Wednesday, December 2, 2015

Selesema Untuk Kali Ke Pat Ratus Juta

Assalamualaikum,

Ya Allah... aku tak tahula kenapa dengan aku tahun 2015 ni. Kuat betul selesema! Aku ni pulak jenis kalau dah start bersin tu memang terukla jadinye. Mata berair, hidung sah sah berair. Tekak perit. Kepala berat. Aduii... Tensen jugak kalau dah banyak kali ni..

Tak cukup vitamin C ke badan aku ni? Bila post kat FB ada je kawan kawan yang suggest suruh makan Vitamin C produk S la.. T la U la... Aku ni sebenarnya bab nak makan vitamin vitamin ni payoh skek. Huhu.. Payoh nak istiqamah. Beli memahal last last terbiar camtu je kat kabinet sampai expired. Dah ada dah satu botol Alfalfa produk S terbiar tu hahaha.. Hampeh betul aku ni. Masa beli kemainnn beria nak makan konsisten la ape la.. Hmmm.. Sebab tu aku malas nak beli vits mahal mahal ni huhu...

Husband pulak busy kaw kaw minggu ni. Rasa macam tak cukup 24 jam bertentang mata dengan dia. Takdok sokmo huhu.. Pastu Shafina kuat meragam sekarang. Gigi geraham bahagian bawah, kiri kanan nak keluar. Bengkak gusi dia. Kelmarin paling teruk. Menjerit jerit dia sambil tepuk pipi kiri kanan huhu.. Imagine lah macamana keadaan mama nih. Abah takde. Shafina nangis nangis. Abang Shaheem pulak nak tu nak ni.. Pastu hidung mama pulak srott srott keluar air. Arghhhh seteresssss wuwuwuwu...

What to do?

2 comments:

  1. wani! makan scout emulsion perisa oren! ajak anak2 makan sama.. haha i makan tu je skrg ni.. dah x mkn vit c dah..

    ReplyDelete
  2. Huhu...sabar ye mama, dugaan tu.... moga cepat baik la dr selsema :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...