Saturday, April 25, 2009

Standing Strong

::pumpkin.and.me::

Aku dan my pumpkin have been together for almost 2 years..
Selama hampir 2 tahun ni, dah berapa kali ye jumpa?
ermm...not more than 20 times i guess..
it's hard being far from each other.
Gaduh tak payah cakapla kan. Mungkin sebab kami berjauhan.
Semua benda boleh menjadi isu.
Aku akui kebanyakannya silap aku. Terlalu sensitif. Selalu memperbesarkan hal-hal kecil.
Dan dia banyak bersabar dengan aku. (Terima kasih, sayang..)
Aku pernah mintak putus. Hanya kerana aku tak tahan berjauhan. Aku cemburu dengan orang lain yang boleh meluangkan masa bersama orang yang disayangi setiap masa.
Tapi dia tetap sabar dengan aku. Thank you sayang. Thank you for not letting go when I said let me go...
Hampir 2 tahun kami bersama, pelbagai masalah, onak dan duri dah kami alami. Kisah cinta kami tak seperti biasa (rakan2 rapatku mungkin ada yg tahu kenapa). Tapi kami masih mampu menyulam dan menyemai cinta (ayat tak leh blah)..
Kini, hubungan kami kembali dilanda masalah. Seminggu ni memang jiwa aku tak tenang sangat. Air mata ni sentiasa mengalir..
Ya Allah, kuatkanlah semangat aku. Panjangkanlah jodoh kami berdua.
Aku tak sanggup kehilangan dia. Serius.
Aku sayang dia. Benar-benar sayang.

MyEm0.CoM


Kalau last month, genap 1 tahun 6 bulan aku mesej dia, ::ceritanya:: tapi kali ini aku tak dapat nak mesej dia. He's too busy!! Ada sape-sape pegi Jom Heboh kat TLDM Lumut? Korang carila dia kat sana... Dia busy jual kerepek, jual keropok lekor, jual aiskrim..Jangan dia busy ngorat awekss dahla uhuhuuhuhuhu.... Tidakk tidakk, aku percayakan dia...



Walaupun ombak badai datang merempuh, aku akan sentiasa menyayangi dia. Aku akan sentiasa bersama dia.

10 comments:

  1. nape ni amal..??ape prob..?
    siannye die..shima fhm situasi amal..sdgkn shima yg dkt sgt2 dgn si die ni pn slalu gado..apetah lg yg berjauhan kn..nk bncg face to face pn pyh..
    amal byk le sabar ye..sprti mna amal slalu ckp kt shima slalu sabae, shima pn hrp amal dpt sabar..
    mmg kdg2 kite rsa ssh, tp mgkin ade bhgia yg mnnti..think +ve ye.. :)

    ReplyDelete
  2. shi~~
    erm dah lama dah tak gaduh, alhamdulillah..mungkin sebab kami cuba elak.slalu cakap benda elok2 and kalau bukan amal yg mengalah, dia yg mengalah dulu..penat gaduh2 ni.masalah yg baru timbul ni masalah len.mslh yg sangat besar.bukan dari dia dan bukan dari amal. amal xtau leh hadapi ke tak ni.tp amal akan cuba kuatkan semangat...thanx shi!! =)

    ReplyDelete
  3. wani~ try be strong ya..
    ko dah hampir 2 tahun br jumpa not more than 20 times? 19 times ye?

    :)

    kalu nak dibandingkan dengan sy, rasanya la kan, sy lagi kuat ni..
    2 minggu lagi nak genap setahun kami bersama..
    tp nak tau berapa kali kami berjumpa?

    2 kali je..
    itupun tahun lepas time tu dia eksiden then br ble balik hometown..
    bayangkan la mcm mana perasaan sy bila nak sangat jumpa dia, but at last jumpa dia dengan badan calar balar sana sini..

    isk~ sedihnya cite ni..
    rasan nak buat entry la plak..

    sori sebab komen panjang gila..
    apa yang penting, bukan kerjasama..
    tp keserasian dalam perhubungan and u r right..
    saling mempercayai itu sangat2 penting dr kerjasama..

    :)

    ReplyDelete
  4. chan~
    yup, rasanya xsampai 20kali lah hhe...kalo jumpa pun 2,3 bulan skali.ni pon last jumpa dia 3months ago.
    susah kan chan?
    but one thing for sure, kalau kita betul2 menyayangi dia,x salah kalau kita korbankan sedikit perasaan kita.cuba fahami situasi dia dan hubungan kita tu. dah duduk jauh memangla nak kena banyak bersabar.dan jangan terlalu pk bukan2..
    and yes,
    kepercayaan+toleransi+persefahaman = cinta yang utuh dan kekal abadi...esp utk org2 mcm kita ni kan heheh..

    =)
    =)
    komenla panjang2, sy suka =)
    miss u chan.seriously.

    ReplyDelete
  5. missing u more wani..
    sy dah buat entry bout this..
    check it out babe..
    tomorrow la coz sy scheduled posting entry tu..
    takut jammed..
    hehe~

    :)

    ReplyDelete
  6. kple bisnes ek huhuhu

    bro pun kekdg klu bz pun xsempat nk balas msg or pick up phone huhu

    ReplyDelete
  7. chan~
    yep, dah bc dah entry tu..
    be strong also dear...
    he sure loves u lah.....
    jangan pk bukan2 =)

    ReplyDelete
  8. bro framestone,
    uhuu yup, dia kuat betul bisnes nih.pantang ada peluang sure dia rebut...
    seminggu ni memang kurang bermesej-mesejan lahhh...

    kalo xleh paham keadaan org2 yg bz macam bro dan pumpkin sy ni memang payahla hehehe..

    ReplyDelete
  9. waaaaahhhh...cayalah!
    pecaye itu penting..hehe...

    ReplyDelete
  10. uhuuu nfahk~~
    u r rite!
    percaye itu penting!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...