Monday, May 18, 2015

Frust

Assalamualaikum,

Last week aku ada order nursing kurung dengan satu online shop ni. Niat di hati nak beli tu sebab nak pakai hujung bulan ni. Wedding anak buah husband. Temanya emerald green. Baju yang aku beli tu almost like emerald greenla jugak maybe cerah sikit. Aku suka so memang cepat je berurusan untuk beli tu. Harga RM120 inc postage. Okla, affordable untuk aku.



Cantik tak? Aku suka kain dan hujung lengan dia tu. Stripe macam tu. Simple je but nice. Memang taste aku. Kalau bunga-bunga ni aku tak berapa nak gemar.

Rabu malam bayar, Khamis seller pos, alhamdulillah Sabtu selamat sampai. Excited sangat. Bila try ngam di badan lagi seronok. Aku amik saiz L. Memang padan elokla. Material, jahitan sume pun cantik. Masa tu rasa dah lega sebab at last dah ada baju untuk wedding tu.

But then semalam... Masa aku tengah baring kat katil, aku dok perhati kat baju tu. Then I noticed something is not right.


Hujung lengan tu tak sama warna kiri dan kanan. Kalau ikut gmbr promo sepatutnya kena sama dengan warna kain. Yang kiri dah betul dah. Kanan tu tak sama. Aduilaa.. Frust dah aku masa tu. Mula2 pikir orang tak perasan kot. Tapi bila pikir balik tak bestla tak sama gini. Aku bayar mahal-mahal dapat yang defect macam ni pulak huhu..

Aku PM seller dengan penuh hemah. Bila tunjuk gambar dia terus cakap ok boleh tukar. Tapiii sayangnye.. Baju ni dah totally sold out. So dia suggest pilih lain atau full refund. Frust sangat rasa. Sebab aku memang suka baju ni. Hmmm.. Anyway aku pilih untuk pilih yang lain. Takpelah, consider yang ni untuk baju raya la pulak. Wedding cari lain. Atau pakai je mana-mana baju. Tak ikut tema pun takpe kot?huhuhu..

Well I guess itulah buruknye shopping online. I mean, kita tak boleh nak expect benda tu perfect sama macam kita beli kat kedai yang kita boleh belek-belek sampai puas hati. Aku pun tak complain ape-ape kat seller tu. Takdela nak tanya kenapa ekk tak sama etc etc. Maybe dia pun tak perasan. Defect dari supplier. Pikir yang baik-baik aje. Aku pun online seller juga so I understand. Alhamdulillah seller ni baik dan bertanggungjawab. Tak banyak soal. Kos pos untuk aku hantar balik baju pun dia yang akan tanggung. Alhamdulillah.

Frust juga la tak dapat pakai baju yang aku suka ni. Tapi takpelah. Ada hikmahnya kot?

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. sian amal..saited dah nak pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Uwaaaa sedihnya. Ros biasa kna baju bebudak ni... tp tu lah amal, mujur seller ok kan..

    ReplyDelete
  3. huhu sedihnye wani, tapi tak pe lah ade hikmahnye kan..xkan nak pakai jugak wpun dah terang2 nampak defect tu...ok la seller pun btanggungjawab..mb akan ade lagi yang lebih sesuai untuk wani nanti k.. :)

    ReplyDelete
  4. Nasib baik seller ok. Dpt seller yg angin lg frust. Bkn rezeki namanya.

    ReplyDelete
  5. Kalau saya, saya pakai jugak, sbb skrg pun ade org trend pakai socks sebelah lain color sebelah lain. Cakap kat org mmg design camni. Hehe. Baru nampak unik. Saje blogwalking =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...