Thursday, January 28, 2010

Aduhai Lelaki...



Last night, on the way back from Balakong to Putrajaya, I listened to Fly FM..Kebetulan pulak masa tu Flirty @10.30. Ada sape-sape penah dengar jugak show ni? Anyway this show actually, give chance pada sape-sape yang nak ajak, kawan/gf/ex-gf/bf/ex-bf/secret admire go out on a date. They called Fly FM, bagitau dia nak ajak sape keluar and why etc etc and then the DJs will call that person and ask whether he/she nak keluar atau tidak dengan yang mengajak ni tadi.

So semalam, ada la sorang Indian gal ni call..nak ajak sorang lelaki ni.. Dia kata, dorang dah kenal for 3 years tapi tak pernah bertemu muka. Kenal melalui telefon dan hanya berkomunikasi melalui Friendster, phone..  Katanya, lelaki ni pernah melamar dia last year. Not sure melamar to be as his wife atau as a girlfriend je. But the girl said she never give him her answer. Konon-konon jual mahal kan.. Then dia kata dia penah ajak lelaki ni jumpa, tapi lelaki ni refused. Katanya, ada kerja.

Pendekkan cerita, DJ ni pon call la lelaki tu....

"Hello P***..."
"Hello...."
"This is *** from FLY FM... Have you ever heard about Flirty @10.30?"
"Erm nope.."
"There's a girl here wanna ask you out for a date..."
"Woo.. a date.. Cannot man, I'm ENGAGED!"
"oO..ur engaged..What's your fiance's name?"
"Oh I cannot tell... Who's that girl name?"
"She is J***.. Do you know her?"
"No la..I've never heard that name.."
"She said, you've guys have known each other for 3 years but never met..You just communicate with her thru friendster n phone.."
"Oh really, well, I have also never met my fiance!"
"Oh ok ok...P***, J**** is on another line..Try to talk to her.."
"Hello P**** thanks for everything.. It's okay.."
"Hello helloooo.. I cannot hear u laa.. The reception is very bad.. Helooooo...I heard a woman's voice but I couldn't recognise.. helloo..I'm in urban area la..I cannot hear.."
"J****,keep on talking to him.. he actually can hear you.." The DJ said..
"It's okla..thank you..bye2..."

Hohhhhhh................................

Damn that guy!

Huh marah nii.. Saya memang anti lelaki begini.. Terang-terang dia tipu perempuan tu. 3 tahun tau! Kalo aku jadi perempuan tu, memang aku maki hamun dah laki tu.. Dahla menipu, buat-buat tak kenal pulak dia. Melampau!


Atas sebab ini la, kita perempuan kena lebih berhati-hati dengan lelaki. Lelaki kaki penipu! Kaki meremukkan hati perempuan.. Kawan-kawan perempuan saya, saya nasihatkan, jangan libatkan diri dengan mengenali lelaki melalui laman web sosial/chat room. Melainkan anda dah betul-betul siasat asal usul lelaki tu. Takut nanti dia tu sebenarnya dah berbini empat, tapi masih gatal nak melukakan hati perempuan. Even yang salah-salah nombor, salah SMS tetiba nak berkenalan.. Cetpoooodahh, tolong jangan layan ok!

Ingat kawan-kawan saya, jangan terjebak dengan lelaki begini. Periksa dulu asal-usul dia. Anda punyai hak. Jangan biarkan hati dan perasaan anda dipermain-mainkan.. okkay???



Kalau nak tau bg/gf anda tu setia atau tidak, baik atau jahat, bolehla call Flirty @10.30 ni :D

23 comments:

  1. uiksss... kejam!!! kejam!!!
    tapi benda ni dah jadi lumrah lelaki.. tak kenal konon!! kalu betol2 x kenal, kenapa nak berlakon konon2 line x elok?? KALAU BERADA DI PIHAK YANG BENAR, KENAPA NAK TAKUT??

    biasa la, lelaki... EMO!!

    p/s: tetiba teringat kawan i yg sorg tu... dah 3 tahun jugak x jmp. kenal kat y!m. hmm... apakah??

    p/s 2: syarikat telekomunikasi boleh menyaman P*** kerana 'merendah-rendahkan' kualiti perkhidmatan line telefon...

    p/s 3: "AKU TAK PERCAYA CHATTING..."

    ReplyDelete
  2. jahat jahat..
    nyampah nyampah..
    x suka x suka..
    lelaki tu jahat..

    ggggggrrrrr..

    anti-lelaki mcm tuh

    ReplyDelete
  3. x suka laki jahat...
    suka laki baik :) tapi jgn buat2 baik ok..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. ramai lelaki jahat skang ni kan..

    ReplyDelete
  5. huhu...3 tahun tertipu n dapat tau pun on the air, semua org dengar.

    Sweet revenge but kesian awek tu, sure patah hati.

    "Hey ladies, jangan penah dibilang lemah, kita juga bisa menipu dan menduakan"

    lirik lagu rossa yg sangat best. tapi aku tak penah buat lagi..

    ReplyDelete
  6. Menyesalnya xdgr semalam..
    gile la lelaki 2..
    geramnya...
    mesti pompuan 2 sedih gle...
    huuu

    ReplyDelete
  7. Lelaki skang mmg tak leh dipercayai..i penah kenl sorg membe chatting, tp dia laki org..so, i tak lyn laa...i penah gak dikecewakan lelaki selps 8thn berkwn..dia curang...
    sampai skang, still fobia lg...ada ke lelaki yg baik kt luar sana tuu..

    ReplyDelete
  8. name pon lelaki, memang camtuh, ngee.. :) tu blom kawin, cuba yg dah kawin pulak ;p

    ReplyDelete
  9. erkk.. kantoi on air terus..
    kesian pulak kat pompuan tu.. dan lelaki itu sungguh kijam.. jgn pecaye sgt jntan kt dunia maya ni..

    grrr

    ReplyDelete
  10. wohoho..melampaunya laki nih..bleh plak bt2 tak dgr..chetpooodahh~
    kalo dok tempat dat girl kompem dh nanges pilu duka ni..huwwaaa..kesyian kt dat girl..huhu~

    ReplyDelete
  11. uikksss klu akaK mmg la mamt tue ...



    bikin panas jer kan...bunuh jer..arghhhhhhhhhhhhh gerammmmmmm hik3x

    ReplyDelete
  12. memang damn xxxxxxgrhgr la mamat tu....hampeh.....

    k.yan kenal bf k.yan through tagged, but Insyaallah...semua berjalan lancar ...cuma pada mulanya memang perlu berhati-hati....jual semahal mungkin..ewah....

    selidik segala-galanya.....supaya selamat dan tidak ditipu....

    ReplyDelete
  13. keh keh keh...sama saja, hari ni laki tipu pompuan, esok pompuan lak tipu laki...hehehe

    ReplyDelete
  14. x nampak tulisan la wak..kaler dia kelabu btl..

    ReplyDelete
  15. janganlah main cakap je ni lumrah lelaki..i baca entry ni pun i pun rasa lelaki tu sumpah dayus whateva apa semua..i pun jadi marah kat lelaki tu..pandai berakon pulak tu..tapi ingat,tak semua lelaki camtu..kalau u all cakap semua lelaki camtu,then bf u all bukan lelaki ke?

    certain lelaki je yang tak guna buat camtu..i cukup marah bila ada sebab sorang ni je,tengok,perempuan terus cakap lumrah lelaki lah camni whateva..please,betulkan statement tu eh,.nway,ni post yang menarik..first time dtg blog ni.now i follow terus.

    cheers..sendra

    ReplyDelete
  16. wa..hangat gitu..mmg kurang asam le lelaki tu..klu bakar, cicah dgn air asam, ok gak! :p

    mmg bkn semua lelaki camtu..kdg2 perempuan pn ade perangai camtu gak kn..? xkesah le ape jua jantina anda, jgn le menipu org..permainkn perasan org bagai..juz remember :

    "what u give, u get back!"

    ReplyDelete
  17. tak berani nak cuba..kang merana..sakit sehhh..

    ReplyDelete
  18. salam, bukan semua lelaki gtu tau,,,,, ramaiiiiii lagi lelaki sejati setia, pandai2 la memilih ye..hahah

    ReplyDelete
  19. erm..
    ada sesiapa yang nk ajak aku kuar tak...ha3..

    ReplyDelete
  20. itu kenal dalam chat/ym or wutever..
    i kenal ngan bf i dah setahun lebih.. member sekolah lama lak tu...
    siap jumpa ngan kawan2 dia n famili dia[walaupun x penah dikenalkan kpd famili dia sbg gf], pun tup tup ditipu.. dia sebenarnya dah ada org len..
    skarang dah tunang and dah nak kawen..

    now, tunang dia plak marahkan i, kutuk2 i dlm blog, x tentu pasal... pas2, dat girl sengaja menayangkan kemesraan, kegembiraan semata2 nak menunjukkan yg i ni LOSER!!

    wutdafish larr... wutever...

    haishh.. macam2...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...