Sunday, March 17, 2013

Lama menyepi, ada yang rindu? :P

Assalamualaikum

Hey heyyy kenapa malas sangat update blog ni???!! Huhu..

Awal bulan haritu balik kampung. Memang tak sempat langsung nak online. Dah balik sini pun tak sempat. Shaheem meragam sikit. Nak mengikut mama je. Susah betul nak buat keje huhu.. Nak kencing berak pun payah. Bangun je dia bergayut kat kaki. Pastu sekarang kuat nangis. Nangis pulak macam sakit-sakit. Aku rasa dia sunyi la. Balik kampung haritu kan ramai kawan. Ramai yang melayan. Balik Sabah dah takde orang. Ada mama abah je. Eh abah pun jarang ada kat rumah sebab sekarang sibuk jaga base. Laagila bosan dia.. Shaheem nak adik eh? Huahua mama gedis.

Eh Shaheem dah setahun tau. Alhamdulillah :)  6 Mac haritu genapla dia setahun. Haih seriusla sekejap je masa berlalu. Rasa macam aku baruu je lahirkan dia. Setiap memori nak bersalin tu masih segar dalam ingatan. Even rasa sakit tu pun aku boleh ingat lagi. Dulu dia kecik, merah-merah, lembik lagi. Sekarang, dah besar! Dah gagah, dah macam-macam pe'el.. Terima kasih Allah di atas kurniaan-Mu yang sangat berharga ini. Mama sayang Shaheem sepenuh hati mama..

Balik kampung haritu dapatla celebrate birthday Shaheem. Kat Besut rumah parents in law, kitorang buat barbecue. Seronok jugak makan ramai-ramai. Kat rumah family aku, hubby beli kek Secret Recipe. Mak pulak buat nasik beriyani. Huh sodapp hehe.. Yang penting sume happy :) Hadiah untuk Shaheem aku tak beli ape-ape pun lagi. Plan nak beli jugak something. Biar ada barang la kan. Nanti boleh buat kenangan, cakap ni birthday present Shaheem setahun :D

Niat di hati nak beli basikal roda tiga yang boleh tolak macam ni.. Tapi tak tau Shaheem nak duduk ke tak kihkihkih..



Tak tau mana nak cari kat Sabah ni. Kat Servay Likas ada kot.. Nantila bila hubby off ajak dia pegi sana usha usha.. Hopefully tak mahal juga huhuhu

Balik kampung haritu tak berjalan ke mana pun. Sebabnya hubby demam panas & Shaheem pulak masuk wad semalaman huhu.. Hubby demam tu sebab main moto! Haha dia baru beli moto scrambler tu. Balik dok ligan yang tu la. Sampai demam haaaaa.. Sabar jelah. Mungkin jugak sebab perubahan cuaca.. Shaheem pulak masuk wad sebab alergik. Tak tau alergik dengan ape. Habis satu badan sampai ke muka naik bintat merah. Gatal pulak tu. Kesian dia takleh tido. Bawak pergi emergency terus doc suruh masuk wad. Nantila aku cerita di lain entry (kalau rajinlaaa hehehe)...

Erm dah takde mood nak menaip haha.. Publish yang ni dulu la. Kang sia-sia taip panjang last last tak publish sebab malass hehehe.. Esok esok kalau rajin, aku update lagi. Daa!~

2 comments:

  1. ciknaa pn nak usha jgak mende alah ni. tp kl byk choice, mahal ngan murah jela.mslh nye bz, huhu..kesian anak nengok je org punye.. :)

    ReplyDelete
  2. ciknaa
    hehehe beli2.. afiq mesti suka punye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...