Monday, April 18, 2011

Entry Bercinta & Selamat Pengantin Baru Tini & Fakri!

Assalamualaikum,

Ahh.. the weekend has ended.. Time to get back to work *yawn*

~Ini entry orang bercinta. Jangan baca kalo rasa muak. Saya bercerita untuk bacaan saya sendiri apabila tua nanti~

Jumaat malam, my pumpkin sampai lebih kurang pukul 8 malam. After checking in kat tempat tidurnye, kitorang pergi makan nasik arab kat Restoran Saba' di Cyberjaya. It is his favourite place of makan-makan kalo datang sini. Makan ape lagi kalo bukan Lamb Kabsah yang memang marvellous sedapnye. Sepinggan boleh makan dia sorang ehehe.. Kitorang tak makan berdua, I brought my sister and anak buah along. And kakak aku yang belanja! muahaha.. Syok betul ada orang belanja kan? Dah kenyang, kitorang baliklah ke pangkal jalan.......

Sabtu pagi, aku and my pumpkin dah plan nak ke Sogo. Nak beli barang-barang dia pulak. Barang aku dah beli dah last month. Pagi kitorang breakfast dulu di food court Precint 9, Putrajaya. Dia makan nasik kerabu, aku makan kuih muih jek. Rasa macam kenyang je lagi makan nasik arab semalam (nampak sangat makan banyak). Gerak je nak ke Sogo tuh, hujan lebat yang amat! Alhamdulillah sampai kat Sogo tu hujan dah tak lebat sangat. And nasib baiklaa tak sesat. Aku bukan selalu pegi Sogo ni ehehe..

Kitorang sampai tu ngam-ngam Sogo baru bukak. Kira early birds jugakla. Masuk je kat dalam,  pekerja-pekerja Sogo berdiri greet kitorang hehe.. Tempat pertama kitorang serbu ialah dekat ground floor tuh, ada warehouse clearance for mens ware. Memang langkah kanan la kitorang. Diskaun melambung-lambung. Yang beratus-ratus harga asal boleh kurang jadi belas-belas ringgit jek. My pumpkin pun seronokla dia. Cehs membeli belah lagi banyak dari aku ehehe.. Tapi takpe, barang murah kan? Tak salah pon... Lagipun dia bayar sendiri, lagi tak salah hahaha.. We grabbed, 5 shirts, 2 pants, 1 shoes, 2 singlets, 1 belt & wallet set. Dah settle barang hantaran for him :)

Then kitorang pergi Jalan TAR. Niat di hati nak beli baju untuk majlis kat rumah dia pulak. Aku plan nak pakai baju kurung yang dah siap je. Yang macam ni..

source
Tapi dia pulak tak berkenan...... Katanya dia tak suka baju-baju macam ni.  Dia tanya, nak pakai yang suami suka ke... yang orang lain suka? Hikhik.. tanya soalan buat orang tersepit jekkk...So aku bagi dia pilih yang mana dia suka. And I'm happy with his choice :D Tunggu ajela nanti macamana rupa baju tu ye :)

Then kitorang naik bas pergi Central Market. My pumpkin nak pergi kedai art yang ada kat situ. Kat CM ni la baru aku nampak ramai oram putis. Kat Sogo mana ade. Kat CM bersepah-sepah dorang ni. Seronok jugakla cuci mata tengok mat saleh hensem mueheheh.. ..

Pukul 6 kitorang gerak balik. Malamnye pergi Alamanda and my pumpkin sempat grab sehelai lagi shirt kat Valentino Creations. Nasib baik murah jugak ehehe.. Hish, dia kalo dah berbelanja, lagi dasyat dari aku!! :P

Ahad, aku, my pumpkin, kakak and my 2 anak buah pergi Alamanda. Haa kali ni, aku lak yang shopping and tenkiuuu sayanggg, belanja! hahaha.. Dapat 1 hand bag and 2 pants kihkihkih.. Bukan selalu dia belanja aku. Selalu belanja makan je ehehehe.. Terima kasih sayang :) Lama jugak kat Alamanda. Pukul 4 lebih baru balik.

My pumpkin bertolak balik ke Lumut dalam pukul 6 lebih. Haih beratnye hati nak berpisah. Yelah, bukan selalu boleh jumpa. Ini pun after 2 months. Takpelah, see you again sayang, on our big day! :)

****

Okey dah habis entry bercinta.

****

17 April, my best friend Tini, kawin! Alhamdulillah semuanya dah selamat. Tini, Fakri, semoga berbahagia selalu. Dah kawin ni macam-macam laagi nak kena tempuh. Tempuhilah segala dugaan dengan baik. Aku doakan korang berdua bahagia hingga ke akhir hayat, dikurniakan anak-anak yang comel, soleh dan solehah.



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...