Thursday, February 24, 2011

Alalala Latok, Jangan Saman!

Assalamualaikum,

On the way datang keje pagi tadi, aku follow belakang sebuah Grand Livina putih. Masa stop kat traffic light, terbaca satu ayat power ni kat sticker kereta dia.

Bowok laju tok sohor.
Kalu mati tok dea ngucap.


Translate:

Bawak laju tak hebat pon.
Kalau mati tak sempat mengucap.


Makanya.. tak yahla dok laju-laju atas jalan tu ye. Ikut je speed limit yang dah ditetapkan. Kalau laju sampai ke destinasi tu nanti selamat, sihat walafiat takpela jugak. Ini kalau dibuatnya kemalangan ke ape, tak ke ada patah riuk ke nanti.. Jadi, sayangilah nyawa anda ye! Nasib baik Livina tadi tak bawak laju. Kalo bawak laju jugak, meh aku amik sticker tu letak atas dahi huhuhu..



Cepat-cepat bayar saman!


1 comment:

  1. salam alwani
    Ye, slow pun takpe la kan, klu slow sambil termenung khayal bahaya lak hahahaahhahah,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...