Saturday, April 2, 2011

Apa Nak Buat: Sabtu, 2 April 2011

Assalamualaikum,

Susulan entry ini, my pumpkin is okay. According to him la. Hopefully dia betul-betul ok and he's not saying it just to comfort me. Yelah, dia takde depan mata aku, so aku tak tau keadaan dia yang sebenarnya. Percaya je bulat-bulat apa yang dia cakap. Katanya dahi bengkak sikit. Doktor dah bagi ubat and hari ni dapat pelepasan untuk berehat. Kalau ikutkan dia masih ada aktiviti lagi. Dia kan tengah kursus seminggu. Ape-ape pun, glad that he's okay. Geram takleh cakap dengan dia cos dua-dua pun takde kredit eheheh.. Erm kalau still pakai handphone Sony bolehla suruh dia mms gambar. Nak tengok sikit bengkak tuh. Tapi apakan daya aku sekarang pakai handphone Nokia cabuk jeh.. Seangkatan Nokia 3310. Sabau jele..

Thinking to buy new phone and switch to postpaid line..Nantilah pikir...

Harini nak teman akak aku service her new car dekat Bangi. Eh I didn't tell you guys kan my sister dah beli kereta baru. 6 months after her accident. Banyak survey kereta, test drive pun banyak jugak. We've tried Alza & Forte.. But finally she bought Toyota Avanza eheh.. Affordable car, big, just nice for her family. Senang nak sumbat basikal my niece and nephew. Aku dah drive few times. Ok la.. It's just that kereta tu macam a bit bumpy. And macam kurang pickup berbanding Cik Bibab aku ehehe.. Kereta besar kot. 1.5L. Berat. Cik Bibab 1.0L jekkk ehehe.. Oh oh, speaking bout cars, minyak naik lagi kan?????? Luckily RON97 yang naik. Naik bukan sikit, 20 sen tuuuu.. Bak kata Zura, lepas ni isi kete ngan minyak angin jela ehehehe...

Lepas pegi servis kete, mungkin ke Alamanda. My niece Hanin claimed dia kurang nampak. Erk.. kecik-kecik dah nak pakai spek ke? Aku cukuple tak berkenan. Yela, once dah pakai spek, sampai ke tua la ko kena pakai. And mata akan jadi makin rabun from time to time. Dulu masa awal-awal pakai spek, aku ingat lama-lama mata akan ok sebab mata absorb power dekat spek tu. Okay, I was so stupid that time! Tidak rupanya. Sekarang, dah terpaksa bergantung pada spek. Tak pakai memang langsung tak nampak! Menyesal okayyyyy...... 

Ini Hanin and her tupai teeth hihihi

That's why aku macam tak berkenan bila my niece cakap mata dia dah tak nampak. Hello, she's only 9 years old!! Like so very young. Aku tanya dia, "betul ke tak nampak ni?". Dia cakap, "Betul, Hanin dok row number four, nampak kecik je tulisan teacher. Pastu Hanin tak nampak kalau teacher write dengan marker colour red."

Aku cakap dengan dia, "marker dah habis ink kot?" muahahaha.. Then dia cakap, "ish.. takla. kalau habis ink, teacher tukarla new marker." Pandai je dia menjawab ye.. Takpe takpe... I told her, "nanti kat kedai spek tu, hanin kena letak chin hanin kat satu machine ni. pastu hanin kena tengok kat machine tu, hanin tak bleh blinking pun!" haha..jahat tak macik dia ni? Terusla lepas tu dia dok bulatkan mata, besarkan mata. Practice not to blink. hahahaha... So naive! We'll see la nanti. Hopefully she does not have to wear glasses.. *fingers cross*

Ini Hanin pakai spek tipu-tipu


How's your day like? :)

2 comments:

  1. heheh..comel gigi dia..hehe.tp memg kesian budak2 kecik dh pakai spek..

    ReplyDelete
  2. tika leh
    mahal tu gigi dia ehehe.. erm itula pasal. dah check and dia memang kena pakai spek :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...