Thursday, April 28, 2016

Shaheem Celebrate Birthday @Tadika

Assalamualaikum,

Ni cerita last week. Biasala aku kan, Selalu update siaran tertunda hehe..

Birthday Shaheem dah lepas lama dah. 6 Mac. Tapi sekolah baru buat sambutan birthday untuk murid lahir bulan Mac minggu lepas. Combine sekali dengan murid birthday bulan April. Ibu bapa murid yang sambut birthday tu diminta sediakan makanan untuk jamu murid2 ni.. Jenuh jugakla mikir nak bawak ape. Kek tu kompem. Makanan sampingan tu tak tau nak bawak ape. Ingat nak goreng mi ke bihun ke tapi rasa macam.. ermm tak pandainya haha.. Alasann... 

Aku order kek sebijik. Kek sedang sedang je.. Memula aku tanya sorang homebaker yang aku ada add dalam FB. Dia quote RM70 sebijik. Mahal sebab aku request edible image. Edible image tu yang mahal katanya.. Bagitau husband dia suruh aku survey yang lain dulu. Kebetulan masa tu akak ex-jiran aku baru buat sambutan birthday husband dia. Aku tanya la mana order kek tu. Dia pun bagila contact. Homebaker juga. Wife Navy dalam base. Aku whatsapp bagitau aku nak kek coklat biasa je pastu letak edible image kereta. Dia quote RM60. Murah RM10. Kedek betul mama, RM10 pun berkira haha.. Ekonomi meleset, kena jimat hehe.. Terus proceed order dengan dia. Aku serah je kat dia nak deco macamana kek tu. Yang penting ada gambar kereta. Saif Shaheem tu la dah lama dah request nak kek kereta huhu..

Aku order hari Isnin, janji ambil petang Khamis. Dengan akak yang aku mula-mula deal tu aku cancel order kek tapi aku order cheese tart dengan dia. Mix cheese tart 50 biji RM35.. Janji pagi Khamis ambil.

So hari Khamis tu kehulu kehilir jugakla aku driving. Penat gile rasa huhu.. 

Inilah keknya.. Rasa tak tau sedap ke tak sebab aku takleh nak rasa hehe.. Akak ex jiran yang rekemen kata sedap kek adik ni buat. Next time la order lagi. Tanya Shaheem dia kata sedap je. Okla tu.. Yang penting dia suka.


Puas hati jugakla dengan deconya. Image pun bukan kat atas je. Tepi keliling kek pun ada. 

Gambar kat sekolah ni cikgu yang whatsapp. Heee cute Saif Shaheem. 
Kelas 4 tahun 3 orang celebrate birthday so ada 3 la kek nye. Seronokla bebudak makan kek banyakk..

Alah gambar cheese tart aku tak amik pulak. Cilok gambar kat FB tukang buat lah hehe..


Orang area Sepanggar, IP dan sekitarnya bolehla contact Kak Umie ni kalau nak order cheese tart ya. Dia ada buat kek, durian crepe, cheese cake dan macam-macam lagilah. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...