Wednesday, January 30, 2013

VIDEO: Shaheem dah pandai berjalan :)

Assalamualaikum,

Shaheem tengah tido tapi boleh bangun bila-bila masa. Jadi kena update blog laju-laju!

Ni nak share video Shaheem berjalan hehe.. Alhamdulilah umur 10 bulan lebih dia dah pandai bertatih dah.. Tapi belum stabil lagila. Asyik jatuh je. And Shaheem pun tak pandai lagi nak bangun sendiri bila duduk. Mesti kena pegang mana-mana dulu baru boleh bangun. Mak cakap Shaheem ni kira ringan jugakla. Cepat berjalan. Alhamdulillah. Tapi kan, ada anak kawan sekeje hubby, anak dia laagi cepat jalan. 8 bulan dah jalan dah. Pompuan lak tu hehe.. Hebat hebat..



Shaheem dah boleh jalan dari ruang tamu sampaila ke dapur.. Kadang-kadang sampai dalam bilik. Aku tutup semua pintu, tak mau di masuk. Bila masuk, dia senyap-senyap buat keje dalam tu. Bukak lacila.. Habis kain baju dia punggah keluar. Sabar jelaaa..

Terhibur sangat tengok keletah anak ni. Tak sangka dah besar camni dah hehe.. Dulu meraaah je lagi dalam dakapan..

Tuesday, January 29, 2013

Entry Tetengah Malam

Assalamualaikum,

Aku sebenarnye dah off laptop ni awal-awal lagi. Kengkonon lepas tidokan Shaheem aku pun nak tido.. Tapi mata segar pulak selepas pekena kopi 3in1 Indocafe. So aku bilas soiled cd Shaheem, aku kemas-kemas meja makan. Dan teringat pulak nak kena packing cd customer order. Esok nak bagi hubby mintak tolong pos. Masa nak tulis alamat dalam borang Pos Laju tu, baru teringat, alamat nak kena tengok message dalam FB. Cehh.. terpaksala on balik laptop. Dan bila dah on, rugila pulak rasa kalau tak melayari internet buat seketika hihihi.. Alang-alang dah on ni, kita update blog sekali :D

Harini cam penat je rasa. Maybe sebab aku bangun awal... Tetiba pulak rajin harini mengemas dapur, mengemop lantai ape sume..Shaheem sekarang kan, suka kutip bendasing atas lantai pastu dengan pantas dia masukkan dalam mulut. Tak kira dah ape benda pun. Main masukkk je. Aduilaa.. Geram betul aku. Bila kita haippp dia sengih. Ingat kita buat lawak. So mama kena jadi extra cautious. Kena pastikan lantai bebas dari bendasing bendasing. 

Shaheem shaheem dah besar ni makin banyak ragam pulak dia..

Shaheem kan.. sekarang suka main lori.Ada la abah dia belikan lori kecik-kecik. Dia tolak lori tu kedepan, kebelakang. Terbongkok-bongkok dia intai tayar. Kagum maybe bila tengok tayar bergerak. Dia tengok tayar sampai kadang-kadang pipi rapat ke lantai. Khusyuk sungguh hehe. Pastu kalaula tetiba lori tu terbalik (sebab dia tolak kuat sangat) haa nanges la dia! Aduila.. nangis pulak siap keluar air mata. Drama sungguh. Pandai terbalikkan, pandaila betulkan. Ni takkk.. nangis pulak. Geram je kekadang hehe.. Sebab dia sangat comel!

Sekarang dah agak terer berjalan. Dah jauh dah dia melangkah. Dari ruang tamu ke dapur.. dari dapur ke dalam bilik. Kira cepat jugakla kan Shaheem bleh berjalan. Insyaallah esok aku share video dia :D

Aku rindu Shaheem ni huhuhu.. Macamla dia dok jauh. Ada je kat sebelah ni. Tergolek tido. Time dia jaga, aktif main, aku tak larat. Mulut dok suruh dia tidooo je. Sekarang dia dah tido, bosanla pulak huhuhu... Ape daa mama....

Okla, dah nak pukul 1 pagi. Nak sapu masker PMC kejap pastu tido0o0oo... Aku tengah bereksperimentasi dengan PMC sekarang.. PMC ~ Pure Marine Collagen atau rumpai laut Sabah hehe.. Nantila aku cerita lebih lanjut pasal tu dalam entry lain :)

Till then, aku sign off dulu. Selamat malam. Assalamualaikum!~

Monday, January 28, 2013

Gigi Shaheem @ 10m Old

Assalamualaikum,

Nak tayang gigi Shaheem yang sekarang ni dah berjumlah 7 batang. 4 kat atas, 3 bawah..


Hahahahaha

Besar kan gigi kapak dia dua batang tuu.. And guess what, gigi kapak belah kanan tu dah tersopek sikit. Eh ke orang panggil ape eh? Shaheem la, haritu.. dihantuknye gigi tu ke lantai. Takde keje kan. Menangis tak hengat. Bila aku check memang gigi dia yang tu tepi dia macam dah patah sikit. Aduila anak jate ambo nihh... Sabar jelaaaa...

Shaheem tak kuat menggigit. So farla.. Lepas-lepas ni tak tau huhu..

Sekarang mama nak kena pikir cara-cara nak menjaga gigi dia pulak... Any tips?

Friday, January 25, 2013

Crack Your Acne Code!

Assalamualaikum,

Aku amik ni dari Facebook. Tak taula btul ke tak.. 


Do you know what is your acne telling you? Crack the code!

1 and 2: Digestive System — Eat less processed or junk food, reduce the amount of fat in your diet, step up water intake and opt for cooling things like cucumbers.

3: Liver — Cut out the alcohol, greasy food and dairy. This is the zone where food allergies also show up first, so take a look at your ingredients. Besides all this, do 30 minutes of light exercise every day and get adequate sleep so your liver can rest.
4 and 5: Kidneys — Anything around the eyes (including dark circles) point to dehydration. Drink up!

6: Heart — Check your blood pressure and Vitamin B levels. Decrease the intake of spicy or pungent food, cut down on meat and get more fresh air. Besides this, look into ways to lower cholesterol, like replacing “bad fats” with “good fats” such as Omegas 3 and 6 found in nuts, avocados, fish and flax seed. Also, since this area is chock-full of dilated pores, check that your makeup is not past its expiry date or is skin-clogging.
7 and 8: Kidneys — Again, drink up! And cut down on aerated drinks, coffee and alcohol as these will cause further dehydration.

9 and 10: Respiratory system — Do you smoke? Have allergies? This is your problem area for both. If neither of these is the issue, don’t let your body overheat, eat more cooling foods, cut down on sugar and get more fresh air. Also keep the body more alkaline by avoiding foods that make the body acidic (meat, dairy, alcohol, caffeine, sugar) and adding more alkalizing foods like green veggies and wheatgrass juice. Another thing that most of forget – dirty cell phones and pillow cases are two of the top acne culprits and this area is what they affect the most!

11 and 12: Hormones — This is the signature zone for stress and hormonal changes. And while both are sometimes unavoidable, you can decrease their effect by getting adequate sleep, drinking enough water, eating leafy veggies and keeping skin scrupulously clean. Another interesting point: breakouts in this area indicate when you are ovulating (and on which side).

13: Stomach — Step up the fibre intake, reduce the toxin overload and drink herbal teas to help with digestion.

14: Illness — Zits here can be a sign that your body is fighting bacteria to avoid illness. Give it a break, take a yoga class, take a nap, take time to breathe deeply, drink plenty of water and know that everything always works out!


********

Aku selalu ada jerawat kat nombor 3, 6, 9 & 10..

Means that I may have problem with my, liver, heart and respiratory system! Hohhhh... Dasyat bebeno tuuu...

Thursday, January 24, 2013

Shaheem's New Ride :D

Assalamualaikum,

Salam Maulidur Rasul buat semua saudara Muslimku :) Selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad SAW.

Harini my pumpkin cuti so dapatla habiskan masa bersama anak bini.. Bangun pagi aku goreng roti canai frozen je.. Makan 2 keping sorang pun dah cukup kenyang. Sedapp.. 

Lepas makan tengahari (menu harini: Ayam Penyet buatan sendiri hehe), dalam pukul 1, Shaheem tido plak.. Plan nak keluar pegi 1Borneo sebab nak beli buggy untuk Shaheem. Punyela lama dia tido.Dari pukul 1, pukul 3 baru bangun. Itupun aku sengaja kejutkan. 

Masuk 1B terus je pegi Giant. Tak menyinggah ke tempat lain. Oh ye, parking punyelaaa penuh. Lama hubby pusing-pusing cari. Maybe sebab harini public holiday and orang dapat gaji+bonus kan. Sume sakan shopping. Parksons ada buat sale. Geram gak aku nak belek-belek item yang dia lambak tu tapi.... lupekan saje hehe.. Motif ke IB harini hanyalah untuk membeli buggy untuk Shaheem. 

Kenapa nak beli buggy sedangkan dah ada stroller my dear tu? Aku actually mencari umbrella fold buggy. Sebab buggy jenis camni ringan dan senang bawak especially bila travel. Betul tak? Stroller my dear tu besar gedabak dan sangat berat. Memang letak dalam rumah je.. Shaheem nakal-nakal tak dok diam, letak dia dalam stroller tu hehe.. Buggy ringan ni aku nak guna time nak balik kampung hujung bulan depan. Shaheem sekarang dah tersangat amatla berat. So nak dukung lama-lama memang dah tak larat dah mama. Nak guna carrier tollyjoy dia tu dah tak praktikal dah. Jadi solutionnya, nak tak nak kena beli buggy yang ringan tu hehe..

Haritu ada jumpa kawan hubby kat Tamu Kota Belud. Dia bawak anak dia dalam buggy yang macam nih..


Aku berkenanlaaa.. terus tanpa malu aku tanya beli kat mana haha.. Dia cakap beli kat Giant 1B.. Haa tu aku terus ke Giant tadi...

Memang ada jual buggy sebijik camni tapi harganya RM129 huhu.. Aku bajet dalam RM100 je.. Kat sebelah buggy yang ni, ada satu buggy yang lebih kurang cuma nampak macam simple sangatla dan murah hehe.. Memang murah, RM79.88 je... Memang within budget lah! Aku discuss discuss dengan hubby, better amik jela yang murah pun.. Lagipun nak pakai time travel je. Ataupun time pegi jenjalan je. Shaheem pun dah besar kann.. Tak yah spend banyak sangat (mama dengan abah taik idung masin! haha)..

Maka kami belila yang begini lebih kurang....


Ni Shaheem in action hehehe



Shaheem nangis pulak bila dok dalam ni. Tak taula nape. Maybe sebab dia tak biasa dok dalam stroller di tempat orang ramai macam ni. Selalu kami dukung je.. So dia cranky jugakla duduk dalam tu. Boleh nampak dia macam restless kan? hehe.. Takpe takpe nanti kita prektis lagi duduk dalam ni lama-lama.. Yang kurangnya pasal buggy ni, dia tak boleh recline.. Tapi takpelah, as long as Shaheem look comfy dalam tu dah ok dah tu.. Pakai sekejap-sekejap kan. Jadiklaahh.. Berbaloi dengan harga RM79.88 hehehehe...


Sunday, January 20, 2013

10 Tip Mengajar Bayi







Bayi kecil tidak semestinya tidak boleh diajar. Jika anda mahu bayi anda menjadi pintar, anda perlu bersedia untuk melakukan apa sahaja untuk membantu bayi anda mencapai sepenuhnya potensi dirinya. Bersama ini ada 10 tip untuk membantu anak anda mencapai potensi diri.

1. Pengulangan
Bayi cepat belajar jika anda sentiasa melakukan pengulangan secara konsisten. Sebagai contoh, jika anda mahu mengajar bayi anda tentang warna, sebutkan warna itu misalnya warna biru. Begitu juga dengan abjad atau nombor. Jika anda terjumpa abjad atau nombor, sebutkan dengan kuat. Biarkan bayi anda mendengar. Jika anda lakukan secara kerap, bayi akan cepat belajar. Anda juga boleh cuba meletakkan sekumpulan barang berwarna sama di hadapan bayi anda. Seterusnya sentiasa mengulangi warna itu. Ini adalah teknik pengajaran yang terbaik untuk bayi. Minda anak anda adalah seperti ‘span’ pada usia ini, ia menyerap apa sahaja pengajarang yang diberikan kepadanya. Sekarang, terpulang kepada anda untuk mengisi dengan ilmu yang berguna.

2. Jangan berbahasa bayi!
Goo goo gaa gaa! Bahasa bayi yang begitu mengagumkan dan ia sememangnya sangat menarik apabila anda melihat bayi comel berbahasa begitu. Tetapi jangan ikut bahasa bayi anda, jika anda ingin mengajarnya berkomunikasi. Cara ini memang sukar, tetapi inilah cara mengajar yang betul untuk bayi anda bercakap. Cuba jangan bercakap bahasa bayi apabila bersama dengannya. Cuba bayangkan anda sedang bercakap orang dewasa. Paling bagus bercakaplah dengan menggunakan bahasa yang betul. Daripada anda menggunakan ‘ne ne’ yang mewakili susu atau ‘mam mam’ untuk makanan. Anda pasti teruja bila bayi anda dapat belajar dengan pantas dengan bahasa yang betul.

3. Ganjaran
Seperti anak anda yang sudah besar, bayi juga suka diberi ganjaran. Mereka suka memberi pujian, memeluk dan menciumnya. Cubalah anda berkata ‘adik pandai’ sambil menepuk tangan, apabila bayi anda berjaya memasukkan blok mainan dalam kotak kecil. Pasti bayi anda menunjukkan riak wajah gembira kepada anda. Apa yang pasti, bayi suka dibelai dan dimanja dengan ucapan sayang. Bayi sangat suka jika dirinya dipeluk dan diberi ciuman. Selain itu, anda juga boleh memberikan ganjaran dengan memberikan biskut kegemarannya jika dia melakukan apa yang anda suka.

4. Bacakan buku
Anda pastinya sudah biasa dengan cara ini, tetapi inilah cara istimewa untuk mengajar anak anda mengenal buku dan melatihnya untuk suka membaca buku. B acalah kepadanya walaupun dia belum faham apa yang anda bacakan. Sambil bayi anda duduk di atas riba anda, pegang tangannya untuk dia merasai buku itu. Tetapi kadang kala, bayi anda mungkin akan mengiggit buku, biarkan dia melakukan begitu, namun pastikan buku itu jenis kain. Dalam pada itu, teruskan membacakan buku kepadanya supaya dia suka membaca buku. Bayi anda akan cuba meniru anda membaca buku dan mungkin akan membaca sendiri nanti.

5. Mula awal
Ajarlah anak anda pada awal usianya. Perkenalkan perkara baru kepada anak anda. Jangan menunggu pada usia 3 atau 4 tahun baru hendak mula mengajarnya abjad, nombor dan objek-objek di sekelilingnya. Anda harus lakukan pengajaran sekarang! Bayangkan anak kecil anda boleh mengenal nombor, huruf atau warna pada awal usianya. Pasti anda gembira dengan kecemerlangannya.

6. Bersabar

Percayalah anak anda tidak akan pintar jika anda tidak menggunakan kaedah-kaedah yang dinyatakan seperti di atas secara konsisten. Namun anda kena bersabar untuk melakukannya kepada anak anda. Jangan putus asa, jika anda tidak mendapat melihat perubahan anak anda. Terus melakukan pengajaran sehingga anak anda pandai.

7. Penerokaan
.
Biarkan bayi anda melakukan penerokaan di sekelilingnya. Biarkan dia belajar memegang, merasa, menghidu bau, mendengar dan melihat. Misalnya untuk bau anda boleh sediakan bunga ros, buah epal untuk dia pegang dan puppet kecil untuk dia melihat. Namun pastikan ruang itu penerokaannya itu selamat untuk anak anda belajar dengan selesa dan gembira.

8. Belajar dengan gembira
Mengajar anak bukan sesuatu yang membosankan! Nyanyilah lagu dan aktiviti yang menyeronokkan untuk membantu anak anda belajar dengan gembira. Bayangkan, anda akan dapat melihat anak anda dapat belajar dengan cepat untuk mengambil barang dalam bekas permainannya. Lakukan ia setiap hari. Pasti anak anda dapat melakukan dengan baik sekali.

9. Permudahkan
Jangan meletakkan harapan yang terlalu tinggi kepada anak anda supaya dapat mengikut arahan anda dengan betul. Dia masih kecil, berilah dia masa untuk melakukannya. Jangan biarkan dia duduk sehingga 4 jam untuk belajar abjad. Lakukan aktiviti yang ringkas dan mudah dalam tempoh masa yang pendek antara 5 hingga 10 minit untuk mengelak anak anda mudah berasa bosan.

10. Teruskan!
Untuk memastikan anda berjaya mengajarnya dengan baik, lakukan pengajaran setiap hari. Jangan putus asa. Ingat anda sedang mengajar anak kecil, bukannya anak yang besar yang sudah boleh berdikari. Pengajaran satu atau dua minggu tidak mencukupi untuk anak anda. Oleh itu, lakukan ia sebagai rutin harian untuk dia mengenal tentang persekitarannya. Lakukan dengan konsisten dan fokus supaya pembelajaran ini berjaya dengan cemerlang.

(Sumber: Pa&Ma Disember 2011)

Hat-hati dengan Produk Beracun!


Petikan daripada akhbar:

"Bagaimanapun selepas mendapat kelulusan, secara sembunyi mereka mencampurkan produk itu dengan bahan memudaratkan bagi memberi kesan segera kepada pengguna."

"Ada pengguna meninggal kerana menggunakan produk ini dan dikhuatiri ramai mendapat penyakit kronik termasuk gila jika memakan campuran bahan berkenaan secara sesuka hati tanpa pengetahuan dan nasihat doktor."

" 12 produk pelangsing badan yang dicampur bahan aktif sibutramine untuk mengurangkan selera makan. 17 produk kosmetik dicampur bahan pemutih hydroquinone dan tretinoin serta 18 produk tradisional dicampur steroid dan antihistamino"

Baca senarai produk yang disenaraihitam tu, banyak jugak yang familiar kan. Selalu nampak iklan dalam majalah atau tv..

Baby Feeding Cues

Assalamualaikum,

Informasi yang saaangat berguna untuk ibu bapa :)


Update Sesaje...

Assalamualaikum

Cik Shaheem dah tido and cik pumpkin on duty. Jadi boleh update blog laju-laju hehe..Shaheem tido dari pukul 10 tadi. Kena buat semua kerja dengan perlahan. Jalan pun kena jalan slow-slow. Pijak semut pun tak mati. Sebabnye Shaheem ni telinga lintah. Takleh bising sket mesti terjaga. Dan kalau dia terjaga, aaaa masakla mama nak kena teman dia main malam-malam buta huhuh

Shaheem dah boleh melangkah 2,3 langkah tau. Alhamdulillah. Shaheem ni aku tengok sorang yang berani, tahan lasak dan kuat semangat. Dia berani nak melangkah walaupun dia tau dia akan jatuh...Bila dah jatuh dia tak give up.Dia bangun dan cuba lagi.. Memang dia ni pun tahan lasak la. Kalau ikutkan bila jatuh tu memang tersangatla sakit kan sebab lantai rumah tiles. Tapi dia ni alah bisa tegal biasa. Relax je hehe.. Haih dah besar dah dia.. Rasa macam baru semalam lahirkan dia huhuhu...

Esok jadual pack. Nak jumpa customer di Tanjung Aru, COD barang. Pastu nak ke Likas. Nak massage massage. Hehehe seriously aku perlu berurut. Sakit sangat dah badan ni.. Takleh nak duduk bersila lama-lama nanti lutut sakit. Berdiri pun takleh lama.Sakit pinggang, belakang. Kaki ni pulak, kalau tidopastu bangun buat susu ke ape, sangatla sakit. Nak jalan pun sakit. Ni lah bahana tak berpantang elok-elok. Badan dah masuk angin rasanya ni.. Masa dalam pantang haritu aku berurut 3 kali je. Pastu takde dah. 

Dah lama dok cari-cari orang yang pandai mengurut kat KK ni.. Geram jugak nak pergi kedai-kedai yang offer massage tu kan. Tapi takut. Sebab penah dengar orang cerita. Dia pergi berurut kat situ sekali diberikannya "benda". "Benda" tu buat badan dia selalu sakit and selalu nak berurut kat tempat tu.Tak maula camtu kan huhuhu...

Alhamdulillah, ni ada jumpa tukang urut yang pandai. Suami isteri, dah berumur dah pun. Lebih tua daripada mak ayah aku. Orang Kelantan tapi dah 40 tahun dok Sabah. Haritu hubby berurut dengan dia. Alhamdulillah, cepat ok kaki dia. Hubby berurut dengan yang laki. Isteri dia pun pandai gak mengurut. Dah ramai yang pergi tempat dia. Especially yang sedang berusaha untuk dapatkan zuriat.. Tak sabar nih nak di massage massage hehehe
Dah takde pape nak update. Tu je. Sekian terima kasih :P


Wednesday, January 16, 2013

Keje Paling Malas Nak Buat

Assalamualaikum,

Satu keje yang aku paaaling malas nak buat ialah.. lipat kain T__T

Ye, walaupun saya suri rumah, kain tetap juga menimbun tak berlipat heh.. Ikhlas tak pengakuan aku? hehehe.. Kumpul seminggu baru lipat biasanya. Tapi biasala, bila makin tinggi timbunan makin malas. Haih ape nak jadi... Bila dah lipat cantik-cantik suka plak mata memandang.. Lepas tu malas lain pulak yang timbul. Malas nak angkut buh dalam almari. Haha dasar pemalas sungguhlaaaa.....

Timbunan baju aku, hubby & Shaheem dann timbunan cd Shaheem


Ni CD yang dah siap dimasukkan insert dan dilipat.
Cantik le pulak berlipat kemas kann.. Nak lipat tu yang bencinta...


Siap lipat.... Baju seminggu lepas basuh baru nak lipat kekeke


Korang rajin tak lipat baju? Mesti malas cam aku jugak kan? :P


Mommies!!!
Saya nak kasi clear ini  Calvin Klein sleepsuits
Murah sajo, RM17 sehelai.
Beli 3 helai ke atas dapat FREE POS.
Mari mari beli...
Sedap pakai malam-malam ni sebab dah ada sarung kaki..
Takyah dah buh stokin..
Kain pun lembut. Selesa lah untuk baby anda.
Nak order, email me at alwani.amalini@gmail.com
Atau PM je kat fesbuk,

Masyehhhhhhhhhhhh....

Saturday, January 12, 2013

Sabtu!

Assalamualaikum,

Selamat hari Sabtu :) Pagi ni melepak je kat rumah sebab hubby balik dari duty pukul 8 pagi pastu balik dengan kaki berbalut sebelah. Hadeii suamiku.. Tergeliat masa main takraw petang semalam. Semalam dah urut. Bangun pagi ni dah bengkak. Nak pijak lantai pun tak boleh. Terus pegi hospital dalam base. Isnin ni nak kena x ray. Dia kata masa kaki dia terpelecok tu ada bunyi meletup. Huh ape la yang meletup tu. Hmm hopefully nothing bad.

Kaki berbungkus hehe

Actually sebelum dia main tu dia ada bagitau aku, petang nanti nak main takraw dengan budak ofis.Aku masa dengar tu dah rasa tak bes.Yela,takraw ni kan main libas-libas. Dok terbayang time dia nak melibas tu jatuh ke ape. Tapi aku diamkan je.Tak mau cakap. Sekali bila jadi macam ni terus rasa, "eh betulla instinct aku tu..." Lain kali  kalau aku tak suka, aku patut cakap je kan... 

Insyaallah lepas Zohor nanti nak keluar pegi mengurut and singgah kedai beli susu Shaheem sekali. Tinggal setin je lagi tak bukak..  Now, dua-dua hero tengah tido hehe


Hamboii anak terunaku.. tido siap silang-silang kaki hehehe


Friday, January 11, 2013

Hola!

Assalamualaikum,

Entry first tahun 2013. Peh lamanye kutinggalkan blog. Dah takde moodla. Kenapa kenapa kenapa? Dahla ada 2 blog nak kena maintain. Nyesal  lak aih buat 2 blog hihihi.. Erm aku dah buat keputusan.. Nak maintain satu blog je. Nak update blog Amalini's Diary ni jah. Yang pregnancy tu biar berkubur. Bila pregnant lagi baru update yang tu pulak. Haha entah bila la tu kan nak pregnant lagi. Insyaallah bila ada rezeki :) Kenapa aku pilih blog ni sebab this is my main blog. Dari tahun 2009 aku create after aku kuburkan yang lama. Haa dah banyak blog rupanya aku. Start blogging dari tahun 2004 ke 2005 lupa dah. Tapi masa tu blogging bodoh-bodoh. 2009 baru create Amalini's Diary ni and sayangla nak kuburkan yang ni. Banyak hasil income Nuffnang datang dari blog ni. Hahaha banyakla sangat kan..

Anyway, hello hello. Please welcome me back everybody. Mood blogging please lah datang dan jangan pergi lagi. Rindu tau nak update blog, blogwalking etc tapi tak tau kenapa mood tak mari. Semenjak ada cik Shaheem ni la. Jadik malas... Doakan aku tak hangat-hangat taik ayam lagi ye uhuhu.. Sayang woo blog tak berupdate. Dah berhantu ke ape blog aku nih...

Pasni segala cerita mengenai Shaheem aku update kat sini la ye.. Shaheem dah besar!! 10months old already. Haih cepat sungguh masa berlalu kan? Nak setahun dah dia. Rasa macam baruuu semalam beranakkan dia. Dah boleh dah ni kalau nak ada adik. Aku dah panggil dia abang dah haha.. Prektis awal-awal :P Gedik nau mama. Anak sorang ni tak terlarat nak jaga, ada hati nak tambah lagi dalam masa terdekat huhuh.. 

Ok dah dah la membebel. Dah 6.30pm. Sabah dah maghrib dah ni :D 

Happy new year kawan-kawan mama!
Err masih belum terlambat nak wish kan? hehe




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...