Wednesday, March 23, 2011

I Don't Know What My Future Holds

Assalamualaikum,

These few days, I've been thinking what will happen after I got married.

Planning to stay separately for 6 months (or maybe longer). Jadi weekend husband and wife. PJJ - Perkahwinan Jarak Jauh.

Reasons for staying separately is because of my job. Kerja sekarang selesa, tak stress, working environment very good and of course because my salary is quite good - hard to find any other job that can pay as what I'm getting now. Lagi-lagi dekat Lumut tu. Aku bukan ada sijil yang cantik, bukan ada experience yang banyak nak dapatkan keje yang really high pay. Memang sayang nak tinggalkan keje sekarang. Sekurang-kurangnya dengan gaji yang ada ni, bila dah combine dengan my pumpkin's salary, selesa sikitla hidup kami nanti, insyaallah..

Bukan nak mengejar kekayaan ataupun kemewahan. I'm lucky to know someone yang very modest, and very good in managing his finance. Dunia sekarang dunia wang. Semua benda perlu dibayar. Tinggal sorang pun perlukan duit, apatah lagi bila berdua, bertiga, berempat? Lagi banyak duit yang diperlukan. Tempat tinggal, makan pakai anak, pendidikan anak, kesihatan anak. Saving untuk masa depan, untuk hari tua. Banyak banyak banyak. Aku tak mahu anak-anak aku hidup susah dan aku tak mahu susahkan anak-anak bila aku dah tua nanti. Tak nak bergantung pada mereka. (Yes, aku berfikir sejauh ini).

But after thinking and thinking and thinking, macam tak sanggup. Terdetik dalam hati, ape gunanya aku kawin kalau aku tak dapat bersama dia. Tak dapat menjalankan tanggungjawab aku sebagai isteri kepada dia, si suami.

Tapi orang kata dalam hidup kena banyak berkorban. Aku tak pasti sama ada aku sudah bersedia ke belum untuk berkorban? Aku masih mencari kekuatan itu.......

Hati gundah gulana.....................................

4 comments:

  1. zura,
    dah pening pk ni..... :(
    berbelah bahagi...

    ReplyDelete
  2. kak wani..jgn risau.yg penting dpt restu suami. :)

    ReplyDelete
  3. becca,
    huhu....... still rasa xleh duduk berenggang. rasa macam dah cukupla 2 tahun ni duduk jauh :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...