Thursday, August 28, 2014

Shaheem dan Spender hehe

Assalamualaikum,

After seminggu Shaheem dah berjaya poo & pee di toilet, aku belikan dia spender kartun. Kemain suka dia. Salah satu sebab aku beli spender ni sebab aku takmo dia asyik dok pegang bebird dia tu tiap kali berjalan. Mesti dia rasa pelik ape 'benda' yang berhayun-hayun dalam seluar tu kan huahua.. Makanya kita pakaikanlah spender supaya 'benda' itu berada di dalam keadaan kemas hehe...

Auww seksi kikiki

Buat masa sekarang Shaheem baru ada 7 helai spender. Tak tau nape tiap kali pegi kedai mesti rasa macam nak beli spender banyak-banyak haha.. Comel comel wehh.. Aku beli saiz 3-4y. Tak jumpa cari yang 2-3y. Beli kat Tesco macam besar sikit. Beli kat Mydin kecik sikit. Tapi material best yang Tesco sebab kain dia tebal. Dan lebih berkualiti. 

Sekarang dah macam wajib pakai dah spender ni. Kalau let say semua spender dia tengah basuh mesti dia akan rasa pelik kenapa tak pakai. Asyik tanya, "mana basder?"

Kalau kita tanya dia, "Shaheem, mana spender?" Dia akan turunkan seluar dia dan cakap, "jeng jengg.." hahaha.. naughty sangat!

Shaheem sekarang pakai diaper time tido jela. Inipun aku tengah berkira-kira nak stop pakaikan diapers malam-malam. Lagipun bekalan pampers yang sedia ada tu dah nak habis. Tak tau nak beli baru ke tak. Erm nak ajar yang malam ni susah sikit. Aku kena banyak korban masa tidur. Kena selalu bangun check dia kencing atau tak. Kalau kencing kena tukar seluar dia. Takkanla nak tido basah-basah kan? Hmmm rasa macam tak rajin je nak buat haha.. Shaheem memang akan kencing dalam tidur sebab sebelum tido dia menyusu dulu. Nak bawak pegi toilet memang susah sebab dia memang akan terus lena lepas hisap susu tu. 

Pasal tilam basah ke ape aku tak risau sangat sebab aku ada Waterproof Sheet Protector ni..

** Contoh **

Alas ni betul-betul waterproof. Anak kencing banyak-banyak kali pun tetap kering cadar tu. Tak bocor langsung. Saiz dia ngam untuk katil single sebenarnya. Tapi kalau untuk queen atau king bed pun boleh je. Macam gambar contoh tula. Walaupun separuh je tapi dia tak bergerak-gerak. Akak ipar aku guna pun dia puas hati. Nak basuh pun senang. Basuh macam biasa je. Cuma takleh guna pelembut macam Downy atau Softlan tu. Tak tinggal bau hancing pun after basuh tu. Bila basuh banyak-banyak kali lagi bagusla penyerapan dia. So untuk Shaheem aku akan gunakan alas ni, insyaallah. Nantila bila roh rajin untuk diaper free malam datang ekekeke...

Eh, aku ada jual tau alas ni hehehe... Recommended sangat untuk mommies yang tengah toilet train anak day and night especially. Harga biasa aku jual RM60 termasuk pos Semenanjung Malaysia. Tapiii... untuk readers blog aku ni, aku bagi special price RM55 je termasuk pos. Plus FREE laundry net. Provided masa nak order tu korang bagitaula korang dapat tau pasal alas ni dari blog aku. Then aku akan bagi special price ni. Ok :) Boleh SMS/WHATSAPP 014-8224228 atau email je alwani.amalini@gmail.com.

Haha jangan marah aa. Acik amik kesempatan meniaga pulakk :P
Haa ni contoh pasang kat katil single. Memang ngam-ngam :)


9 comments:

  1. Akk mcm nak orderla yg ni.nti akk tnya hubs akk dulu.huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak. nanti whatsapp je amal k :)

      Delete
  2. Notty ye shaheem..hehe blh bayangjan muka cute dia hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg notty sangat cikmi! sabarrrr jela

      Delete
  3. benda yang berhayun-hayun? hahaha,,kelakar amal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha btulla ciknaa. sebab dia selalu dok pegang bebird dia tu kalau berjalan. lepas dah pakai spender dia x pegang sangat dah hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...