Sunday, January 20, 2013

Update Sesaje...

Assalamualaikum

Cik Shaheem dah tido and cik pumpkin on duty. Jadi boleh update blog laju-laju hehe..Shaheem tido dari pukul 10 tadi. Kena buat semua kerja dengan perlahan. Jalan pun kena jalan slow-slow. Pijak semut pun tak mati. Sebabnye Shaheem ni telinga lintah. Takleh bising sket mesti terjaga. Dan kalau dia terjaga, aaaa masakla mama nak kena teman dia main malam-malam buta huhuh

Shaheem dah boleh melangkah 2,3 langkah tau. Alhamdulillah. Shaheem ni aku tengok sorang yang berani, tahan lasak dan kuat semangat. Dia berani nak melangkah walaupun dia tau dia akan jatuh...Bila dah jatuh dia tak give up.Dia bangun dan cuba lagi.. Memang dia ni pun tahan lasak la. Kalau ikutkan bila jatuh tu memang tersangatla sakit kan sebab lantai rumah tiles. Tapi dia ni alah bisa tegal biasa. Relax je hehe.. Haih dah besar dah dia.. Rasa macam baru semalam lahirkan dia huhuhu...

Esok jadual pack. Nak jumpa customer di Tanjung Aru, COD barang. Pastu nak ke Likas. Nak massage massage. Hehehe seriously aku perlu berurut. Sakit sangat dah badan ni.. Takleh nak duduk bersila lama-lama nanti lutut sakit. Berdiri pun takleh lama.Sakit pinggang, belakang. Kaki ni pulak, kalau tidopastu bangun buat susu ke ape, sangatla sakit. Nak jalan pun sakit. Ni lah bahana tak berpantang elok-elok. Badan dah masuk angin rasanya ni.. Masa dalam pantang haritu aku berurut 3 kali je. Pastu takde dah. 

Dah lama dok cari-cari orang yang pandai mengurut kat KK ni.. Geram jugak nak pergi kedai-kedai yang offer massage tu kan. Tapi takut. Sebab penah dengar orang cerita. Dia pergi berurut kat situ sekali diberikannya "benda". "Benda" tu buat badan dia selalu sakit and selalu nak berurut kat tempat tu.Tak maula camtu kan huhuhu...

Alhamdulillah, ni ada jumpa tukang urut yang pandai. Suami isteri, dah berumur dah pun. Lebih tua daripada mak ayah aku. Orang Kelantan tapi dah 40 tahun dok Sabah. Haritu hubby berurut dengan dia. Alhamdulillah, cepat ok kaki dia. Hubby berurut dengan yang laki. Isteri dia pun pandai gak mengurut. Dah ramai yang pergi tempat dia. Especially yang sedang berusaha untuk dapatkan zuriat.. Tak sabar nih nak di massage massage hehehe
Dah takde pape nak update. Tu je. Sekian terima kasih :P


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...