Tuesday, April 21, 2009

Hidung berhingus, Orang macam **toot** - All these are so irritating...

Assalamualaikum semua. Como estas?? Sume sihat2 kah? Diharapnya semua sihatlah kerana saya tak sihat uhuhuhu... Starting last week aku batuk2, sore throat kemudian hari ini flu pulak. Adui, mulut ni ternganga je. Yelah, nak bernafas ikut hidung, tak boleh. Tersumbat dengan hingus (yikes!). Terpaksalah bernafas melalui mulut.

Mengadu kat mypumpkin tapi kena perli balik. "Bagusla demam. Bukankah itu yang sayang nak?" Sobsob, bukan salah dia bersikap kejam. Salah aku sebab hari tu aku ada cakap dengan dia aku dah lama tak demam and aku nak demam. Sekali betul demam. Hamikkkkkk ko uhuhuhu... Padan muka, nak ngadu sakit tapi kena perli balik huwaaaaaaa....

Aku tak dapat nak update blog sebab satunya, busy dengan kerja dan duanya kerana demam ni. Last week, 2,3 hari juga aku balik lambat (penat tapi senang hati kerna kerja sume settle). Kemudian on Saturday aku selesaikan satu misi peribadi dan menghabiskan masa tersadai je kat atas katil kerana demam. Ahad, my mummy and my sis ada kat sini so kami pergi meronggengla kan (walaupun demam kugagahkan jua kaki ini).

Yesterday, Monday, quite busy. Pagi got meeting dengan big boss buat weekly report (dem i hate doing it, tq), then tengahari ada performance review meeting dengan big boss and second boss (scary!!). Macam-macam kritikan, komen dan feedback yang aku dapat. Aku setujula dengan apa jua komen tu. I am aware that i have a lot of weaknesses need to be improved. But it will take some time la kan. I have zero knowledge about this kind of work. Memang aku mulakannya dari bawah, merangkak perlahan-lahan. Thanks jugak to my bosses for all the nice words and compliments (eheh kembang hidung aku). I'll keep up the good work and I'll learn and fix all the errors I've done. I'll work on my confidence, I'll work to be someone who is polite but FIRM and I'll do anything to make sure my work is done at best level for the good sake of the company and me also lah. Well, masa nilah banyak nak keluarkan perkataan I will, I will tu kan hehehe..

Aku tak sabar mahu pulang ke rumah ni. This flu is making my head dizzy. Berat je rasa kepala. Nak baring!! Nak baring!! Nak duduk bawah ketiak mak!! Oh,cepatlah masa berlalu (sigh).

Pagi ni badan terasa hangin jugak dengan sikap beberapa orang dekat sini. Mulut lembik. Ini kes yang kena tegur sebab sepahkan pantry tula. Sekarang dorang dah pandai menyindir-nyindir dah. Datang pantry, sindir2, "Basuh pinggan, nanti TV3 datang amik gambar!" Another one with mulut yang lembik menyahut, "These people are so sick laa. Complaint everything! I tak sabar nak pindah ofis bawah." They said it out loud dengan harapan aku akan mendengarnya.

Aku dengar dengan jelas dan aku geram je nak cakap, " Nyahla korang dari sini. Pergila sepahkan ofis korang tu. Cuba tengok korang boleh tahan ke tak." Tapi disebabkan Yang Maha Esa kurniakan aku sifat sabar, aku sabar dan diamkan ajelah. Malas nak layan orang dewasa yang berfikiran kanak-kanak ini. Diorang terasa sangatla tu that's whyla dorang bermulut lembik macam tu kan. Sungguh tak profesional and so damn childish!! Seriously, i am sooo annoyed with them, sangat menyampah dan meluat sesungguh-sungguhnya. Dorang nak menyampah dengan aku jua? I don't give a damn!!!!!!!!!



---amal: Fed up gile dengan perangai orang sebegini rupa. Macam **tooooooottttttttttt**

8 comments:

  1. huhuhuhuhu mr. eazy..
    srottt srottt ingusss banyak nehhh..
    nakk?eheh~~ (yuckkkkk)

    ReplyDelete
  2. wawa..mcm nk perang jek kt ofis amal tu ek..?bhya gak tu..rsa xsonok nk gi keje klu trpksa brdepan dgn mnsia2 yg xsuke dgn kite n kite xsuke die kn..?
    xpe le..amal byk2 le sabo..nnti dieorg akn tau gak yg dieorg tu silap..suke suki jek nk bersikap selekeh plak..ntah ape2..

    p/s : sungguh byk toot dlm entri ini..tooooooot............haha.. :p

    ReplyDelete
  3. aha..tula shi, rasa macam tu pulak.macam nak berperang. kalo profesional dan dewasa serta matang, apabila ditegur takdela nak sindir2 ni kan. entahlah, amal malas nak amik tau. sindirlah kalo nak sindir.amal tak rugi ape2. yang penting amal dah laksanakan tanggungjawab. Memastikan tempat ni in condusive and comfortable..

    ReplyDelete
  4. hahaha...
    xmo3..
    geliks..
    ekeke..
    =P
    xD

    ReplyDelete
  5. wow~ dah la kita sakit, ada org buat taik plak dengan kita..
    mesti sakit hati tahap gaban ni kan?

    :)

    leks ko wani..
    sypun penah mengalami situasi mcm ni..
    mentang2 la meja sy paling dekat ngan tong sampah..
    sesedap diorg je buang sampah bau mcm perut ikan..

    ReplyDelete
  6. eazy!!
    alooo..amiklaa..banyak niii..
    xde sape pun nak huahauahauhau

    ReplyDelete
  7. ahaha chan~
    itulah perkataan yang dicari, taikk heheh...
    huh sakit ati xyah cakapla.tapi sy wat bodo jek ngn dorang ni.semalam sy mc, nah creamer, stick sugar sume dah abes, xde sape topapkan utk dorang..nak bising2 lg ngn admin ni...hamikkk...geram2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...