Wednesday, April 27, 2016

Aku & Poslaju Memang Takde Jodoh

Assalamualaikum..

Haihh apela nasibbbb... Harini Poslaju buat hal lagi dengan aku hahaha... 

Alkisahnya aku order Jumper Baju Melayu. Order borong nak jual. Supplier pos hari Jumaat. Pagi Isnin aku check tracking on delivery process. Seronokla rasa sebab tak sabar nak upload kat page. Hari Isnin tu aku amik Shaheem awal dari sekolah sebab selalunya budak Poslaju tu datang petang dalam pukul 2 atau 3. Aku duduk je kat ruang tamu sambil tengok kat bawah pintu. Perati kot ada orang datang. Gril aku bukak sesiap. Selalunya aku kunci. Ni bukak menandakan ada orang la kat rumah. Semayang pun aku semayang kat ruang tamu ok. Riso takut tak dengar orang ketuk kalau aku dalam bilik. Aku tunggu sampai ke petang nak senja tak datang datang. Adui bengang je rasa.

Pagi ni (Selasa) aku bukak web Pos Malaysia check latest status. Katanya semalam unsuccessful delivery dan dia suruh aku call hotline. Aku pun call la. Operator kata barang akan dihantar sekali lagi harini. Oke fine. Again aku amik Shaheem awal. Dok rumah diam diam. Nak kencing pun ku tahan tahan. Tapi sampai bila nak tahan kan. Dekat pukul 2 gitu aku masuk tandas jap. Shaheem ada kat luar tengah main car. Keluar dari toilet (tak sampai 3 minit kot) aku gi depan tengok dah ada terselit nota gagal hantar tu. Allah masa tu aku punya bengang...... Urghhhhh.. Aku bukak pintu dah takde jejak budak poslaju tu. Aku tanya Shaheem tak dengar ke orang ketuk pintu? Dia kata tak. Ishhh musykil betulla. Selalunya dia alert dengan bunyi bunyi ni. Selalunya dia paling excited kalau bunyi orang ketuk pintu sebab dia memang suka kalau ada barang sampai.

Stress betul aku petang tadi. Barang tu kalau kena amik kat Pejabat Pos Tuaran je ok lagi. Ni kena pegi KK sana. Jauh okeyy.. Tuaran-KK 30km pergi saja. Kekadang jalan jem. Pastu lagi parking pun susah kat pejabat pos tu. Sakit hati sangat-sangat rasa. Rasa geram je nak pergi amik kat KK. Malas nak mintak second delivery sebab rasa macam tak larat dah nak menunggu goyang kaki tapi last last kena amik sendiri jugak. tapi memikirkan jauh tu. Dengan anak lagi. Grrrr bengangnya rasa!! Call husband dia memang tak bagila aku drive pegi KK tu. Hmmmm so aku call jela hotline mintak 2nd delivery esok.. Aku siap cakap dengan operator tu suruh remark call aku bila hantar barang. Ni call pun tidak. then apa guna bagi number phone kan. Huhhhhh...

Mesti korang kata aku ni tah pape kan. Sebab dah tau Poslaju problem kenapa still guna servis dorang. Well have to la.. Sebab susah nak cari courier service lain yang hantar barang ke Sabah ni. In fact kena la ikut supplier kan. Dah suppier guna Poslaju terpaksala. Dan sebenarnya barang-barang sebelum ni hantar ke office husband. Tapi husband sailing minggu ni. Jumaat baru balik. Aku nak cepat barang tu so guna la alamat rumah. Before this ok je hantar barang. Sebab tu aku berani bagi alamat rumah. Tapi tu lahh..... servis sekejap okey. Sekejap tak. Tak tau nak suruh aku alert macamana lagi dengan kehadiran budak poslaju tu. Please lah call bila nak hantar barang huhu.. 

Sabar jelaaaa... nak cepat tapi jadi lambat jugak akhirnya.... Cobaannnnnn...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...