Saturday, May 21, 2011

Tenang Tapi Masih Seteres

Assalamualaikum,

Dah agak dah.. malam ni tak boleh tido. Seteres punya pasal.

Belum jumpa ketenangan kah? Amacam scaling gigi?

Kihkihkih.. scaling gigi memang osom posom. Sebabnya doktor hemsem hahahahahaha (belom kawin still boleh puji laki lain kan? haha).. Abesla kalo mypumpkin baca ni. Sorry yang, tercuci mata jap tadi haha.. 

Ehem, encik dentist yang hensem cakap gigi saya bersih tetapi kondisi gusi tak berapa memberangsangkan. Katanya teknik pemberusan gigi saya salah. Erkk? Dia tanya, "pakai berus gigi, soft ke medium?" "Mediummm" aku jawab. Dia angguk-angguk. "Cara gosok macamana?" Dia tanya lagi. "Gosok macam biasa, up and down..." cece kompiden jawab. Bukankah itu cara pemberusan/penggosokan gigi yang betul? Encik dentist angguk-angguk lagi. " Awak tekan kuat ke masa berus tu?" Turn aku pulak angguk. 'Sebab tulah gusi awak ni jatuh ke bawah..." Eh gusi pun boleh jatuh eh? Nasibla ko dentist bukan aku. Kalo tak, aku dah argue macam-macam dah. Ni habok pon tatau, mana leh argue. Angguk jele hehe.. So encik dentist cakap aku kena guna toothbrush soft dan cara berus pulak kena pusing-pusing. Pastu takleh tekan kuat sangat. Baiklah encik dentist yang hemsem :D

Scaling tak sakit. Thank God!! Aku dah cuak-cuak dah takut sakit. Cos the last time aku buat scaling memang sakit gileeeee.. Berdarah-darah! Air mata, air hingus mengalir laju. Malu aku dengan doktor haha.. Nasib baikla doktor hemsem ni buat tak sakit. Barula saya rasa tak malu ahaha *dush dush gedik!* Terima kasihla ye doktor. Caj pun tak mahal. RM50 sahaja. Minggu depan saya claim ING! :D

Memandangkan proses scaling berjalan dengan lancar makanya saya sedikit tenang....

9.30 malam tengok wayang dengan kakak aku. Pirates of Carribean - On Stranger Tides (betul ke tu tajuk dia? Main hentam je). Ok laaaa.. funny ehe.. Suka dengan gelagat Jack Sparrow. Watak ni aku rasa memang Johnny Depp jela boleh bawak. Orang lain tak boleh! Rating cerita PG13. But still aku rasa parents shouldn't bring their children along la. Banyak scene violence, scene ghairah ghairah. So not suitable for kids lah. Eh tapi ni cerita terbitan Walt Disney laaa.. hahahaha.. Ape-ape jelah... Tapi kalo aku jadi mak, aku memang takkan bagi anak aku yang umor below 13 tengok cerita ni.. Karang habis movie banyak benar soalan bukan-bukan keluar dari mulut dorang. Sape nak menjawab??

Memandangkan cerita agak best dan lame gile (2 jam setengah) maka saya tenang jugakla sikit. Habes lupa pasal seteres. 

Tetapi..... sekejap sahaja. Dah balik rumah ni seteres balik! Huwaaaaaaaaaaaaa

Terpaksala esok pergi scaling gigi dan tengok wayang lagi hahahaha

*ting tong mata tak mau pejam*

2 comments:

  1. ehh...maknenyer cr mai berus gigi pon slh ler...hikhik...mmg tiap kali berus, mesti darah...tp takut g jumpe dentist!!!

    ReplyDelete
  2. mai
    mai pon berus gigi macam wani ehh... nnt tukar cara berus tau ehe.. jgn takut! sila dtg ke klinik gigi di precint 8, putrajaya. Sure tak takut cos doktornye hensem ahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...