Saturday, September 27, 2014

Jom Shopping Men Shoes di ZALORA!

Assalamualaikum,

12 September lepas birthday husband aku. Alkisahnye aku belum hadiahkan ape-ape untuk dia huhu.. Aku bukan ape, aku ni kalau bab nak membeli barang untuk lelaki mesti pening kepala. Tak tau nak hadiahkan ape kat dia.

Sehinggalah.... aku bukak web ZALORA and kebaboom!! Dapat idea nak belikan kasut untuk my darling husband hehe.. Kenapa kasut? Well kasut ni kan memang benda wajib yang dipakai setiap hari. Perfume, baju, jam semua tu macam dah common sangat. So why not this time kita tukar pulak pada kasut.

Orang lelaki ni sebenarnye dorang ni pun sama macam perempuan. Suka berfesyen. Fesyen pulak of course kena follow trend terkini. Husband aku tak terkecuali la. Dia kalau membeli memang cari yang up-to-date punye. Barula smart hehe..


Aku kan, suka dengan gaya pemakaian pelakon Hollywood, Zac Efron. Korang kenal tak? Ala yang berlakon jadi Troy dalam filem High School Musical tuu.. Dia punya fesyen tu memang smart habis, from top to toe. 

Contohnya macam dalam gambar ni, dia padankan kasut kulit berwarna coklat gelap bersama basic t-shirt dan seluar jeans, nampak santai je tapi dalam masa yang sama menonjolkan imej maskulin. Oh smart! Tengah membayangkan incik husband pakai camni. Lebih hensem dari Zac Efron kot! HAHA..

Haa ni satu lagi contoh terbaik daripada Zac Efron. Time bersukan atau bersenam pun kita kena make sure kasut yang kita pilih tu sesuai dan selesa dipakai. Pakai kasut sukan Nike dan padankan dengan singlet sukan lelaki dan seluar pendek. Ok, HOT!! (I’m imagining my husband ok :P ). Hmm, boleh juga hadiahkan husband kasut sukan ni. Dia memang suka bersukan. Navy kan, memang wajib kena stay fit selalu.

Here’s another style from Zac Efron. On top of t-shirt biasa, pakai denim jacket. Barula nampak menarik and ada perubahan la sikit dari style biasa. Pakai pulak slip on shoes. Kalau tengah rushing nak pegi mana-mana memang senang pakai slip on shoes. Husband aku pun memang suka style kasut macam ni. Senang kalau pegi shopping, nak singgah surau solat kejap, just bukak kasut macam tu je. Tak perlu susah-susah nak bukak dan ikat tali bagai.


Smart kan style Zac Efron ni? You know what, kat ZALORA ada semua jenis kasut ni. From casual to sport to slip on shoes dan banyak lagi! Kasut-kasut di ZALORA terdiri daripada pelbagai saiz, warna dan datang daripada pelbagai jenama yang terkenal.  Harga pun sangat berpatutan. Paling best korang just boleh klik klik je then they will send directly to your doorstep. Tak perlu susah-susah nak pergi kedai. Very convenient untuk mak buyong macam aku yang dah tak larat berjalan ni haa..


Nak klik kat mana?? Korang klik je kat sini ok >> SHOES ONLINE MALAYSIA


Okey acik nak sambung survey kasut untuk laki acik ni.. Rambang mata haa tengokkkk...

Thursday, September 25, 2014

Mad About You!

Assalamualaikum,

Oh I miss me husband so much! Padahal baru je jumpa haritu. Tapi entahla... rindu wehh.. 

Maybe sebab tengah pregnant kot. Emosi tak berapa nak stabil. Asyikla rasa macam nak nangis bila teringatkan dia. 

Ni kali kedua PJJ dalam jarak masa yang panjang. Dulu masa pregnant Shaheem, awal-awal tu PJJ jugak. Tak tahan jugak masa tu sampaila aku buat keputusan untuk berhenti kerja. Pregnant kalini tak boleh ikut dia. Terpaksa jugak hadap. Rasanya pregnant kalini yang susah sikit. Sebab dah sarat baru duduk jauh. Sedangkan time sarat ni la aku rasa sangat-sangat perlukan dia di sisi. Hmmm... Tapi takpelah, mujur juga aku duduk kat kampung sekarang ni. Ada jugakla yang tolong tengok-tengokkan. Walaupun tak sama huhuhuhu....


Ohoii sama-sama bulat!
HAHA


Pokcik Guard saye hehehe..


Semoga hati ini terus tabah dan tabah dan tabah......

Tuesday, September 23, 2014

Quality Time with Incik Husband

Assalamualaikum,

Last week encik husband terchenta pulang ke kampung. Cuti seminggu. Jadi laa, buat hilang rindu sekejap hehe.. Husband tumpang kawan dia yang kebetulan nak balik ke Besut. Tapi dia hantar husband sampai Tanah Merah je. Kebetulan haritu mak ayah ada kat sana, melawat nenek aku. Husband sampai kat Tanah Merah tengahari lagi. Tapi sampai kat rumah aku di KB ni lewat petang huhu. Sebabnya pegi hantar adik aku dulu kat Machang. Pastu katanya ada 2 accident. Jalan jem teruk. Sabar jela.. Takpela lambat pun, yang penting, dia selamat sampai :D

Anyway, seminggu dia balik kitorang takde pegi jalan mana pun. Dia balik sini Sabtu. Isnin kitorang balik Besut. Sampai hari Khamis. Kat Besut takde pegi mana. Plan macam-macam. Konon nak pegi mandi air terjunlaa, nak gi pantai laa.. Sekali tiap-tiap petang hujan. Terbantut semua plan. Nak keluar pagi masing-masing bangun lambat haha.. Buruk perangai. Termasukla aku, menantu hantu kehkehkeh... 

Kitorang just pergi Jerteh, beli barang-barang baby sikit. Pegi warung kopi adik husband. Minum teh, makan megi sup. Perghhh sedappp.. Hmm teringat-ingat pulak hehehe.. Pastu selebihnya banyak lepak kat rumah je. Hari Rabu tu husband panjat pokok dokong. Lebat betul berbuah. Dapatla 4 baldi penuh. Err takde gambar plak nak tunjuk hehe.. 

Hari Khamis petang balik KB. Nak dijadikan cerita aku cirit birit haritu. Huarghh. Seksa seksa. Dari Besut nak ke KB singgah 2 masjid, buang hajat besar haha.. Sabo jele. Terketar-ketar aku menahan sakit. Dah rupa nak beranak dah. Puncanya aku rasa sebab makan macam-macam huhu. Dok umah mak mentua memang heaven. Makan tak berhenti! Padanla dengan muka kan..

Hari Jumaat aku ajak mak ayah pegi pantai. Husband ada beli swimsuit untuk Shaheem. Ni lah masanya untuk merasmikannya hehe.. Kitorang pegi Pantai Geting, Tumpat. Huii meriah betul kat sana. Maklumla nak mengundi tak lama ni kan. Macam-macam aktiviti ada. Orang BN buat, orang PAS pun buat hehe.. Hari kitorang pegi tu kat pantai ada ceramah agama dari PAS. BN pulak buat pertandingan lumba kuda. Banyakla kuda kat situ. 









Kitorang sampai kat pantai dalam pukul 8 pagi. Dah panas dah masa tu. Tapi apeadehal. Main je haha.. Masing-masing dah hitam. Nak risau apee.. Abang aku pun join sekali, bawak anak dia 3 orang. 

Seronok betul Shaheem main. Main pasir dia macam tak suka sangat. Dia nak masuk dalam air. Dah masuk dalam air siap tak nak abah pegang tangan dia. Nak lari ikut suka hati. Berapa kali dia terselam dalam air. Tapi tak serik! Anak orang laut kan, mana takut dengan air laut hehe.. Naik atas sekejap-sekejap je. Bila aku offer air minum, dia jawab, "toksey. nak air sana, main.." sambil tunjuk kat air laut. Amboi sangat ni.. Tapi mujurla time balik dia tak merajuk ke ape. Agaknye sebab dah betul-betul penat. 

Eh lupa pulak, hari Ahad aku pegi wedding kawan sekolah aku dulu. Masa awal-awal dia jemput dulu aku memang niat nak pergi. Sebab lama sangat dah tak jumpa dia. Ingat bolehla pegi dengan adik aku. Nak pegi sendiri ngan Shaheem memang payah. Tapi adik aku dah masuk asrama pulak dah time tu huhu.. Aku dah cuak-cuak pikir kena pegi sendiri. Aku dahla tak tau jalan. Tapi alhamdulillah husband dapat cuti. Dengan segera aku bagitau nak pegi wedding tu. Sebelum dia bagitau plan dia haha.. Alhamdulillah husband on je. Lagipun dia kenal jugak kawan aku tu hehe..

Selamat pengantin baru Shida! Semoga bahagia hingga ke akhir hayat :)
Husband Shida tak bergambar sekali sebab masa ni dia dah tukar baju. Panas katanya haha..
Tapi memang panas pun. Masa tu dah nak pukul 5 dah hehe..

Budak ni nak bergambar jugak. Nak naik atas pelamin malu. Jadinye duduk jela atas tangga tu hehe

Mama & Shaheem
Abah jadi photographer tak bertauliah hehe


Tu jela cerita sepanjang husband balik seminggu. Rasa macam tak puas je huhu.. Shaheem la yang paling sedih. Nampak abah naik bas terus nangis teresak-esak sambil cakap, "jumpa lagi abah.." Huhu dengan aku sekali sebak.. Sabarla Shaheem. Abah pegi work kejap je. Nanti cuti abah balik lagi. Tu jela aku dok pujuk dia.. Sambil-sambil pujuk hati sendiri. Sobssss.... 



Thursday, September 11, 2014

Homestay di Kota Bharu, Kelantan



Rumah Tamu dan Asrama Muwara


Ingin melawat Kelantan, negeri Cik Siti Wan Kembang?

Kami menawarkan penginapan yang memenuhi keperluan percutian anda.

Jimat! Hanya RM200 semalaman (Rumah Tamu - 3 bilik) dan RM8 seorang - minimum 10 orang (Asrama Muwara).

Ruang yang cukup luas, bersih dan selesa serta lengkap dengan pelbagai kemudahan dan kelengkapan.

Boleh menampung 20-40 tetamu – sesuai untuk rombongan pelancong/perkahwinan dan percutian keluarga.

Sarapan pagi disediakan atas permintaan – masakan tradisional Kelantan seperti nasi kerabu, nasi dagang, nasi berlauk dan kuih-muih.

Lokasi yang sangat strategik – hanya 5 min ke Pasar Borong & Pasar Malam Wakaf Che Yeh, 15 min ke bandar Kota Bharu, 30 min ke Pengkalan Kubor, 45 min ke Rantau Panjang.

Tempat letak kereta turut disediakan.

Alamat: Wisma Muwara, Lorong Pakat 1, Jalan Salor, Kota Bharu, Kelantan.

Untuk tempahan/maklumat lanjut, sila hubungi:

Haji Mustapha (019-944 8746) / Hajjah Wan Rahimah (013-940 4847 / 016-933 3488).


RUMAH TAMU













ASRAMA




Jemput like FB Page kami :)


Wednesday, September 10, 2014

HALFEST 2014 ~ Mama's Day Out!

Assalamualaikum,

Macam kukhaborkan dalam previous entry, hari Ahad lepas aku ada keluar dating dengan kawan-kawan masa kat UPM dulu. Alhamdulillah berpeluang jugak jumpa dorang. Lama sangat dah tak bersua muka. Rindu!

Kami ke Halfest di MIECC, Mines. Plan jumpa kat sana sebab salah sorang daripada kawan kami tu buka booth kat sana. 

Aku pergi sorang je. Tak kuasa nak bawak Shaheem. Ditambah pulak dapat tau cerita pasal kejadian culik di Halfest tu. Lagila buat aku tak nak bawak. Shaheem sekarang kalau kat luar memang ligat. Asyik nak lari jauh daripada mama je. Nak buat macamana. Dah peelnye macam tu.Semua budak pun macam tu. Apa la yang dia tau. Baru umur 2 tahun. Mana dia reti culik culik ni. Kita orang tua ni la yang kena alert, jaga betul-betul. Dan aku pada hari tersebut tak rasa aku boleh jaga. Yela, sorang-sorang. Mana nak huha huha dengan kawan-kawan lagi. Kalau abahnye ada takpela jugak. Nak mintak adik aku temankan pun aku macam tak yakin. Adik aku pun mesti nak tengok-tengok jugak apa yang ada kat booth. Sekali terlepas pandang, haishhh nauzubillahiminzalik! Jadi kesimpulannya aku tak bawakla Saif Shaheem. Tinggalkan dia kat rumah kakak aku. Lebih selamat. Dok diam-diam main dengan abang Khalis dan kakak Hanin.

Pukul 9 pagi, Yana ngan Nor datang amik. Hee peluk cium dalam kereta. Rindu! Dengan Nor dah jumpa raya lepas. Yana la dah lama tak jumpa. Tah bila tah last jumpa. Sebelum gi Sabah kot. Lupe dah. Then kitorang gerak ke Salak Tinggi untuk amik Dina dan anak, Fateh. First time jumpa Fateh ni. Comel sangat! Good boy. Diam je dalam kereta. Bila orang tegur manis je senyum. Fateh dah nak jadi abang long jugak dah ni. Dina tengah pregnant gak. Due March 2015 insyaallah :)

Kitorang sampai kat MIECC dalam pukul 11 lebih. Masa tu kereta dah bersesak-sesak nak masuk parking. Kitorang park dalam Mines. Ahamdulillah dapat parking yang dekat dengan MIECC. Mines dengan MIECC ni kan sebelah sebelah. 

Nak masuk kena isi form dulu dan sorang satu dapat sticker PELAWAT. Lekatkanlah kat baju ke tudung ke asalkan boleh dilihat. 

Nampak tak sticker tu? hehe

Masuk-masuk je huh ramai betul orang. Kitorang jalan-jalan cari booth Fairuz. Sambil jalan sambil singgah di booth makanan yang ada banyak! Makan tester. Sebab masa tu lapar gile haha. 


Oh masa round round tu ternampakla Hairuddin Omar tengah diinterview. Tak perasan pulak dia duta ape. Excited nak amik gambar dia je. Hahah tak malu betul mak buyong ni ye. Err korang kenal ke sape Hai-O ni? :D




Tak lama pastu jumpala dengan booth Fairuz. Fairuz jual cookies. Yum yum.. Cookies dia sedap-sedap tau. Habis tester kitorang bedal haha.. Kalau korang nak rasa cookies yang dia jual boleh like Facebook page ni k. Fresh cookies from home. SHEEDA COOKIES N FROZEN.

Sembang-sembang jap dengan Fairuz pastu kitorang naik ke tingkat atas. Tingkat atas jual baju-baju dan tudung. Haa hari Ahad tu last day so ada ramai jugakla artis datang. Promote barang dorang. Iols paling teruja jumpa Mizz Nina. Cantik sangat! Simple je dressing dia. Mekap pun natural. Tak silap aku dia just pakai celak je. Eh comel laa.. Suka tengok. Aku teruja sangat sampai lupa nak snap gambar huhu.. Tapi dok terbayang-bayang. Second time pergi dia dah takde dah. Sobsob... Artis lain yang aku jumpa Siti Nordiana, Fazurina yang berlakon cite Anita tu, Syura, pastu ada mamat pelakon ni sorang. Aku tak tau nama dia haha.. Tapi good looking la. Tinggi. Dia jual jubah. Azza Elite pun ada. Maybe ada ramai lagi tapi aku tak perasan.

Lama jugak kitorang round round dalam dewan tu. Semua booth kitorang singgah kot hehe.. Aku ada la jugak beli 2,3 barang. Aku beli VCO kat booth Catalyst. Harga di kotak RM39.90. Harga jual kat booth tu RM36. Kalau online berapa ek orang jual? Aku baru nak try ni. 

Gambar google. Credit to the owner.
Sape consume ni? :)

Gambar google. Credit to the owner

Pastu aku ada beli frozen food jenama Fatihah, karipap, popia dan roti sardin. 3 pek RM11. Not bad jugakla rasanya. 

Sebelum balik kitorang lepak lagi kat booth Fairuz. Kebetulan ada sofa kat situ bolehla duduk hilangkan lenguh. Aku dah sakit kaki dah masa ni haha.. Sakan berjalan.

Gosip ape tahhh...

Sebelum balik kita bergambar ramai-ramai. Tak cukup lengkap lagi ni. Geng kitorang ada 9 orang semuanya. Rosie kat Sabah. June kat Sarawak. Tini kat Melaka masa ni. Dia keje KL tapi weekend balik Melaka sebab husbandnya kat sana. Sorang lagi, Chan Chan baru keluar wad lepas operate buang hempedu. Get well soon Chan Chan! Insyaallah ada rezeki, masa dan peluang, kita kumpul ramai-ramai. Sayang korang! Friends till Jannah, insyaallah :)

L-R: Dina, Yana, Fairuz, Me!, Nor
Dalam stroller tu la Fateh yang comel hehe..


Kitorang balik tu dah pukul 4 lebih. Aku sampai rumah pukul 5 lebih. Bising mak aku haha.. "Amboi amboi mama.. keluar macam takde anak! Dari pagi sampai ke petang.." Kuikuikui.. sekali sekala mak. Bukan sokmo huhu. Shaheem pun teruja je bila mama balik. Rindula tu haha.. Mama pun rindu Shaheem. Keluar kejap tu pun pikiran asyik dok ingatkan Shaheem je tauu.. 

Oh ye, masa Yana datang hantar aku balik umah kakak aku tu, aku bawakla Shaheem keluar kejap jumpa dorang. Sebab Yana belum penah tengok Shaheem lagi. Dina last tengok masa baby. Tapi.... Shaheem malu laa.. Asyik tunduk je. Siap nyorok belakang mama lagi. Aigoo.. Anok jantan ape la pemalu gini hehe..


Tunduk tengok car je kejenye. Puas aunty aunty tegur, usik. Malu nak angkat kepala.
Ikut perangai sape la ni. Abah ke? Kalau mama ni muka tak malu haha..


Letih, penat. Tapi seronok dapat spend time bersama kawan-kawan. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Masing-masing dok jauh. Ada komitmen sendiri. Especially aku ni la. Dahla dok jauh. Dah ada anak. Nak berjalan saje-saje tu memang payah. Thanks encik husband sebab bagi kebenaran aku keluar jumpa kawan-kawan :) 

Aku teringin nak jumpa dengan geng gojes. Tak kira la sape pun. Kalau ada peluang nak sangat jumpa, bertemu mata. Haa sudah, mak yong dah teringin ni. Kenala tunaikan sebelum beranak ye tak? Kang anak keluar air liur meleleh je haha.. Haa sape nak jumpa Amal?? *krikk krikk* :P

To Putrajaya After 3 Years

Assalamualaikum,

Weekend lepas aku, Shaheem, mak, ayah dan adik pegi ke Putrajaya. Rumah akak aku. Pegi tu sempena nak bagi semangat kat anak buah aku Hanin yang akan menduduki UPSR. Eh dah start dah kan UPSR? Best of luck Hanin! :D

Aku mula-mula macam tak nak ikut sebab memikirkan perjalanan yang lama itu. Huhu.. 8 jam oke. 8 jam. Tapi, aku teringin sangat nak jumpa kawan-kawan aku. Dah lama tak jumpa. Rindu membuak-buak. Plus nak gi shopping. Haha. Macamla kat Kelantan takleh shopping kan. Alasan sangat!

Hari Jumaat dalam pukul 9.30 pagi kitorang bertolak. Lewat sebab masing-masing pagi tu baru nak bersiap. Bising mak aku sebab dia dari malam dah siap haha.. Bawak bekal roti, keropok dan air je. Tak bawak bekal nasik sebab dah tau dah, sampai je kat umah akak aku mesti dah ready Nasi Arab Saba' atas meja hihi.. Rindu oii, lama tak makan nasi arab tu. Sedapppp...

Bergegar!


Sepanjang perjalanan, 2,3 kali jugak aku terlelap. Biasala. Aku kalau naik kereta sure senang je lena. Yang Saif Shaheem pulak potpetpotpet tak berhenti. Penat nak menjawab segala soalan dia. "Car ape ni mama?" "Isi minyak ape ni mama?" "Ni ape ni mama?" Budak dalam fasa ape ni memang suka bertanya macam-macam. Tu belum masuk fasa kenapa. Masuk fasa kenapa lagi tertekan mama... Apa-apapun Shaheem macam biasa tak pernah nak mengecewakan mama kalau berjalan jauh. Good boy sangat. Tak buat perangai langsung. Pampers pun tak pakai. Oh, kitorang banyak kali jugakla stop kat stesen minyak. Mak yong ni tak tahan nak kencing hee.. Macamana nak tahan. Asyik terhentak-hentak je dalam kereta. Bergegar-gegar pundi kencing. Tu yang kencing pun acap kali tu. Mujurla travel dengan kereta. Kalau dengan bas? Mau ku terkencing atas bas tu huhu..



So everytime berhenti aku akan ajak Shaheem kencing sekali. Pampers aku pakaikan masa dia tido. Tu pun dia tak nak. Aku selit gitu je kat celah kangkang dia. End up, sampai Putrajaya bukak-bukak, kering je pampersnya.. 

Kitorang sampai Putrajaya dah nak dekat pukul 6 petang. Huh 8 jam jugakla. Kaki aku dah sembap dah. Punggung, pinggang sume sakit. Sabar jela. Nak berjalan sangat kannn...

3 tahun aku tinggalkan Putrajaya. Banyak dah perubahan. Institut Kanser Negara dah siap dah. Sebelum aku gi Sabah, tempat tu baru nak dibina. Baru nak tanam-tanam besi dalam tanah. Paling obvious, flat hijau dah bukan warna hijau dah! Warna kelabu asap pulak. Kenapala dia tak cat hijau jugak. Hilang dahla landmark Precint 9. 

Malam first tu aku tak boleh tido. Sakit habis seluruh badan. Tido kat bawah. Atas toto je sebab Shaheem ni tak nak tido atas katil. Grrr.. sokmo gitu. Tapi ada hikmahnya jugak aku tak lena tidur. Dalam pukul 2 pagi Shaheem mintak susu. Aku buatkan 5oz. Sekejap je habis. Haus sangat agaknya. Pukul 4 pagi tiba-tiba dia bangun dan macam batuk kecil. Rupa-rupanya dia tersedak susu. Keluar sikit dari hidung dia. Aku tepuk-tepuk belakang, gosok-gosok sikit. Dia sambung tido. Tapi macam tak selesa. Pusing kiri kanan sambil terbatuk kecil lagi. Aku gosok-gosok belakang dia. Pastu agaknya tak tahan dia bangun. Nampak macam dia susah nak bernafas. Aku dah boleh rasa dia nak muntah. Aku tepuk belakang dia kuat-kuat. Akhirnya dia muntahkan balik semua susu yang dia minum pukul 2 pagi tu. Aku dah standby towel dah masa tu. Kesian Shaheem. Tapi yang good boy nye, dia langsung tak nangis. Lepas habis muntah tu siap boleh ajak aku main lagi huhu... Pukul 4 pagi nak main ape tak taula.. Lepas dah salin baju, basuh-basuh semua, dia mintak susu lagi. Aku buat 4oz je. Dia minum sampaila tertidur semula. Tak taula kenapa dia tiba-tiba muntah tu. Sebelum ni tak pernah macam tu. Penat travel mungkin? Kesian sayang mama....

Hari Sabtu, after zohor kakak aku bawak pegi Aeon Seri Kembangan. Hee niat aku ke sana adalah untuk shopping barang adik baby. Aeon takde sale pun sekarang. Tapi takpela. Beli jela. Aku suka shopping dengan kakak aku hehe.. Even barang Shaheem dulu pun beli kat sini. Dengan bantuan dan guidance daripada kakak aku. 



Tak banyak pun beli. Err yeke tak banyak? Haha.. Dalam 10 pasang baju kot. Dan 4 pasang mittens and booties. Pastu 2 pasang baju untuk Shaheem. Sekarang kalau beli barang untuk adik mesti kena beli untuk abang jugak. Barulah adil dan saksama kan? Total RM175++. Mak Tok belanja RM50. Alhamdulillah :)



Malamnye kami makan di Taman Warisan. Mak belanja. Makan satay dan add mee sup semangkuk dengan mee goreng sepinggan. Pakat-pakat makan. Plus ABC Special ngan coconut shake. Burpp kenyang yang amat hehe.. Saif Shaheem makan mee sikit. Makan satay 2 cucuk. Pastu sibuk nak membuas. Grrrr... Mama nak makan dengan senang pun takleh. Asyik nak lari je dia. Memang takleh lepas dari pandangan budak tu. Bahaya!

Ahad, aku dating dengan kawan-kawan UPM dulu. Heee.. Mama's day out! Mama feeling single sebab keluar sorang je. Tak bawak Shaheem hehe.. Nantila aku cerita kat entry lain pasal dating ni. 

Hari Isnin, it's time go home. Sobsob. Sekejap je kat Putrajaya. Rasa macam tak puas. Alamanda pun tak sempat pergi. Mesti ada lagi banyak perubahan dalam tu kan. Takpelah, ada masa dan peluang nanti pergi lagi. Transit sebelum balik Sabah next year ke. Tengokla macamana. 

Anyway, kitorang bertolak balik pukul 8.30am, sampai pukul 5.15pm. 

Overall travel dengan kereta ni penat sangat-sangat. Macam dah serik je haha.. Lepas ni dok rumah jela ye. Jangan gatal-gatal nak berjalan jauh lagi...

Tuesday, September 9, 2014

Prince William & Kate Middleton Expecting 2nd Baby!

Assalamualaikum,

Sebelum ni banyak je rumours Kate Middleton pregnant second baby. Tapi aku wat derk sebab sumbernya tak sahih.. Tapi harini bukak Facebook, Hello Magazine announce that they are pregnant. Terus rasa teruja hehe..

Kiranya cepat jugakla dorang dapat second baby kan. Prince George baru cukup setahun Julai lepas.

2nd child prince ke princess agaknye eh? Excited haa nak tunggu! hihihi



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...