Wednesday, May 4, 2011

Membeli belah Tanpa Melihat Price Tag

PENGAKUAN IKHLAS:

Perangai aku kalau masuk kedai kasut, nampak kasut yang aku suka sangat-sangat, the first thing I do instead of trying out the shoes is looking at the price tag. Kalau harganya RM40 above, aku sure akan letak balik atas rak and say bye bye kasut! :( Everytime aku keluar pegi kedai, konon-konon nak shopping baju, kasut, seluar etc etc, I always wonder, bilalah agaknya aku nak beli barang-barang ni without looking at the price tag.*sigh*


Kekadang pikir, aku ni kedekut sangat ke sampai RM40 pun takleh nak keluarkan? Nak beli barang sendiri pakai lak tu kan. Meh aku jawab persoalan aku sendiri.. Aku bukan kedekut, aku cuma rasa macam membazir. Rasa macam ruginya keluarkan duit sebanyak tu just to buy a shoes. Walhal aku boleh pakai duit tu untuk simpan buat belanja kawin *tetiba*.

Sama jugak kalau seluar dengan baju. Sehelai harga RM50, RM80.. tu dah discount dah tu. Kalau kira, harga asal RM100++. Berkenan memang berkenan. Siap pegi try kat fitting room lagi. Tapi bila tengok price tag tu, kirim salam ajelahh... Unlessss, ada orang lain tolong bayarkan hihi.. Mimpi jugakla tuh.

My pumpkin kalau aku keluar shopping dengan dia (jarang-jarang btw) penahla jugak suruh aku amik sehelai baju ke, seluar ke, amik kasut ke, then dia bayarla. Tapi aku takleh. Aku tak mau. Tak nak guna duit dia. Baik dia simpan duit tu buat topap mas kahwin *tetiba*. Baik tak aku??muahaha.. See see sayang, u r so lucky to have me as your gf hihihi..Tapi last month keluar dengan dia, ada gakla dia belikan aku seluar hahaha.. Dah dia banyak kali sangat offer. Aku pun dah penat nak say no no.. Grab ajelah! Degil sangat nak belanja orang ehehe.. I wof u dear! :D

Perangai korang sama tak macam aku? Ke aku sorang je yang abnormal ni. Bila tengok satu barang yang korang suka tu, korang tengok price tag dulu tak? Ke korang suka korang terus grab je? Cashier je yang tengok price tag sebab nak scan dalam machine? Then korang keluarkan aje duit dari purse kulit boya tu and dengan senang hati membayarnya?

Huwa huwaa.. kalau korang macam ni, korang memang besss... Bak sini purse kulit boya tuh..

Again, I wonder when can I buy things without looking at the price tag....

Anyway, price tag yang ni aku suka tengok.. Korang sure suka jugak ehehe..

Layanss~


Okay, Coconut man, Moon Heads and Me

You ready

Seems like everybody's got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile

Why is everybody so serious
Acting so damn mysterious
Got your shades on your eyes
And your heels so high
That you can't even have a good time

Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)

We're paying with love tonight
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag
Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

Okay!

We need to take it back in time,
When music made us all unite
And it wasn't low blows and video hoes,
Am I the only one getting tired

Why is everybody so obsessed
Money can't buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we'll be feeling Alright.

Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)

We're paying with love tonight
It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag
Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[B.o.B]

Yeah yeah
Well, keep the price tag
And take the cash back
Just give me six strings and a half stACK.
And you can keep the cars
Leave me the garage
And all I..
Yes all I need are keys and guitars
And its with in 30 seconds I'm leaving to Mars
Yeah we leaping across these undefeatable odds
Its like this man, you can't put a price on the life
We do this for the love so we fight and sacrifice everynight
So we aint gon stumble and fall never
Waiting to see this in the sign of defeat uh uh
So we gon keep everyone moving their feet
So bring back the beat and then everyone sing

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag
Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag
Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[Jessie J -Outro]

Yeah, yeah
Oo
Forget about the price tag.

4 comments:

  1. normal la tu...
    kalo kita yg byar mmg rasa xbest wlpn tok brg pakai kita. tp kalo org lain tolong byrkan mmg sgt2 best...
    hahahahaha.....

    ReplyDelete
  2. nor suhaiza,
    setuju sangat2 ehehe

    ReplyDelete
  3. sepesen la kita ni. finally, jumpe gak dgn org yg particular pasal price tag n cek dlu sbl beli brg. hehehe..

    ReplyDelete
  4. riza
    haha yeke.. at last jumpa org macam sy jugak ehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...