Monday, March 2, 2009

BALIK KAMPUNG - PART 2

Sambungan part 1....



Sesudah kenyang makan masakan mak yg simple tapi sedapppp, aku pun bersiap2la untuk ke rumah abang aku plak..yang terletaknya di Kepulau, Tumpat...tempat ni nama je ada pulau tapi di sekelilingnya xde air pon...daratan semata2..adela tu salasilah asal usul nama tempat tu kan..

so dengan menaiki, kereta baru abang akuu (saga besh, enjin sonyappp jo..) berangkatla aku ke sana.lam kete, abang aku tanya, nak g jln2 x??aku cakap, xmo ah..nak lepak kt umah je..abang aku diam jelaa..sesampainya di rumah, aku bukak tibi, relax2...pastu abang aku sorang lg naik..dia tanya, nak kuar x? ermmm..aku masa tu dah, agak bosan sebnanye kat umah abang aku tu hehe..so aku pon cakaplaa, nak2...(wat malu jek, td jual mahal hehehe)..

abang aku bawakla aku jalan2..ke mana??ke Tiskuuu hehehe...ni aku nak cite sket nih..sebenar2nye, inilah pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke Tisku nih semenjak dibuka tahun lepas kalu xsilap aku..so bile masuk Tisku tu rasa cam jakun gak arr hahahahah...


Buat masa sekarang, aku rasa inilah pasaraya terbesar yg ada kt Kelantan ni..orang yg datang pon ramaila kan..masa mula2 masuk tu, aku tgk kat dalam tu ada Big Apple Donuts..wahh, kat alamanda ngn mines pon baru je bukak, kat Tisku ni rupa2nya dah ade..memang bertaraf antarabangsa lah hihi...So, jalan2lah kami dalam Tisku tu..rasanya aku xtgk the whole building lagi, just singgah certain kedai je..dah bosan2, kami pulangla ke pangkal jalan.......

Kisah petang tu pulak..aku ke rumah nenek aku, yg letaknya cuma 2, 3 minit dari rumah abang aku..jumpa ngan nenek, yang dah banyak bulan aku xjumpa, buat hati ni rasa sayu je..dah nampak keuzuran di wajah dia...berkali2 dia cakap, dia uzur..selalu pening2..letih..nenek aku ni dok sorang2 kat umah dia..dah banyak kali makcik aku ajak dok ngn dia, even kakak aku pon ada ajak..tapi mane la dia nak..alasan dia, nanti sape nak tengok2kan umah ni..ermmm..susah nak pujuk orang macam nenek aku ni...so, biarkanla dia, yang penting hati dia senang n anak cucu dia x lupa menjenguk dia...

~miss my granny~~

.to.be.continued.

-amal-

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...