Wednesday, March 4, 2009

Introducing My Babies~~


--- nama saye BnW ---
--- nama saye Yenn --

--- nama saye Congek ---

--- ye, saya Congek ---


--- iyeeeee...nama saya Congekk ---
Untuk pengetahuan semua, I am seriously a cat lover..Serious!!!!
At home (kat kampungla..kat sini xbleh bela kucing huhu..) i have, 8 cats!! and growing...Dulu ada lagi banyakla, berbelas2 ekor..Tapi, biasalah, kucing..mati sebab sakit tua, hilang ikut jantan (besenye kucing betina..), sesat akibat suka merayau, mati digilis kereta (kucing memang selalu menemui ajal di atas jalan), diambil atau dicuri orang dan paling bes dibuang orang (suke2 hati jekk, bengang tol aku..)..Jadinya, kucing aku dah tinggal 8 je sekarang. Tapi jangan risau, kucing ni sentiasa membiak, and latest, 2 ibu kucing yang ada kat umah aku ni, tengah sarat tuh..tunggu masa je..
What are their names??
Motam -- 5 yrs old, ibu kepada BnW dan Yenn, very fierce and ske wat bodoh je ngn org..
Monti -- 5 yrs old, ibu kepada Timon, very shy n sangatla penakut..
Sipo -- Anak kepada Anggi (RIP), adik beradik dgn Motam n Monti, garang yg amat..
Spark -- Adik beradik dgn Sipo kerana dia juga anak Anggi (RIP), pemalu aihh~~
Yenn -- Adik BnW, Anak Motam, nakal, naughty,nasty, sume bagi kat dia..
Congek -- Anak Stoken (hilang tah kemana), kecik2 dulu uduh, skang comel bangat..
BnW -- Kakak pada Yenn, masa baby dulu gumuk, skang dah jadi remaja ni, badan slim jek..
Timon -- Anak Monti, suka gigit kaki orang, manja melebih2, nyampohsss aku...

Sayangilah kucing2 ni...makhluk Allah jugak ni...Kalau jumpa kucing2 kat tepi jalan ke, kat restoran ke, walaupon dia berkurap seluruh badan, janganla disepak2 dia tu..dia pon ada hati perasaan gak..dia tak mintak badan berkurap macam tu..dia cuma tak terjaga..cuba kalau kita amik dan jaga dia, bagi makan cukup, jaga kebersihan dia, dia takkan jadi macam tu...
Kita jaga dorang dengan baik, kita layan dorang dengan sebaik2nya, insyaallah, dorang doakan kesejahteraan kita...
-amal.ibu.kucing-


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...