Monday, March 2, 2009

BALIK KAMPUNG - PART 1


Alkisahnye, last Friday, aku n my lil sis, Milin, pulang ke kampung. Aku sebnanye xpernah balik kampung time weekend. Tapi sebab nk hantar Milin balik, aku terpaksala kan. Lagipon, dah lama aku xbalik..rindu yg amat kat keluarga di kampung.


So, the journey starts at 9pm..but actually, the bus was a bit late..pukul 9.15mlm baru sampai..naik bas, aku terus tido..ngantuk!!!


pastu pukul 12 tgh mlm, aku terjaga..aku dengar the two drivers tgh sembang2..korang tau dorang sembang psl ape? CERITA HANTU..huhuhu..seat aku dua di belakang driver, so aku dgr sebijik2la ape yg dorang sembangkan..driver tu tgh cerita pengalaman2 driver bus yg len masa drive mlm2..yg aku dgr, ada yg penah jumpa hantu dok tercongok ats jln, ada yg bas tiba2 mati bile lalu kt tempat yg pernah ada kemalangan ngeri, pastu ada penumpang kena histeria kt ats bas..mengerikannn..aku masa tu dah membebel sorang2, pakcik bas ni apo hal laaa..tgh2 mlm cite benda seremm2 nih..aihh~~..tapi sekejap je aku dgr sbb aku pengsan balik lps 2 hehe..ngntuk yg amat..celik2 mata, dah kul 2pg, bas berhenti kat merapoh...rehat2..2.30am camtu, bas gerak balik..aku pon sambung tido balik hehe..


aku xtau nape, mmg lena aku tido..mungkin sebab penat..abis keje kul 2ptg, tapi aku balik agak lewat hari tu, dkat2 kul 4ptg..so xsempat rehat.malam naik bas, masa tula nk balas dendam tido puas2..


aku sampai kat umah, kul 5.40pg..my daddy dtg amik kat wakaf che yeh (10 mins drive from my home)..sampai je kt gate umah, cari kucing hehe..kucing masa tu ayah dh lepaskan dari sangkar, berkeliaranla dorang..nak tangkap pun susah..so biarkan je dorang main2 kat luar dlu..naik ats rumah,sembang2 ngn mak ayah jap, pastu aku sambung tido balik haha..kuat tido tol minah nih..


kul 10pg, aku bangun,aku tgk kat ats meja mkn dah ada...................nasi kerabu!!!!




--- nasi kerabu syedappp ---

ermmm..sedapp..dah lama x makan nasi kerabu yg originally dari kelantan hehe..ada 3 bungkus actually nasi kerabu tu..kalo ikut napsu mkn, aku mkn je sebungkus lagi hihi..tapi disebabkan,org komplen aku dah gumuk, terpaksa batalkan hasrat.sedikit kecewa gaklaa huhu..


then, tengahari, mak masak gulai ayam (atau kari ayam bahasa standardnye)..makan dgn sambal pauh..puhhh sedappp...xde gmbr nk tunjuk, sbb syok sgt makan, x ingat nk snap2 hehe..


memang seronokla balik kampung..paling syok leh makan masakan mak la kan..dah lama teringin nak makan masakan mak..bila dah dapat, xpuas plak rasa...waaa dah rindu mak balik sobsob =,(



that's all for now..wait for part 2!! =)



-amal-


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...