Thursday, March 19, 2009

Keje orang malas...

Assalamualaikum...

Wahhh..rasa macam dah lama blog ni x dikemaskini..Pasti anda semua rindu sy kan (oh perasannya saya hari ini)..

What i've been doing lately? Banyak sebenarnya..Last Saturday, aku balik Kelantan. Aku cuma dapat luangkan masa selama 2 hari bersama keluarga tercinta. I'll post an entry bout what I've been doing there (sooner or maybe later hehe)..

Kemudian, Rabu, kembali bertugas. Malasnya aku nak memulakan kerja (maybe aku kurang enjoy+kurang suka kerja itu???).. Nak bangun pukul 4pg pada hari Rabu tu, adui liat sungguh. Kena plak aku dok umah sorang2 (Kakak aku masih di kampung)..Malam Rabu tu rasa macam nyaman je tido, dgn sejuknye mlm tu..aihh dugaan2.. Namun, demi tugas, dan tidak mahu dilabel sebagai pekerja kuang ajo, dengan rasa penuh bertanggungjawab aku pergi jugak keje...

Malangnya aku, dah berada di tempat kerja yg sgt kusayangi itu, pelbagai dugaan lagi yg datang menduga kesabaran dan ketabahan aku.. Semenjak kebelakangan ni, selalu sangat aku ditegur, dimarahi..pendek cite, sume benda yg aku buat, semuanya salah. Semuanya tak kena. Memang ada yg disebabkan kesalahan aku sendiri, tp ada juga yg aku rasa aku langsung tidak bersalah. Entahlah...malas nak pikir2 sangat.Aku jadikan semua ini sebagai pengalaman. Ini pengalaman yang aku dapat kutip dalam dunia pekerjaan ni. Aku terima semua teguran dengan positif dan aku akan perbaiki setiap kesalahan aku...(walaupon aku sebnanye sedang berkira2 nk tukar kerja hihi)...

Malaslah nak taip panjang2....Saya ada snap picture kat opis tadi (punyelaaaa malas wat keje kan, mmg patut kne mrh ni)..Saje jela nak tunjuk kat sume org tpt keje aku nih..Pastu td ada meeting ngn our Regional CEO..hihi pekeja baik cam aku ni mestila xmenumpukan perhatian kan hehe..so aku snap2 la pic..tengok2lah..


-- Ini kakak Timah, rakan sekutu aku --

-- Ini pulak our Graphic Master, Praba Obama.Ceh kunun nk lrg aku amik gmbr la tu, pdhal dia seblom tu pon dok snap2 gmbr jugek..Hah seblah dia tu tgh siokk tido tuh hikhik --


--- Yang tgh brucap tu our Regional CEO, tah ape dia ckp smpai gigit2 jari org dpan aku nih (identiti terpaksa dirahsiakan) ---


--- Mr. CEO tgh berucap mengenai misi, visi, dan kejayaan company pada tahun 2008 (meleleh air liur basi aku mendengarnya) ---


--- Inilah reban di mana aku wat keje hari2 ---


--- Ini staff tag saye..lupa bwk benda nih, xleh masuk opisla saya huhu---

2 comments:

  1. reban..???mna ayamnye..?haha.. :p
    mna ade reban..sy tgk kemas jek meja awk tu.. :)
    erm..awk pn hantu brgambar sprti sy..meh kite bkak club.. :D

    ReplyDelete
  2. sayelah ayamnye hahahaha...
    kat situlah sy bertelur, mengeram dan menetas hikhik..
    kemas??????dgn kotak2 yg menyemak tuh awk kata tmpt sy kemas?sy anggap ia sbgai satu pujian hehe..

    haha sy mmg ske bergambar2, jum2 bukak club..Kelab Hantu Bergambar hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...