Sunday, October 4, 2015

Happy Sunday!

Assalamualaikum.

Happy Sunday uols!

Aktiviti kitorang hari ini ialah duduk diam-diam di rumah saja. Husband keje harini. Dok unit baru ni bz ngalahkan duk kapal katanya. Hihi sabarla bang. Berbaloila dgn gaji yang dapat setiap hujung bulan tu kan.

Anak-anak bila duduk rumah ni apa lagi kannn.. Sepahkan rumahla huhu. Tak tau berapa kali dah mama sapu lantai, lap lantai. Biscuit crumbs everywhere!







Hadeiiii tepuk dahi jap. Lantokla anok². Mama tak kisah. Yang penting korang happy. Ni kalau abahnye ada ni mesti dia membebel-bebel haha. Husb tu dia takleh tengok sepah macam ni. Mesti dia stress. Kalau Shaheem makan tumpah sikit pun dia dah marah-marah. Sebab tu aku biasa calm him down. Takpe bah, biasala tu anak² tak reti lagi nak makan betul². Yang penting dorang makan. Nanti mama lap la yang tumpah tu.

Rumah aku ni takde barang sangat. Jadi ruang tamu nampak luas. Bila anak buat sepah sikit pun nampak macam teruk benar. Biasanya petang time husband nak balik tu aku akan suruh Shaheem cepat² kemas. So bila abah balik mata dia nampak terang je. Lepas tu nak sepah balik sepah jelaaa hihi.. Tengah malam kang mama kemas semula.

Inipun mainan Shaheem aku dah sorok dalam bilik. Tinggal kete hot wheels dia yang kecik-kecik tu je.

Ni gambar semalam. Saif dan Suri bergabung sepahkan baju yang mama belum lipat. Pastu diselongkarnya pula CD yang mama dah simpan elok² dalam box.


Huhuhu usap dada jela mama...


Kerenah anak nak membesar kan. Turutkan saja lah.



posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...