Thursday, March 12, 2009

Bizarre Facts - Did you know??

I was browsing the net and i found this web, sharing the bizarre (not so bizarre) and useless (not that useless) facts.. Well, hanya untuk menambahkan pengetahuan kan, so tak salah kalo membaca dan mengetahui (dripada membuang masa (dan tenaga mungkin hoho) menonton **tooott** kann??).. Ada banyak kategori fakta yang dikongsi di web tersebut. Hari ni aku rasa macam nak berkongsi fakta mengenai haiwan yg berkongsi hidup dengan kita di atas muka bumi ini. Fakta yang mungkin kita tahu, dan mungkin juga kita tak pernah tahu. There are thousands of facts in the website, tapi aku pilih 10 yang terbaik untuk dikongsikan bersama anda semuaaa...




Did you know...

A female ferret can die if she goes into heat and cannot find a mate.



amal:hoho..ni kes bahaya nih..xleh hidup kalo xde jantan wahh huhu


Did you know...



A slug has four noses.




amal: Dia ada 4 hidung,bermakna dia bleh hidu 4 bau serentak ke?huhu


Did you know...


A turtle can breathe through its butt.




amal: Jadi turtle xkan ada masalah sukar bernafas apabila selsema, kerana dia ada alternatif len slain hidung ngehh2..

Did you know...
Chocolate effects a dogs heart and nervous system, a few ounces enough to kill a small sized dog.




amal: Jgn bg anjing mkn coklatlah,nnt dia demam..sian dia..

Did you know...


During WWII, Americans tried to train bats to drop bombs.





amal: Macam2 dunia ni kan, nak berperang,nak bunuh org, sanggup train kelawar untuk drop bomb....nak drop sndiri takutttt....


Did you know...


Giraffes can't cough.






amal: I wonder why giraffe cannot cough..any scientific proof for this??



Did you know...

In a test performed by Canadian scientists, using various different styles of music, it was determined that chickens lay the most eggs when pop music was played.



amal: ahahaha..msti masa bertelur,ayam tu ske nyanyi lgu "I like to move it..move it.."adeilaa..

Did you know...
March 14 is "Save a spider day."







amal: Esok kita ramai2 selamatkan spider yeee...


Did you know...
Minnows have teeth in their throat.




amal: I wonder gigi tu untuk ape?kat dlm throat baru dorang kunyah ke ape?


Did you know...
Mongooses were brought to Hawaii to kill rats. This plan failed because rats are nocturnal while the mongoose hunts during the day.


amal: adoii..wat rugi je dorang eksport natam ni ke Hawaii..



Did you know...


The Giant cricket of Africa enjoys eating human hair.










amal: haha..sape2 yg rasa rambut cam makin kurang je, tapi xtau nape, rmbut anda mungkin telah dimakan oleh giant cricket nih

2 comments:

  1. utk membaca entry ni,cayam punyalah slow scroll ke bwh sbb takot ada gamba ularrrr~hehe...

    ReplyDelete
  2. hahahaha...
    alah..rugi x cari satu fact bout snake..nnt bolehla buat yam melompat n mimpi ngeri slama seminggu hehehehe....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...