Tuesday, October 22, 2013

Barang Dah Sampai Semalam, Alhamdulillah!

Assalamualaikum,

Semalam tak sempat nak update. Shaheem asyik meragam je. Nape tah..

Alhamdulillah, barang ku yang ditunggu-tunggu selamat sampai jam 3 petang. Kuat gile mat despatch tu ketuk pintu rumah aku haha.. Bukak-bukak, tengok mamat yang selalu dok hantar barang tu.. Dia pakai spek itam kalini. Selalunye tak. Aku nak marah, aku nak sound tapi kenapa tah, mulut ku terkunci.. Aku malas sebenarnya. Fedup gile rasa. Malas nak melayan.. Takut pun ada haha.. Sebab dia muka masam, serius je. Kang aku sound sound dia naik angin kat situ, matikla aku hahaha.. 

Husband bengang gile dengan aku sebab aku tak sound mamat tu.. Sorila bang. Bukan abang tak tau sayang ni macamana huhu.. Belakang beranila, depan-depan kecut perut hahaha.. Nasib amarah lakiku tak lama. Aku tau dia pun dah malas nak layan aku. Katanya, "pasni kalau jadi lagi benda camni jangan dok mintak tolong abang laa.. " Uhuk uhuk janganla mare. Pasni memang takkan jadi dah sebab sayang nak guna alamat office abang je pasni. Confirmm takde masalah macam ni lagi dah hehe..

Segan oh segan nak guna address hubs. Kang nanti orang opis dia chop makcik Cik Din ni kuat betul shopping online perabih duit laki dia.. Hohohoho.. Walhal barang yang aku selalu dok order order tu barang meniaga.. Tapi betul jugak cakap Sha aka CK kat fb semalam, "dari situ kdg2 dtg prospek jgk tau, sbb drg tanya asben, n asben bgtau tu brg niaga, n dia beli.." Memang betul!! Sebenarnya sebelum ni pun aku dah pernah dah jual barang kat office mate husband. Jual cd QQ Baby. Bila parcel tu sampai kat husband dorang tanya tu ape. Bila husband bagitau CD dorang memang excited nak tengok. Dan alhamdulillah, memang ada yang beli :)  So ok, next parcel hantar ke PPU je :D

Aku nak lodge official complaint kat Pos Malaysia. Tengah mengarang ayat sekarang ni. They have to do something la.. Tak baik buat macam ni. Menyusahkan orang ramai..

Ok dah sekian. Semoga lepas ni takde lagi dah entry bengang dengan Poslaju.


3 comments:

  1. amal.ni amalini tu ke? yg dlm group gojes tu kan.hahaha.rara kdg2 nama blog tau.nama org tu dlm fb xtau.hahaha kelakar.

    ReplyDelete
  2. hahahaha.oi rara ni amal dlm gojes tu lah.
    eh tetibe aku lak yg jawab hahaha.
    amal dah selamatsampai brg eh?
    esok moh kita ketuk pale poslaju reramai.
    suka nau nyusahkan org.
    bikin panas jek.
    kikiki.
    ops teremo pulop!

    ReplyDelete
  3. ehhh cantik header baru..hihihih..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...