Sunday, February 20, 2011

Ahad: Teringatkan Seseorang

Assalamualaikum,



Tiba-tiba bangun  pagi ni teringatkan seseorang yang aku kenal masa sekolah rendah dulu.

16 Feb hari lahir dia. I always remember her birthday. Tiap-tiap tahun aku wish. Tapi this year aku tak wish pun. Facebook ada tapi aku kan dah deactivate account Facebok aku. Godek-godek hp, thank God I still have her number. Gamble aje send message "Happy Belated Birthday." Tak tau kalau dia masih guna nombor tu lagi atau tidak.

At first tiada balasan... So I assumed she no longer using that number. Then suddenly one message came in. "Sape ni?" Oh...... dah terhantar kat orang lain ke. I asked "Ni Aishah ke? Ni Wani.. Alwani..." Then I got a reply, "Oh ok, tq. Sorry aku hilang no ko!" Senyum lebar je aku. Alhamdulillah, I can still keep in touch with her. Tak terputus lagi persahabatan aku dengan dia.

She's my classmate di ZS 2 dulu. Tahun 1992-1997. Betul-betul close dengan dia masa darjah 5 dengan 6 kot. Selalu hang out together. Selalu buat nakal. We used to have this funny nicknames. I'm Killer and she's Robber. Another one of our friends is Burglar. Heh.. funny nye zaman sekolah. 

Dulu kalau ada kelas tambahan petang atau malam, aku either stayback dekat sekolah ataupun lepak kat rumah dia. Then nanti arwah Tok Mummy (her late grandma will send us to school). Aku mandi kat rumah dia, makan kat rumah dia. Lepak-lepak dengan dia. Aaa teringat dulu, she really loves Abba. Lagu-lagu Abba tu sume dia hafal. Aku kenal lagu Dancing Queen tu dari dia la ehehe.. Another thing I remember is, dia darjah 6 dah terer drive kereta manual. Believe it or not, kitorang penah buat jahat,  bawak kancil arwah Tok Mummy round-round area rumah dia. Takdela pegi jauh-jauh, sedar takde lesen kan. Kang kena saman naye, dah la bawah umo! hihhi... Yang tu aku memang respeklah. Cos aku until now tak reti drive manual car! huhu.. And then, kitorang selalu fight and compete with each other in studies. Esp subjek English. But of course la she's far more brilliant than me. 

Habis primary school, kitorang split. Since then memang dah lost contact. Terjumpa balik dengan dia pun a few years back. At that time she was studying at USM Kubang Kerian. Sekarang dia jauh di Sarawak. She's a doctor now. Insyaallah Shah, kita jumpa lagi nanti k :)

She told me this morning, "tak sangka after all these years ko ingat lagi birthday aku."

Every year aku ingat. Maybe because I cherished our friendship a lot. Anything of it, I can still remember.

Semoga jalinan persahabatan kami akan sentiasa utuh. 

Miss u Robber! :)

2 comments:

  1. insyaAllah... frenship will never ends when we always sharing... sharing is caring!!! hehe

    ReplyDelete
  2. yana
    hehe betul2.. if we always think of each other, friendship will never end!! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...