat bengkel biasa takdela mahal sangat. Tapi, entahla.. Ada a few reasons la kenapa aku tak hantar Cik Bibab pergi bengkel biasa. 

Satunye sebab aku tak tahu bengkel mana yang sesuai. Takut nanti ditipunya aku. Aku nih kan perempuan yang reti bawak kereta je..hal-hal dalaman kereta memang aku totally tak tau ape. So orang pun senangla nak tipu kan?? 

Duanya sebab aku meragui spare parts yang digunakan. Entah ori entah tidak.. Lagi sekali sebab aku ni perempuan yang tak reti ape-ape pasal hal dalaman kereta, maka aku risau kalau aku ditipu.

So, takpela...aku hantarla dulu ke Perodua Service Centre ni walaupun mahal sobsob.. And Perodua, jangan tipu saye! Kang saya heret pi Tribunal Pengguna *tetibe*

Ini bergambar dengan Cik Bibab tahun bile tah.
Rasa macam masa awal-awal dapat Cik Bibab, tu yang gaya macam sayang gile tuh.
eheheh Cik Bibab jangan marah noo...
Sekarang pun masih sayangggg :D

2 comments:

  1. memang elok servis kat centre dia, cuma sediakan duit jer lah. walhal kat bengkel luar pun lebih kurang jer sebenarnya...

    ReplyDelete
  2. eelobor
    aa tu yg sy tak paham.. servis kat centre dengan kat luar lebih kurang sama je tapi kenapa kat centre lagi mahal? tp yela, nak hantar ke bengkel biasa ni banyak sangat reasonable doubts. so, play safe, hntr jela kat centre.. lebih dipercayai sikit..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...