Monday, September 26, 2011

Subuh-subuh Dah Blues

Assalamualaikum,

Today is Monday. Monday selalunye awan biru je... Tu yang timbul istilah Monday Blues tu ek? ehe

Erm aku pon subuh-subuh dah Blues. Ingatkan harini ni nak bangun dengan semangat waja pegi keje. Dah bertekad nak buat keje sungguh-sungguh. Tak mahu pedulikan masyarakat sekeliling. I even planned nak lunch dkat opis je.Takmo keluar. Time lunch hour nak buat manual yang tak siap-siap tuh. Next week dah nak kena handover kat bos weh!

Then tetiba..... semangat waja aku tu hilang.. Dapat mesej from my colleague. Dia EL harini. Anak dia sakit. And I have to cover her. Huwaaaa... serta merta Encik Mood melarikan diri. Aku paham situasi colleague aku tu. I did not blame her la. Dah anak dia sakit, ape aku boleh buat? Esok-esok aku ada anak pon sure aku akan amik EL jugak kan. Aku pun tak kisah nak cover her etc.. It's just that, planning aku dah lari! Huwaa.. Aku, kalo plan dah lari ni mulala nak lari jugak. Haihhh..

So macamana? Agak-agak berjaya tak nak buat manual harini? My boss suruh panggil temp staff masuk untuk backup aku. Hmm aku dah panggil dah. Tapi taktau dia boleh datang tak. Ala sama aje dia takde atau ada.. Still aku kena monitor kan? And then some more the temp staff will be using my PC. So macamana aku nak buat manual tuh? Memangla boleh bukak kat PC lain. Sume benda dah save kat common drive. Tapiii.. buat kat PC aku jugak yang selesa dan besh. Uhuhuk... Tak terbuat jugakla kot manual aku hari ni :(


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...