Monday, February 21, 2011

Gambar & Video Azizulhasni Awang Cedera - Betis Tertusuk Kayu

Assalamualaikum,

Anda kenal siapa Azizulhasni Awang? Masakan tak kenal.. He's our national and professional track cyclist. Baca kisah dia dekat Wkipedia ni [http://en.wikipedia.org/wiki/Azizulhasni_Awang]. He's born in year 1988! Muda lagi mamat nihhh... muda dari aku toww and he's married! Goshhh (jeles ahaha)..

Anyway, semalam tengok Buletin 1.30. Azizul cedera selepas terlibat dengan kemalangan di Manchester. Serpihan kayu veledrom sepanjang lapan ke sembilan inci tertusuk betis dia. Ok. ngeri. ngilu. sakit.

Yang membanggakan aku, despite of the injury, Azizul bangkit untuk meneruskan perlumbaan dan dia berjaya merangkul pingat gangsa. Isn't that great? Hebat gile tow! Ko boleh buat ke camtu? Wa saspek sama lu Azizul! :)

Alhamdulillah, dia selamat menjalani pembedahan kecil untuk membuang serpihan kayu tu dan dijadualkan pulang ke tanah air hari ni. Alhamdulillah, kecederaan tak teruk sangat dan dia cuma perlu berehat beberapa hari. Yang sedihnye, dia terpaksa melepaskan peluang untuk menyertai Kejohanan Dunia di Apeldoorn, Belanda pada 23-27 Mac ni. Kata isteri Azizul, dah memang jadi impian Azizul nak join kejohanan dunia. Tapi bila dah jadi macam ni sure susahla dia nak terima. Takpela Azizul, yang penting kecederaan tak serius. Dah cukup rehat and injury pun dah sembuh, bolehla masuk lagi. You have made us Malaysian proud with your high enthusiasm. Bravo Azizul!

Ni gambar Azizul yang aku amik from few websites












Korang boleh baca berita mengenai Azizulhasni in below links:

Awang injury masks mixed fortunes of Chris Hoy and Victoria Pendleton
Azizulhasni Awang to have 20cm splinter surgically removed after crash
Cyclist finishes race with splinter through leg
Cycling: "Put Me Back on My Bike" - Is This the Toughest Man in Sports? (Video)
Crash put paid to Azizul’s plans to set the world on fire
Shard removed from Awang's leg after Manchester crash
BIG SPLINTER FOR CYCLIST SPRINTER
Azizul selamat dibedah
Terlepas Kejohanan Dunia
Athiyah pasrah
'Pahlawan Manchester'
Cedera Azizul tak serius


Ni video kemalangan yang menimpa Azizulhasni:



Tahniah Azizul
You are truly a hero!
&
Get well soon!!
=)
  
p/s: Dalam Harian Metro kata dia dah kawen sebab ada kenyataan dari isteri dia, tapi I read in one of the news dalam website kat atas tu (tak ingat pulak link mana satu) katanya Azizul April ni baru nak kawin. So which one is correct? Ada sape-sape tahu boleh tolong clarify? Tq...


[25 Feb 2011] Clarification on Azizul's status: Dia dah kawen dah dengan his lovely wife last year, 30 January 2010. Tahun ni genap setahun. April ni mungkin majlis resepsi nya pulak. Mungkin masa tu nikah dulu belum ada kesempatan nak buat kenduri kan? Read Azizulhasni's personal blog http://thepocketrocketman.blogspot.com as well as his wife's http://tyailyana.blogspot.com for more stories about them. Thanks Mai & Ahmad Nadzri for clarifying and sharing! =)

5 comments:

  1. ouchh..tgk pun dh dpt rase kesakitan tue...eeeeeeeee....ngeri..

    ReplyDelete
  2. die da kawen da la wani....last year kot...isteri die sepupu my student...

    ReplyDelete
  3. zura,
    itula pasalll... tengok pun dah ngilu. takleh imagine cane dia leh bangun n terus mengayuh walhal kaki sakit.. eeee

    mai
    oh yeke.. terima kasih clarify ehehe.. ada baca kat website mana dah td nnt korek balik. dia kata azizul april ni baru nak kawin

    ReplyDelete
  4. da kawin da..blog rasmi dia..the pocket rocket man...
    http://thepocketrocketman.blogspot.com/2010/12/honeymoon-at-gold-coast.html

    ReplyDelete
  5. ahmad nadzri
    thanks for clarifying & sharing! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...