Monday, December 30, 2013

My (Or Shaheem's?) First SSC - PATAPUM TODDLER

Assalamualaikum,

Hihihi dah lama excited nak update pasal SSC ni tapi asyik bertangguh je. Bertangguh sebab takde proper pic nak tunjuk haha.. 

Okeh, akhirnya kubeli jugak SSC ni haa.. Nyesal tak beli dari awal dulu. Join kutu ke, blehla beli yang mahal sikit cam Boba yang memang diminati ramai tu. Teringin jugak nak try. Tapi apakan daya..... Aku tak bekerja. If anything kena mintak dengan incik husband. And my incik husband tu, hmm mana nak support ssc ssc nih.. Jenuh memujuk. Dia cakap aku sesuka nak ikut trend ibu ibu dalam pesbuk. Huh.. mungkin gakla haha tapi memang ada baiknya pun ssc ni. Bukan satu kerugian pun kalau beli.

Tapi mungkin a bit rugi jugak aku beli lewat camni. Yela, Shaheem kan dah besar panjang. Dah toddler dah. Memang dia lebih suka berjalan sendiri. Tapi ada masa dia nak berdukung je. Pastu kalau pegi shopping complex ke, pasar ke, aku lebih suka dukung dia.. Dukung tanpa support ni memang seriously menyakitkan. Selalu gilir gilir dukung dengan abah dia. Tapi selalu abahnye la yang jadi mangsa. Lelaki kan kudratnya lebih dari wanita hehe..

Aku beli Patapum ni kat Tiny Tapir. Beli online je. Murahhh sebab Tiny Tapir tengah buat sale. Harga asal RM280, after sale RM112 saje!! Murah sesangat! Add postage RM13 ke Sabah, total RM125. Eh sangat murah lagi! Jadi wajibla beli hehe.. Aku guna duit yang MAS bayar, ganti rugi stroller rosak dulu.. Malas pulak nak tempek link cerita lama tu huhu..

Aku ni takdela tau sangat pasal ssc or babywearing ni. Jarang masuk group bw dalam fb tu. Masuk pun tengok gambar je huhu.. Adore orang. Tapi sendiri tak pernah nak study pun pasal bw ni. Ada hati nak berbabywearing jugak. Teruk tak? haha.. Aku siap pm Ana Mama Panda tanya ok tak kalau aku beli hehe.. Thanks Ana for the encouragement kihkihkih.. Anyway, I am slowly learning sekarang sebab dah ada ssc sendiri kan hihi.. Wajibla kena tau sikit sikit.. 

Nak tau, masa carrier tu sampai, aku terus nak try carry Shaheem. Tapi bad timing betul. Shaheem tengah cranky masa tu. Dia langsung tak nak bagi kerjasama. Adoi, frust jap. Incik husband pun dah start menyindir haha.. Saje je tauuuu.. Dia pun ada try jugak nak carry Shaheem, tapi budak tengah bad mood, mana dia nak. Meraung raung haaa... Pastu pulak hubs macam tak selesa nak dukung Shaheem. Dia kata macam Shaheem melekat sangat kat badan dia. Tak selesa katanya. Pastu nak adjust adjust strap lagi. Bergaduh kejap dengan dia huhhh.. Frust tauuu... But still, esok esoknye hubs ada la jugak mintak nak try carry hehe..

Few days after that aku try lagi. Alhamdulillah Shaheem ok. Mood tengah elok.. Try dalam rumah je pun. And front carry. Aku tak reti nak back carry sorang sorang.

Marilah ku tayang gambar. Aku beli toddler size, colour Blue Navy.









Petang semalam try pakai kat luar masa pegi pasar. Alhamdulillah Shaheem bagi kerjasama yang baik. Ce tengok cara aku pakai ni. Ok tak? huhu.. Maklumla noob... Shaheem memang dah tak sesuai front carry kan sebab dia tinggi. Dah menghalang penglihatan aku. Better back carry. Tapi tula, tak reti lagi. Nantila try. 





Apa apapun aku puas hati sangat dapat beli Patapum ni hehe.. Tak dapat guna lama untuk Shaheem pun takpela. Insyaallah akan diperturunkan kepada adik adik dia. Ecewaaahhh adik adik lagi tu hehe..

Silalah terjah website Tiny Tapir ye. Aku rasa ada lagi sale tu. Cepat cepat grab sementara murah ni :)



5 comments:

  1. nampak seles la shaheem dgn ssc tu..teringin nk beli jugak tp dh ada tp bkn ssc..tp husband x approve nk beli..kihkih

    ReplyDelete
  2. Wow..berpapatum plak shaheem..
    akk teringin jgk nk cuba..tp xthula gigih ke x..haha

    ReplyDelete
  3. Suka tgk mama dukung baby tau guna patapum...mcm selesa jek tgk...hebattt tau berbaloi belian murahhh

    ReplyDelete
  4. akak tak larat nak dukung fayel...masih setia dengan stroller...nanti utk next adik baby la..

    ReplyDelete
  5. huhu.. za tgk mmg rmai r guna kan.. tpnya, za dpt hadiah benda ni, jenama biasa je.. nk beli syg duit rasa..

    psst: dtg dr geng gojes ni.. hihi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...