Tuesday, March 26, 2013

Shaheem's AIO Nappies

Assalamualaikum,

Hehehe CD Shaheem membiak lagi. Ehh dah lama tau tak membiakkk.. Mama berjaya mengawal nafsu shopping hehe.. AIO ni pun beli secara ansuran. HAHAHA sampai macam tu sekali. Mahal maaa..Seketul dah cecah RM70 lebih kurang. Nak beli banyak, terpaksala bayar ansur-ansur kekeke.. Sungguh mak mak kann?

Ape itu AIO? AIO cd ialah cd yang cover dan insertnya dah bergabung bersama. Dah melekat bersama. Tak payah dah nak insert-insert dalam pocket. Jimat masa dan ruang!



Mostly cd AIO ni diimport dari negara luar seperti USA, Australia etc.. Sebab tula harganya boleh tahan mahal. Dalam dollar murah je tapi bila dah convert pada ringgit, kos pengeposan dari US (contohnye) ke Malaysia, cukai lagi jadila mahal. Banyak sangat kos-kos yang terlibat. 

Aku selamani dok pakaikan Shaheem pocket cd je sebenarnya. And pocket pun brand China mali je. Ada jugak AI2 seketul dua. Tiba-tiba (boleh ada tiba-tiba tak tahan tu) datang keinginan untuk mencuba cd AIO pulak. Bila dapat tau bleh bayar secara ansuran, ape lagi kan. Jangan lepaskan peluang hihi. 


Pikapu dari Australia. Basix & Simplex dari USA.

TOP, Left: Simplex 2.0 Monsters
TOP, Right: Simplex 2.0 Elephants
BELOW, Left: Pikapu Navy
BELOW, Right: Basix Swirls


Simplex ni dia ada 2 jenis. Satu jenis OS - one size (satu cd boleh adjust button S-L) dan satu lagi jenis sized  ataupun dipanggil 2.0 (satu cd saiz S, satu cd saiz M, satu cd saiz L). Baca review mommies di MCDP, semua cakap Simplex OS cutting kecik. Kalau baby yang peha tembam memang tak boleh pakai lama. Kalau yang sized ok. So, aku belila saiz L. Peha Shaheem kan peha KFC! Tu pun cuak takut tak muat sebab aku order bulan November tahun lepas lagi. Hujung Februati haritu baru dapat. And hujung Mac baru pakai haha.. Nasib baik muat! :P

Pikapu pulak one size je.. Bleh adjust dari S-XL. Sebab tu dia ada banyak button kat depan tu. Serius cutting besar. Shaheem belum try pakai lagi. Tak tau saiz ape. M kot. Nanti bila dah pakai aku buat review asing yee..

Basix pulak sized je.. Rasa macam takde OS tengok kat website tu. Cutting macam lebih kurang Simplex. Belum try pakai. Nanti aku buat review asing jugak..

Err tu jela kot entry pengenalan.. Hah ada entry lain ke. Over plak ye.. Insyaallah akan catat tentang prewash pulak. Apabila rajin hehehehe...

Take care!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...