Tuesday, November 17, 2009

Cerpan

Last Friday, team aku buat 'cubie-warming'. Apa tu??? Cubie-warming ni ala-ala house warmingla. Kitorang baru pindah cubicle. Dulu duduk level 4, sekarang level 3. So, sebab nak ajak kawan-kawan yang lama from level 4 kenal tempat baru kitorang ni dan nak kenal dengan orang baru di level 3, we all pun buatla cubie-warming ni.



Invitation card to all...


Kitorang ada satu extra cubicle so kat situla makanan-makanan diletak.. meriah betul, ade belon bagai. Siksa tau nak meniupnye.. Kecut paru-paru aku ni haa hihi.. Kitorang takdela serve makanan berat-berat. Just, snacks and tit-bits such as chocs, asam, etc etc..Nampak itu wau??? Kitorang penah ada contest buat wau sempena sambutan Hari Raya and that's the wau we made. Haaa..carila mana cubicle aku :D



Ini mamat-mamat yang dah makan kenyang-kenyang pastu sebok nak mengorat bos aku lak hihih..Jahat tol dorang ni buli bos aku..


Malamnye pulak aku, my boss and my colleague pegi dinner kat Shangri-La Putrajaya. Atas jemputan dorang for T.G.I.F event. Normally pegi makan-makan and lucky draw je, tetiba dinner kali ni lain la plak. Ada game and siap kena naik pentas karaoke ramai-ramai lagi. Adoiii.. First game,  dia suruh kitorang list alphabet from A-Z then cari barang-barang yang ada kat atas meja atau pada diri sendiri that represents each alphabets. Contohnya, A - anting-anting, B - brooch.. Kena cari barang tu and masukkan dalam beg kertas yang dia bagi. Aku duduk semeja dengan orang pasif-pasif huhuh.. Yang laki berlagak macho (gaya cam CEO jek, pakai coat bagai).. So, aku ngan collegue aku tu la sebok-sebok, kalut-kalut cari barang. Dan disebabkan keaktifan kitorangla, satu meja kitorang tu menang voucher from Shangri-La. Weeee~


This is my boss (yang pompuan) and General Manager Shang-ri La (kot?uhu). Dia ni sporting sangat. Masa main game tu dia bagi name tag dia for N, handkerchief for H and key for K. Thanks Mr. Healy! :)


Me and Fatimah, my colleague. Gambar makanan aku tak amik. Segan nak amik sebab orang-orang yang pegi dinner tu gaya-gaya CEO jek semuanya. Kang aku dok amik-amik gambar makanan ape lak dorang cakap hihih.. By the way, aku bertuah malam tu, dapat lucky draw prize.. Simple voucher je. Grand prize was staying 2 nights kat Shang-ri La Kowloon, Hong Kong. Wah wahhh..besh.. Aku putih mata jelaa nak dapat grand prize tu T_T


Saturday the next day, aku ada 2 majlis. Sebelah paginye majlis penyampaian hadiah anak buah aku, Hanin, kat sekolah dia. She got first place in her class.



Kata start pukul 8pg tapi sebenarnye nak dekat pukul 9 baru stat. Aishh..penat menunggu. Nasibla dewan sekolah tu tak panas sangat. Starting majlis tu ada budak-budak pra sekolah menari. Ololo kiut sangat-sangat dorang ni. Kecik-kecik tapi dah pandai berzapin dan berjoget. Bukan senang tauu..


Comel kan?




Ini Khalis yang tersangatla syok menonton. Tak pernah-pernah dia well behave macam ni. Suka sangat kot tengok orang menari :D

Petangnya pulak, konsert tadika Khalis.


Krista Got Talent


Antara kanak-kanak yang membuat persembahan. Haaa cuba cari mana si Khalis?? :P

Seronok tengok budak-budak tadika ni. Kelakar! Masa amik sijil, jalan menonong jekkk, tak tau nak pegi mana pun sebenarnye. Ada yang dah amik sijil dari tangan Pengetua Tadika, tetiba nak bagi balik kat Pengetua tu.. haha.. Serius comel dorang ni..


Ok, habis cerita minggu lepas. Ini cerita hari ni. Kitorang ada team lunch hari ni. Team lunch ni memang once a month and kali ni nak celebrate birthday one of our team mate.


Kitorang pergi Seri Penang, Cyberjaya. Dapat special room sebab kitorang reserve untuk 10 orang.


Ni tengah pilih-pilih makanan. Macam-macam ada kat sini. Tapi most of it are nyonya's dishes.


Sambil tunggu makanan sampai kitorang sembang-sembang. Ni half of our team. Ada lagi 3 orang, tak teramikla gambar dorang huhu..Masa ni big boss (not in pic) tengah menyakat Fatimah hihi..


Ni separuh daripada makanan yang kitorang order. We order 13 dishes!hahaha, makan besar..Takpe, big boss blanje hihihi.. Makanan dia, erm not bad la. Ok ok je bagi aku. But a bit pricey la huhu..


Ni kek birthday, big boss sponsor jugak :D


So here's the birthday lady.. Happy birthday Sharm! Her birthday is actually next week. Tapi next week sume orang busy for closing so, celebrate awal sket..

Lepas lunch tadi, aku tengok cuaca panas je.. So, aku bawak Cik Bibab mandi. Dah comot sangat dah. Luar dalam.. Psstt psst hari tu kan, aku jumpa lipas dalam Cik Bibab. Huwaaa..Jadi sebelum tikus pulak buat sarang dalam tu, cepat-cepatla aku bawak dia mandi. Sementara menunggu Cik Bibab siap grooming, aku lepak kat dalam Streetmall tu. Ada aircond sket..



Aku lepak-lepak kat depan printing shop ni.Miso ape tah nama dia.. Haa, budak laki dalam gambar ni sangat comel! Dia communicate pakai signal language. Cute sangat rasa, Dahle hensem kan eheh.. Aku memang suka cuci mata ni ahaha..


Haa..satu benda aku notice kat area printing shop ni.. Ada notice macam ni.. Apesal lak takleh spray eh? Kat tempat-tempat lain tak nampak pulak. Agak-agak kenape? Kalau spray nanti machine/printer dia rosak ke?huhuhu


Dah penat lepak dan mata pun dah cukup terang (he he he) aku pun pegila amik Cik Bibab. Senang hati tengok Cik Bibab dah santek. Dah bersih, tak comot lagi.

On the way balik dari Cyberjaya menuju Putrajaya....aku memandang langit...


Sambil drive sambil snap pic. Bahaye bahaye..Jangan contohi saye! Gelapkan? Ish, gaya macam nak hujan lebat kat Putrajaya. Tapi tak..Sampai saat ni saya menaip, tak hujan pun. Kalau hujan pun rintik-rintik je. Guruh ada jugak kedengaran. Ahhhh..malam ni syiok lagila tido ni.. Sejukkkkkkkkk....

Yang paling penting, mandi pun malas!
ahahahahaha..


Sekian cerita panjang (CERPAN) saya...


10 comments:

  1. Satu kenyataan yg paling ikhlas; iaitu mandi pon malas..ha3.. Jgn lupa kt sini pon hujan jgk :P Tapi sib baek ade note kecik kt pintu bilik air tertera pkataan "jgn jadi belia yg takutkn air-1Malaysia" :P

    ReplyDelete
  2. budak kuning,

    memang ikhlas, suci, tulus dan mulus dari hati tu muehehehe..

    ahahah..ade ke yg takutkan air?kamula tu heheh

    ReplyDelete
  3. ye ye.. ini memang cerpan!!! 10 markah untuk anda!

    ReplyDelete
  4. ini cover berapa hari punye cite ek

    ReplyDelete
  5. Ketulan salji pon saya leh telan lagik, inikan pula air xDxDxD..

    ReplyDelete
  6. tedi,

    10 markah je??bagila lebih sket..penat org taip :P

    ReplyDelete
  7. bro fs,

    ini cover beberapa hari punye cite..

    ReplyDelete
  8. budak kuning,

    *clap*clap* anda memang haibat!! :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...