Friday, April 17, 2009

Terpaksala Kawin Macam Niiii.....

** sekadar gambar hiasan**

Perbualan Pertama

Jam 2.30 petang, di hadapan lif.

Acik Cleaner:
Nak keluar makan ke?

Aku:
Taklah, nak balik dah ni.

Acik Cleaner:
Eh, awal balik. Kerja separuh hari ke?

Aku:
Saya memang balik waktu ni.

Acik Cleaner:
Kenapa pulak?

Aku:
Saya keje awal pagi jadi tengahari dah boleh balik.

Acik Cleaner:
Ooooo... Senangla macam tu. Boleh balik awal. Ini terus ambik anak-anak la ye?

Aku:
(Terkejut beruk dengan pertanyaan Acik Cleaner). Saya belum kawin auntyyyyy... Mana ada anak...

Acik Cleaner:
Oh belum kawin ka??? Saya ingat sudahh...

Aku:
(Masuk lif tanpa mampu berkata apa-apa)


Perbualan Kedua

Di hadapan booth Pakej Perkahwinan anjuran Hotel Pullman di Alamanda, Putrajaya

Timah:
Uishhhh beshnye tengok sume-sume ni.. Ermm bila aku nak kawin ni?? Pakwe pun takde.

Lin:
Alah Timah, carila sorang. Tu mintak tolong Wani carikan. Kawan husband dia ke..

Aku:
Haaaaaaaaaaaaaaa....... Bile masa pulak aku ada husband ni?? Kawin pon blommmm...

Lin:
Ehhhh...bukan u dah kawin ke?? I ada dengar-dengar orang cakap. Pastu hari tu i sembang ngan sape eh, dia cakap u dah kawin. Dah ada baby dah ponnn..

Aku:
(Shock bagaiiiiiiiiii........) huhuhuhu...i belum kawinlaaaa. dah ada baby???melampaula tuuuu huhuhuhuhuhuhuhu....



Aku ni dah ada rupa bini orang ke? Dah ada rupa mak budak ke? Teringat masa belajar dulu. Dr. Bakri, my Environmental Law lecturer, pernah cakap wajah aku wajah keibuan (hampeh).

Jadi bang, terpaksala kita kawin ni..hahahahahahahahahahahaha..... (oh kegedikan melampau sudah menguasai diri).


---amal: It's a compliment, i take it with an open heart (sesi sedapkan hati sendiri).

24 comments:

  1. ala amal..ok le tu..bgga ape org kate muke keibuan..sejuk jek ati menengoknye.. :)
    shima pn penah kena mcm tu..tp xsmpi ke thp dh ade baby le..
    cma bile kuar dating dgn si die, org igt kami husband n wife..pdhal xde le romantik ape pun..xtau le dieorg tafsir camne..huhu..

    ReplyDelete
  2. ala... k.wani tk pe r tu..
    tu tndanye k.wani cpt2 kne naik pelamin r..
    ~hahahaahaahhahhaha~

    ReplyDelete
  3. apa agy awk.
    suh pihak laki masuk pinang.
    hahhaaa

    ReplyDelete
  4. shi,
    ehe bangga2 tapi maluuu hehe..
    oh btulla tu shi ngn si die mcm husband n wfe. husband n wife kan besenye mmg x romantik sangat hehe..

    ReplyDelete
  5. mira,
    hahahaha memang petandala tu kan hahha..
    tak tau bilela nak naik pelamin.naik pelamin orang tumpang amik gambar dah penah dah hehe

    ReplyDelete
  6. yam,
    dah suruh dahh (gatal tak?haha)..

    ReplyDelete
  7. eazy,
    nampak gayanya macam tulah eheheh..

    ReplyDelete
  8. haha~ muka keibuan tu tak ble blah la..
    mmg adapun.. lama dah nak oyak kat ko..

    :)

    ReplyDelete
  9. ahahahaha...ko komplot ngan dr bakri yeeeeee...
    nasib sy dah ada pakwe, kalo xde sure tak laku nih, muka dah macam mak budak huhuhu

    ReplyDelete
  10. ahahahaha...ko komplot ngan dr bakri yeeeeee...
    nasib sy dah ada pakwe, kalo xde sure tak laku nih, muka dah macam mak budak huhuhu

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum ..salam kenal berblog...macam2 ehehhee

    ReplyDelete
  12. Waalaikumussalam deriaCOMEl....
    ololo comelnye dia hehehe..
    salam knal jua =)

    ReplyDelete
  13. udah2 la tue.. g khwin cepat..bro pun cam tue jugak kot... nnt bro bukak cite die ek..mybe by minggu depan kot

    sabar ek

    ReplyDelete
  14. ahah, nape bro?ada org cakap bro dah macam laki org ke?dah mcm ada ank ke?ehe....
    cte ye, jgn lm2, sy gelojoh haha

    ReplyDelete
  15. gelojoh ek he..23x tgu la..gmbrnye xdpt lg..gamaknye kne tgu mgu depan la.. coz gmbr de kat ofis.. bro pulak tgh bercuti semgu huhu

    ke nk bro buh gmbr len tp yg ade iras2 cam cite yg bro nk sampaikan..leh x?? if eh esok jugak siapnya

    ReplyDelete
  16. ohooo ade gambar, lagi best nak baca nih hehe..
    ermmm xnak yg iras2 nak yg btul2. tp sebab gelojoh dan tamak (hehe) ltakla dlu yg iras2 pastu letak yg btul ye hehe...

    cayalahh bro!!

    ReplyDelete
  17. tgu je la... gmbr tue susah nk dpt la.. coz kamera ade kat tuan pengarah (awat la ade kat die pulak nie) kalau x dah leh upload dlm blog...

    cis ayat die pun dah nmpk kegelojohan die.. xpe la.. remind bro next week leh x??

    ReplyDelete
  18. laaa..sape tuan pengarah??meh sy mintak ngn dia..
    ahaha mmg gelojoh ni.baiklah, skarang jugak sy remindkan bro hehe..

    ReplyDelete
  19. Prof Dr Sali Zalehah

    remind la mgu depan.. remind skrg sure xkan teringtnye

    ReplyDelete
  20. alamak takut pulak dengar nama dia hehe..cancel nak mintak..bro mintakla ye..
    okeh2 sy ingatkan nnt...

    ReplyDelete
  21. takut ek..die ok je la.. last week masuk MHI.. isnya'lah next week bro minatk dari die

    ReplyDelete
  22. oo..sure famous dia...
    baiklah bro, nxt week ya =)

    ReplyDelete
  23. ok ingtkan bro next week.. dah byk bro utang entry nie huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...