Friday, September 16, 2011

Blogging @Tuaran, Sabah, my new home :)

Assalamualaikum,

Lama tak update blog sebabnya line Maxis BB kat sini hanyalah GPRS! Adehla.. terseksa jugakla. Nak load satu page pun semput-semput je. Oleh yang demikian, cerita-cerita di Sabah saya cerita bila saya balik Putrajaya nanti la ye. Esok nak balik dah. Sedih! Takmo balik boleh tak? Huhu tak sanggup nak berpisah dengan my pumpkin tho sekejap je hmphhh..

Ape-ape pun, life is ok ok jela kat sini. Masih cuba menyesuaikan diri. Banyak perbezaan hidup kat sini compared to Semenanjung. Especially part timing tu. Pukul 6 petang kat sini dah gelap. Dan pukul 6 pagi dah cerah dahh.. Well, lain tempat lain la cara hidupnya kan? Pandai-pandaila sesuaikan diri.

Barang-barang belum sampai. Except for furniture la. Semua dah ada. Rak tv, sofa, dining table, katil, almari, semua lengkap! Untungnya duduk kuarters yang disediakan ni. Tak payah pening pikir nak beli perabot eheh.. Duit lagi tuu..

Makan pun, menagih simpati jiran hihi.. Alhamdulillah, jiran kitorang ni kawan my pumpkin jugak. Baik hati pulak tu. Hari-hari ajak kitorang makan kat rumah dia. Terima kasih banyak banyak. Semoga Allah membalas jasa baik kalian!

Sampai sini dulu.. Nanti cerita lagi ehh.. Take care all and Selamat Hari Malaysia! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...