Sunday, September 15, 2013

12 September: Birthday Encik Husband

Assalamualaikum,

Eh cerita pasal lakiku lagi haha.. Jangan mareee... Baru ada mood nak update blog nih. 

12 September lepas, birthday encik suami. Birthday yang ke??? Ce teka ce teka hehe.. Berapa umur beliau? Yang pasti makin tua la kan, bukan makin muda walaupun muka nampak muda. Muda kerrr haha..

Aku tak bagi hadiah pun. Bagi hadiah kasih sayang je hehe.. Husband pun tak kisah tak dapat apa-apa hadiah. Katanya, " tak payah bagi laa.. tak nak jadikan sebagai kebiasaan.." Dia cakap macam tu sebab birthday aku pun dia tak bagi ape. Siap pakej tak ingat lagi haa! haha... Orang laki kan, meme!

Eh aku haritu pun nyaris-nyaris lupa birthday dia kuikui.. Aku tak perasan dah pukul 12 tengah malam. Tengok kawan dia wish kat facebook baru aku ingat. Jadilah aku orang kedua yang wish hehe.. Dia duty malam tu so aku just wish thru Whatsapp je..

Aku tak buat kek untuk birthday dia. Just buat simple caramel pudding. Kegemaran beliau dan juga aku dan juga Saif Shaheem! Haritu dia konvoi ke Kundasang ada la bawak balik strawberry sikit. Daripada buruk dalam peti ais aku pun hirisla nipis nipis, kasi susun atas itu puding.. Nampak lebih wow la konon hehe

Sori gambar kurang berkualiti


Malamnya hubby ajak dinner kat luar. Birthday boy belanja muehehe.. Pegi 1Borneo je. Makan Kenny Rogers. Tak sempat nak amik amik gambar makanan. Laparrr..

Lepas makan kitorang bagi can Shaheem jalan-jalan dulu. Punyela puas hati dia dapat lari-lari. Tempat luas kan. Tapi kena tengok jugak Shaheem ni. Takleh lepas dari pandangan. Sebab kalau dia lari dia memang betul-betul lari. Dah tak ingat mama abah dah. Suka hati nak pegi mana-mana. Bahaya bahaya.. So end up mama atau abah (abah selalunya) kena dukung..

Then hubby cakap nak beli kereta kat Shaheem. Ala bukan kereta mahal-mahal pun, nak yang boleh tolak-tolak dengan kaki tu je. Apa orang panggil eh? Ride on? Eh entah la hehe.. Tengok kat kedai toys kat 1B tuh, ada satu tu moto, biasa-biasa jek pun tapi harga RM150. Hubby tanya ape keistimewaan motor ni, pakai bateri ke? Promoter tu jawab, "oh tidak. Pakai kaki jak, tolak-tolak.." Cehs rege kemain mahal kan tapi tolak dengan kaki jugekk..

Nampak motor yang guna bateri tu pulak. Harga tak sure berapa tapi mahal sudah pasti. Ada budak tengah test drive. Shaheem dah wowww wowww.. Kagum sangat. Dok sebut to too tak berhenti. To tu moto sebenarnya hehe.. Abah cepat-cepat bawak lari Shaheem haha..

Masuk dalam Giant. Ada banyak pilihan ride on ni. Harga pun bleh tahan huhu.. Semuanya RM70 ke atas. Survey survey, pilih pilih yang elok, akhirnya kitorang beli erm, moto ke kereta ntah. Ada steering macam kereta tapi body macam moto. Entahlaa hehe.. Harga RM89.90. Buleh tahannnn...

Helmet tu dapat sekali. Too big for Shaheem.
Ni gambar budak baru bangun tido terus cari to. Siap pakai helmet tu.
Hehe suka betul dia. To ni agak tinggi untuk Shaheem. Dia takleh nak tolak dengan kaki lagi. So Shaheem guna to ni untuk duduk tengok tv hehe.. Dah macam Bob The Builder dah mama tengok haha

Abah punya birthday, Shaheem yang dapat hadiah haha..
Untonglaaa....


Sebelum aku akhiri entry ni, terimalah video aku & Shaheem nyanyi lagu happy birthday. Aku la yang terover hehe.. Comel je Shaheem mmmmuahhh kat abah hehe..




Happy birthday abang. Selamat panjang umur, murah rezeki dan selamat semuanya di dunia dan di akhirat insyaallah. I love you!

2 comments:

  1. epi besday papa shaheem....shaheem lah untung dapat hadiah hehe

    ReplyDelete
  2. waaaa hebat sambut beday papa shaheem...terliur tgk hoiiii

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...