Saturday, October 17, 2015

Morning Updates

Assalamualaikum.

Selamat hari Sabtu! Husband keje lagi harini. Dan esok. Sigh. Takpe takpe, Isnin ni habisla keje dia tu. Phewww, btul btul bekerja kuat ni! hehe..

Anak anak masih bergelimpangan tido. Jadi mama bolehla mengadap laptop sekejap pagi ni sebelum start daily routine. Daily routine, normally pagi pagi aku lipat kain. Tengok kerajinan hehe.. Pastu masuk dapur,. Kemas apa yang patut. Pikir nak masak ape. Hahah hari hari jadi masalah nak masak apa. Harini plan nak buat puding roti. Semalam Umie Puan Pinguu share kat facebook. Eh eh terliur pulak rasanya. Resepi pun mudah. Insyaallah akan cuba buat.

Pagi ni goreng nasi je kot. Shaheem suka. Adiknya semua pun makan. Sup kentang+telur balance dinner semalam pun ada lagi. So lunch makan yang tu jela. Petang sikit baru pikir nak masak apa untuk dinner. Selalunya macam tu laaa..

Ermm apa cite lagi ek?

Oh ya.. Semalam anak buah husband dah pegi amik kunci dah dengan orang yang sewa rumah tu. Anak buah sampai je tengok dia tinggalkan kunci kat luar. Saje la tuu tak nak jumpa. Tapi anak buah cakap nak jumpa jugak. So dia datang dan tak banyak cakap pun. Alhamdulillah rumah dia tinggalkan dalam keadaan baik. Barang yang sedia ada sume okay kecuali tilam dia dah bukak plastik. Maknanya dia guna lah tu.. Bab duit nak bayar sewa ke ape memang tak sebut langsung. Husband pun cakap dengan anak buah tak payah mintak,. Kenapa tak mintak? Sebab husband malas nak panjang cerita. Dapat agak yang akak tu sebenarnya ada masalah kewangan. Kalau dia nak bayar, dah laaaaama dia bayar kan. Husband malasla, kalau dia mintak nanti, bertangguh tangguh lagi. Nanti mesti lagi sakit hati. Kalau bayar terus semua takpela. So takpela bab duit sewa tu. Takde rezeki kami. Dan akak tu.. jawabla sendiri esok esok huhu..

Husband dah open balik rumah tu untuk disewa. Tapi prefer students jela lepas ni.. Serik dengan family ni huhu...

Ala Shafina dah bangun. Stop dulu lah. Tata!


2 comments:

  1. bestnye duduk rumah..daku ni malas betul lah nak bangun pergi kerja...doakan aku dapat jadi surirumah jugak eh amal...

    ReplyDelete
  2. anez, insyaallah. ku doakan mu pun akan jadi suri rumah nnt. amin amin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...