Tuesday, March 29, 2011

Kekurangan Kasih Sayang

Assalamualaikum,

Aku suke betol guna ayat kat atas tu everytime my pumpkin is not around. Bila cakap macam tu dengan dia, huh sure kena bantai dengan dia. He will say, "parok parok.. berat cik mek nih.. macamana nak jadi bini navy.." haha.. ok, padan muka saya.

Anyway, my pumpkin ada kursus seminggu ni. Starting 28 Mac hingga 3 April. Kursus kat Lumut tu jugak. Bukan pergi jauh dalam hutan belantara mahupun di tengah lautan. Still contactable.

Yang susahnye aku la. Yelah mana pernah nak berenggang. Mesej 24/7. Bila dah kursus sampai ke malam ni takdenyela wei nak mesej mesej 24/7. Itulah yang aku namakan kekurangan kasih sayang. Okey, saya ngaku saya memang gediks tak hengat. Dah nak buat macamana kan. Dah pesen aku macam ni. Susah nak berjauhan dengan dia. Dahla dah jauh. Takleh nak mesej-mesej contact pulak. Aduh lagi seksa!

Nak kena kuatkan semangat lagi ni. Semangat datanglah kau padakuuuuu huhuhuhu..

Anyway nak marah n a v y sket ni. My pumpkin nak cuti end of this month, dah bagitau ada hal kat kampung ape sume, sekali dia kena panggil kawad pulak. Adehhh hangin je rasa...... Dah tak cukup orang sangat ke? huhu.. Kalau amik cuti saje-saje tak kisahla, tapi ni memang amik cuti sebab ada hal peribadi yang terpaksa diuruskan... Takleh ke bagi pelepasan sikit? Huuuu.....

Dah kena change plan.

Sabar jelah!!!!!!!

*mode geram*

4 comments:

  1. alahai wani...seksanye jiwa...cinta sebegini..

    ReplyDelete
  2. zura,
    oh zura.. memang seksa :( tapi ape boleh buat... and selalu remind diri sendiri, ada orang lain yang lebih susah dari saya

    ReplyDelete
  3. some advise....

    mai ade sorg member yg suami nyer navy...penah skali tu suami die kene g berlayar selamatkan kapal yg kene tawan lanun somalia tu...(tak ingat bl n kapal aper)....so about 100 days jugak la....smpi my friend ni geram, die email ker suami die melepaskan geram....GERAM PADA NAVY!!...

    nak dijadikan citer, bl kapal suami dier berlabuh kat port lumut, my friend ni g la jemput...n my friend ni terkejut sebab ader pegawai navy yg mntk my friend ni naik atas kapal, katanyer ader pegawai nak jumpe....rupa2nyer, pegawai navy da bc email2 yg dier send kat si suami...(mereka mmg ader hak utk bukak email2 org bwhn ni kot!!!???)...so my friend ni kene tazkirah n diberi peringatan!!!...

    kesimpulannyer....wani kene ler blaja2 bersusah sendiri......bl kt terima seseorg dlm idup, kt kene terima segala nyer tentang diri dier...termasuk kerjaya.....

    panjang nyer!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. mai!
    ehehehehe.. thanks berkongsi cerita. wani pun pernah dengarla cerita2 camni.. that wife cannot do anything once husband kena deployed atau sailing. memang kena banyak-banyak sabar dan doa je banyak2.. nak lepaskan geram pun sekadar atas angin jela. macam wani buat ni, dalam blog dan berlapik2 ahahaha.. ape boleh buat kan. i choose him.. i choose to be like this. so have to deal with it jela kan..

    pernah jumpa satu quote pasal navy wife.. sounds something like this:

    "my husband is married to the navy. i am only his mistress"

    hehehe...

    doa2kanla wani kuat ye :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...