Wednesday, April 1, 2009

Been Tagged by ShiMawar!! - Tag Kawen, Sukee Sukee~~~

How old are you?
23 tahun

Are you single?
Tidak, sudah dipunyai lalala~

At what age do you think you'll get married?
Hmmphh, 23 tahun??hahahaha..Sabarlah, 2,3,4 tahun lagi. So maybe masa umur aku 27?? Insyaallah jika dipanjangkan umur dan dipanjangkan jodoh.

Do you think you'll be marrying the person you are with now?
Aku nak dia. Hanya dia. So, YES!! Semoga jodoh kami dipanjangkan Allah SWT.

If not, who do you want to marry?
Sila rujuk jawapan di atas. AKU NAK DIA. HANYA DIA.

Who will be your bridesmaid and bestman?
Sahabat aku kat Maahad dulu, Kema. Sebab aku penah janji ngan dia dulu hee~~ Bestman, biarlah mypumpkin yang decide sape nak jadi tukang kipas dia eheh..

Do you want a garden/beach or traditional theme wedding?
Aku tak nak sume tema di atas. Aku nak wedding yang simple. Hanya akad nikah, makan2, itu saja. Tak nak sanding2.SERIUS. Tema pon simple2 jelah..Biarlah orang kata nikah hanya sekali dalam seumur hidup jadi kena buat grand2. Well, I'm not that kind of person. Tidak perlu grand mahupon melebey2. Tak kose makkk..Yang penting, aku dapat kecapi saat yang paling bahagia dalam hidup aku. Saat,dia melafazkan "Aku terima nikahnya Alwani Amalini bt Mustapha dengan mas kahwin *brape2 ringgit* tunai." Iskk, can't hardly wait!!! (Gatalnye nyahhh..)

Where do you plan to go on honeymoon?
Aku nak gi Perancis. Nak naik cruise hehe..Nak gi Perancis sebab aku tau,mypumpkin pun nakk sangat pgi sana, tapi dia tak berpeluang dulu sebab dia jatuh sakit masa pemilihan nak ke sana. So, Perancis is where i want to go!!! Tunaikan impian aku dan dia......

How many guess do you think you'll invite?
Huiii ramai2..jap pk..kawan mak,kawan ayah.Kawan aku, kawan mypumpkin (dia mungkin akan bawa satu bala tentera dia kot huhu), orang2 kampung, sedara aku, sedara mypumpkin. Eh ramailahhh pendek cite..

Will that include your exes?
Hoh, aku ada ex ke?? hehehe...Macam xde...So, xde ex yang akan dijemput. Cuma mungkin akan ada axe untuk menebang pokok betik. Nak amik betik buat bunga manggar..

How many layers of cake do you want?
Disebabkan aku cuma mahu yang simple2 saje, jadi cukupla satu layer je... Wat besar2, buleh makan ramai2...

When do you want to get married, morning or evening?
Morning. Siang2 bleh layan orang. Malam2 layan... (haa haa pk bukan2 hehehe)..Layan bukak hadiahlaaaaaa...

Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
Huu, bukan tradisi keluarga aku pasang2 lagu masa majlis kawin nih. Mahu kena potong kepala ngan daddy bulehla nak pasang. So, takkan ada bunyi musik. Yang ada cuma bunyi, "Haaa tambah2 nasikk...makan banyakk2...Jangan segan2..oo pengantin ada kat atas, g la tengokk..silala naikk..sila2..."

Champage or red wine?
Hohh ape kejadahnya minum air haremmm ni huu..ermm, sirap ah..sirap kenduri kawin, sdappppp... Kalau sirap yang saje2 wat kat umah tak sedap. Sirap masa kenduri kawen je bes. Aku pon tak paham nape fenomena ini boleh berlaku..Seri pengantin tu kot......

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Daysss after the wedding. Seminggu dua lepas kawin tu, kena pegi jalan2 umah sedara mara dulu. Kena kenal sume orang..

Money or household items?
Ermmm...dua2???hehehe...tapi household items pon ok gak..snang nanti xyah wat kuar duit buat beli barang umah heheeh..ikea, toshiba, panasonic, sony tak nak taja ke nikah aku nanti? Bagila, set sofa satu, set meja makan satu, peti satu, microwave satu, iron dan iron board satu, dapur gas satu, mesin basuh satu..Cukup lengkap umah aku nanti huhuhu...

How many kids would you like to have?
5!!!!!!!!!!!!!! Nak wat selang bunga. Yana dah ajar cane nak wat hahahahahahahaha...

Will you record your honeymoon in DVD or VCD?
DVD lah leh muat banyak sket muehehehe...Banyak benda nak record nih lalalalala~~

Whose wedding plan would you like to know?

Chan2~
Zaimah~
Mira~
Cayam~
Yana~






SEKIAN, TERIMA KASIH...

10 comments:

  1. ohoho..
    memacam tag die nih...
    hih
    xD

    ReplyDelete
  2. haha, yela eazy..
    mcm3 but interesting..
    ske isi masa menjawabnya heheh

    ReplyDelete
  3. wawa..bkn kemain die dgn plan kawen die ek.. :)
    ehem..amal, camne nk wat selnag bunga..?nk gak..wink2..

    ReplyDelete
  4. saya budak bru bljar...
    cam ner nk tau kte kne tag tu n cm ner nk jwab....~huhuhu~

    ReplyDelete
  5. shi~
    plan kemainla kann..btul2 nnt xtaula hehehe...

    uuu shiii, senang je caranya hahahaha...kita kne stori mori kat tpt len nih, takut nnti x psal2 blog amal nih kena banned hahaha

    ReplyDelete
  6. mira cayanggg...
    senang je, just copy n paste soalan pastu mira jawabla =)

    ReplyDelete
  7. lmbr g ke kawen??? seryes dh ngidam nk mkn nasi minyk + ayam masak merah + rendang....ermmmm.kawen cepat!

    ReplyDelete
  8. Will you record your honeymoon in DVD or VCD?

    ahhh.
    bahaya ni..hahaha

    ReplyDelete
  9. mc'eja~
    SOON!!! hehehe...xdela, lmbat lagi nih, tah bile bile hehehe...

    ReplyDelete
  10. unwanted~~
    hoho bahaya2..kang x pasal2 jadi satu entry dlm blog unwanted hahaha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...