Thursday, April 28, 2011

1 month 1 week

Assalamualaikum,



Debaran mula terasa......... Kenapa aku yang berdebar? Bukan aku yang nak kena berjabat salam dengan tok kadi. Betul tak? My pumpkin yang tengah berdebar gile gile sebenarnye ehehe.. Aku risau dia salah sebut nama aku je. Almaklumle, nama panjang sangat ehehe.. Berbelit-belit haa lidah nak menyebutnya. Moga-moga hati dia tenang dan semuanya berjalan dengan lancar nanti. Ada masa lagi nak berlatih!

Erm dah nak masuk bulan 5..Seriously, banyak benda lagi nak kena buat. Tapi mak hari-hari pesan, jangan terlalu memikirkannya. Cuma perlu banyak berdoa, mintak dengan Allah SWT dipermudahkan segala-galanya. Mintak semua selamat dan serah kepada Allah.

Insaf sekejap. Yelah, kadang-kadang kita alpa, kita lalai, terlalu mabuk dengan persiapan. Nak pakai tu nak pakai ni, mekap la, cara pakai tudungla, macamana nak gubah hantaran la, nak bagi door gift ape, nak jemput sape, duit cukup ke tak etcetera etcetera.. Sehinggalah kita lupa nak mintak tolong dengan Allah. Lupa nak memanjatkan syukur pada Allah yang kita diberi peluang untuk merancang semua ni. Kita lupa yang kita hanya mampu merancang, dan Allah yang menentukan benda tu jadi atau tidak...

So, planning planning jugak tapi janganla terlampau obses sampai lupa pada yang Maha Besar!
*pesanan kepada diri sendiri*

Erk asyik cerita kawin je. Bosan kan?! ehehe..

4 comments:

  1. hik3...rilek2 suda...
    erm..biasa la org pmpuan,sume nk perfect n cntik2.lumrahkan.hik3..
    selamat pengantin baru...
    :)

    ReplyDelete
  2. nak dekat dah...tahniah wani..

    ReplyDelete
  3. pernah lalui saat-saat tu..mmg banyak la benda tak settle selagi tak kenduri..tahniah2.

    ReplyDelete
  4. nor suhaiza
    itulah, orang perempuan ni kan suka pk banyak ehehe.. sedang cuba merelaxkan diri ni. terima kasih! :)

    zura
    huhu tula.. tq zura

    solehah
    memang betul! pening dah kepala. terima kasih :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...