Tuesday, June 18, 2013

Jeruk Pak Ali Penang Mali!

Assalamualaikum,

Haa sape penah makan jeruk ni?? Yummy kannnnn hehhehe


Maaf tak dapat nak rotate. Nape tahhhh...


Pada suatu hari encik hasben balik dari keje dan dia telah mencanangkan kepada bininya ni tentang betapa sedapnya dia makan jeruk yang anak buah dia bawak dari Penang. Haaaa saje bikin panas la kan. Dahla tak bawak balik rumah sikit..  Terus bini ni mengidam nak makan jugak hahahaha.. 

Aku ada tengok dekat fb, member aku update dia kat Penang. Cepat-cepat aku sms dia, mintak tolong belikan. Huahua sampai macam tu sekali. Memula kawan aku kata boleh je. Aku dah excited habes. The next day dia mesej dia bagitau tak dapat pulak nak beli sebab geng lain tak nak singgah beli jeruk. Lagipun jalan Penang jammed dan dorang dah nak balik KL.. Sobsob takpelah. Aku ok je. Tak maula orang susah-susah sebab aku kan... 

Tapi tetap tak puas hati tak dapat makan haha..

Aku pon bertanya-tanya la kat group Mommy Gojes tu.. Alhamdulillah ada yang sudi belikan. Terharu tauuuu...

Terima kasih banyak-banyak Ros, ummi pada Humaira & Auni :) Terima kasih juga pada husband Ros sebab tolong belikan dan pos :D Untung ada kawan blogger ni. Baik plak tu. Harini Ros tolong aku.. Esok lusa mana tau giliran aku pulak tolong Ros kan.. Insyaallah..

Cakap pasal pos, aku mintak Ros pos guna pos laju. Nak guna pos parcel macam lama sangat nak tunggu sampai seminggu. Kalau dah guna pos laju ofkosla mahal sket kosnye.. Kalau ikut calculator postage di website pos malaysia tu, kalau 2kg, RM25 kos hantar ke Sabah. Aku ok jela.. 

Tapi tak tahula macamana, bila sampai di pejabat pos, lain pulak timbangannya. Jadi 2.1kg pulak. Sedangkan Ros timbang kat rumah dia ngam-ngam 2kg. Dah lebih 2kg, up jadi RM31. Campur-campur tax ape sume jadi RM41. Hamik ko, harga pos lagi mahal dari harga barang yang dipos haha.. Sabar jela.. Ros cakap staf pos tu kata mahal sebab hantar ke kawasan pedalaman. Hahaha tak tau pulak aku TELUK SEPANGGAR, KOTA KINABALU yang letaknya hanya 30km dari bandaraya Kota Kinabalu dah dikira sebagai kawasan pedalaman :P Orang pos ni memang suka dengki dengan aku ni hahaha..

Takpelah takpelah.. Aku tak kisah pun sebab yang penting aku dapat makan hehe.. Mengidam sangat kan. At first Ros suruh aku cari je dulu kat kedai di Sabah ni. Sebab Umie Puan Pinguu kata di Miri ada je jual. Sebijik yang Pak Ali punye. Tapi aku dan husband adalah pemalas nak cari ekeke.. Pastu nak yang bau Penang jugak. Tak kira! Gedik kannnn...

Alhamdulillah, dapat jugakla merasa. Memang sedap. Manis masamm.. Bila letak dalam peti ais lagi sedap makan. Sejuk sejukk.. 

Eh mengidam teruk bebenar ni dah ada orang baru dalam perut kah?? Nehi nehi jangan buat spekulasi. Acik tengah bendera merah sekarang ni tauu hehe.. 

Thanks again Ros! Bertuah saya kenal anda hihihi.. 

5 comments:

  1. wani! kat teluk intan pun ada jeruk pak ali penang... hehehehehe masih ada bau penang! kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  2. nasib la ciknaa ni bukan peminat beruk.. eh jeruk! ngeeee.. :)

    ReplyDelete
  3. Sama2 :) nnt dtg penang borong byk2 tau..hahhah

    ReplyDelete
  4. jauhnye ngidam..

    salam kenal dari fifi.. amalini duduk sepanggar? dulu fifi duduk sri maju.. da dekat tu.. ade ke kate pedalaman.. memang tipu betul..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...