Thursday, October 17, 2013

Good News for Army Wives :)

Assalamualaikum,



Alhamdulillah. Bulan ni makcik-makcik tentera tersenyum lebar sampai ke telinga bila cucuk duit dekat bank heheh

Peruntukan paksa sudah naik. Alhamdulillah. Banyak jugak naiknye. Well selaras lah dengan kenaikan gaji suami kan? Gaji suami naik, gaji isteri pun kena lah naikkk..

Ada jugak dengar suara-suara sang suami yang merungut. Katanya banyak sangat naik sampai terkejut tengok slip gaji bulan ni. Macam-macam omelan lah aku dengar. (Dok kuarters gini la, bergossippp jee haha).. Wahai sang suami, janganla merungut. Duit tu dipotong untuk isteri-isteri anda juga. Isteri yang telah banyak berjasa, melahirkan anak, menguruskan rumahtangga dan macam-macam lagi lah. Dan please lah jangan merungut atau mengungkit-ungkit. Takut nanti duit yang isteri guna tu jatuh tak halal pulak. Sebabnya suami tak redha. Nauzubillah.. Jadi redha kan lah ye... 

Mujurle hasbeng daku okkay jah. Kalau dia merungut jugak, akanku ceramah dia sampai tak larat dia nak dengar hehe..

Apa-apapun, terima kasih ye abang. Nanti sayang belanja makan besarrr eh hehe :D




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...