Thursday, October 1, 2015

Bisul Dalam Telinga!

Assalamualaikum.

Huhu percaya atau tidak.. Aku dok sakit-sakit telinga tu rupanya ada bisul! Patutla melampau sangat sakitnya.

Semalam aku langsung tak boleh tido. Sakit sangat. Berdenyut-denyut. Terasa bengkak di rahang turun ke leher. Bila tido mengiring ke kiri dapat rasa macam ada air keluar.

Pukul 3, pukul 4, lastly pukul 5 pagi aku bangun capai phone terus WhatsApp husband. Mintak dia balik awal harini. Tak tahan dah aku. Nak pergi klinik jugak.

Husband balik tengahari tadi kitorang terus pegi Tuaran. Pegi klinik berbayar. Malas nak gi hospital. Takut lama sangat menunggu.

Doc suluh-suluh, intai-intai. Katanya ada bisul! Bisul dalam telinga ni sama dengan bisul dalam hidung. Memang menyakitkan huhu..

Doc prescribed antibiotics, ubat surut bengkak/tahan sakit dan ubat titis dalam telinga. Ubat titis tu katanya kena keringkan dulu air dalam telinga baru boleh titis. Dia kata takut terlalu banyak air dalam telinga nanti makin tak dengar pulak aku. Masa mandi pun takleh bagi air masuk dalam telinga.







Sakit oiii telinga ni. Husband leh gelak-gelak bila aku cakap dalam telinga ada bisul. Dia kata haritu masa dia ada bisul kat lutut aku gelakkan dia. Eeeee manade aku gelakkan dia. Geram btol!huhu..

Doakanla aku cepat sembuh ya. Tq kengkawan. Muahh cikeddddd chopp chopp

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Adoiyai. Sadis rasanya kan. Dlu za kecil slalu sakit telinga. Sampai fobia rasanya. Hoho. Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...