Friday, April 10, 2009

Melampaukah Aku?

--- Dengan meletakkan bendera Kelantan di blog aku ini, adakah aku akan dilabel sebagai seorang yang mempunyai sikap kenegerian yang melampau-lampau? ---



---amal: sedih dan kecewa apabila membaca statement orang-orang yang secara terang-terangan memberitahu mereka membenci, mereka tidak menyukai rakyat Kelantan. Hina sangatkah kami? Buruk sangatkah kami?

7 comments:

  1. salam,

    akak berkawan dgn semua org. kelantan, johor, perak, perlis, omputih, omitam..semua sapu.

    attitude tu, biarlah. jgn dilayan org tak luas 'pemandangan' tu.

    kita dinilai dari hati, bukan asal kita.

    ReplyDelete
  2. wsalam akak cengkih...

    tima kasih kak..saya bukan ape, bila baca apa org kata tu rasa macam tak adil je..saya pernah ada sorang teman yang berterus terang dengan saya dia tak suka orang kelantan, dia tak pernah berkawan dengan orang kelantan.alasannya samalah, org kelantan kenegerian sgt. seisi keluarga dia risau apabila dapat tahu saya akan jadi rakan sebilik dia. tapi alhamdulillah, dia bgtau saya, dia snang berkawn dgn saya dan alhamdulillah persepsi dia terhadap org kelantan juga berubah.

    tak adil rasanya apabila kita dinilai orang dengan mata kasar.

    ReplyDelete
  3. ni psl kes yg peminat bola kelantan merusuh tu ke..?
    erm..ekceli, biase le tu mal..kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..bkn kt Kelantan jek ade org xbek..kt negeri2 len pn ade gak kn..
    ala..peduli le kate org..org bleh kate ape sja..yg nk nilai kite kn Tuhan..biar ape org nk kate..selagi kite xwat bnda yg slh, lantak le sma dieorg..huhu..

    ReplyDelete
  4. huu yele shi..semlm amal da terbaca satu blog nih.authornye mungkin kata dia xanti ngn org kelantan, hanya SEGELINTIR je yg dia xske katanya.tapi cuba dia tengok komen2 yang org bg setelah baca apa yg dia tulis.mana org Kelantan x kecik ati. ble ada org kelantan bg komen mempertahankan diri dia kata org kelantan pantang ditegur, nak menegakkan benang yang basah..

    memang amal xnak amik tau pon ape org ckp, tapi tulah, kecewa sketla.........

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. banyak ke org komen pasal kelate nie??..sampai delete post nampak..huhuhu..Actually my wife kelate gak N yon dah brkawan ngan org kelate lebih dr 9 thn..ada yg ok..ada yg nate berok juga..slalunya org kelate ok bila brkawan ngan kita but bila dah jumper sekelate biasa akan lupa diri N perkauman..tu realitinya..bab bola Halim tue..dia pemain terbaik kelate cuma sikap dia yg ala2 samseng n panas baran..kalo kata saya org KL benci kelate..my wife is kelate..faham2 la

    ReplyDelete
  7. incik ariyon..
    huhu yang delete tu komen sy sendiri, terpost 2 kali so sy deletela hehe..
    erm itulah yg org cakap, org kelate bila dah jumpa gu, msti dah x ingat donia kan. realitinyalah tu kan, saya sebagai org kelate telan jela hehe..
    halim napi 2 biarlah dia, tapi kalo org mengadili rakyat klate yg len disebabkan dia not fair lah. tapi biarlah.sy redha je uhuhu..

    wfe org klate ye.org mana?mana tauu sy knal hhe..oo saya paham, ditelan mati mak,diluah mati bapak kan, so baik xyah benci hehe..jadi org yang tidak membenci sape2, barula leh idup ngan aman =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...