Saturday, October 19, 2013

TTC 2nd Child

Assalamualaikum,


Yep, we are trying to conceive our second child :)

Start after raya haritu. Bulan 8... eh ke bulan 7? Haha boleh pulak lupe.. Yang aku ingat aku dah 2 kali period after first time ttc tu.. Bulan 8 la kot sebab period bulan 10 belum due lagi.. Haa sape kata kalau sebelum ni bunting pelamin, second baby pun mudahla lekat.. Tak kannnn heh.. Before this incik husband was so0oo scared kitorang akan conceive second baby terlalu awal. Ikut planning asal kitorang (encik husband je sebenarnya) nak 2nd baby bila Shaheem umur 3 tahun. So dia betul-betul la jaga... Katanya aku ni kan mudah lekat ngehngehngeh.. But now, seeeee.... frust pulok rase.. Dah 2 kali pe0d nihh.. 

Oh macamana husband bleh ubah fikiran? Entah, aku pun tak tau. Tetiba je haha.. Dia dah penat kot dengar bini dia ni merengek nak baby nak baby hehe..

hehehehehehe


Last month aku ada rasa mual mual.. Haa cuak la pulak rasa.. Terus tanya husband, "kalau sayang pregnant macamana??" dalam nada cemas.. Selamba dia jawab, "haa kalo pregnant tanggunglee.. Bila baby dah keluar, jaga la.. mandikanlaa.. Kata nak babyyy.." HAHAHA.. Saje je tauuu.. Tapi mual mual aku tu hanyalah mual petanda nak pe0d huhu...

Bila lambat lekat ni (compared to when we conceive Shaheem - after kawin terus period tak datang!), aku fikir positif jela. Ada hikmah di sebaliknya.. Kita hanya merancang dan Allah sebaik-baik perancang. Mungkin aku belum mampu nak handle 2 orang anak. Mungkin badan aku belum pulih sepenuhnya dari first pregnancy. Mungkin kewangan kami belum kukuh untuk menjaga 2 orang anak. Mungkin suami aku pun belum bersedia. Banyaklah kemungkinannya.. Aku cuma berusaha. Kalau ada rezeki awal, alhamdulillah. Kalau takde lagi, takpe, kita cuba lagi :) When the time is right, I will get pregnant again, insyaallah..

Seronok tengok kawan-kawan yang seangkatan masa pregnant dulu dah pregnant lagi sekali. Tak kira anak kedua, ataupun ketiga.. Keempat pun ada! Best kan pregnant. Aku memang enjoy pregnancy aku dulu. Mungkin sebab aku takde alahan sangat.. Dan semuanya ok ok je, except kena GDM tu la huhu.. But overall memang aku enjoy! Tu yang tak sabar nak pregnant lagi tu hehe..

Dan aku suka bau baby! Subhanallah, wanginyeeee.. Bau syurga orang kata.. Rindu sangat nak cium cium baby :)

Shaheem pun dah menunjukkan ciri-ciri abang long dah. Dah boleh tolong mama sikit-sikit. Selaunya tolong amik remote di kala mama malas nak bergerak hahah.. Kesian jugak tengok dia main sorang-sorang. Marilah kita bagi dia adik untuk jadi rakan sepermainan hehe..

Paling penting, aku nak breastfeed baby. Ya Allah, kalau aku pregnant lagi, berikanlah aku peluang dan rezeki untuk menyusukan anakku tu nanti.. Rindu sangat nak susukan anak dengan susu aku sendiri.. 

Doakan aku pregnant lagi dalam masa terdekat ni ya.. Nak baby tahun 2014, Biar ngam-ngam beza 2 tahun dengan Shaheem hehe.. Aminnnnnn...

Kena tampal kat dinding carta ni!


5 comments:

  1. Sama la kite amal. Rriiinnddduu sgt nak ada baby lagi nak cium bau baby nak breastfeed dia. But belum masa lagi. Kami still berjauhan. N if dah sama nt pun nak bg ms jugak dkt arissa sikit untuk spend ms single bsma kami. InsyaAllah. Btw, goog luck dear!

    ReplyDelete
  2. gudluck!! usaha tangga kejayaan...wahh gitu..

    ReplyDelete
  3. wahhh dah start ttc eh...

    sama jela mcm ana dl. ingtkan cpt je lekat tp lmbt le plak.. alhamdulillah after 1 thn 6 bln akhirnye preggy hehe..

    good luck to u too!

    ReplyDelete
  4. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,
    SMS/WASSUP 0148004302

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...