Saturday, April 28, 2012

To Buy List

Assalamualaikum,

It's 4am in the morning and I'm still wide awake! Harini minum 2 mug kopi. Mug besar punyaaaa.. Wait seminit, bleh ke minum kopi kalau ada anak kecik? Boleh je sebab aku tak breast feed anak aku! Heh... Yeah yeah, aku dah give up dah. Segala pam, segala nipple shield yang aku beli dah selamat disimpan dalam kotak. Kenapa aku give up? Susu aku dah tak banyak. Sekarang bila pam langsung tak keluar. Lagi satu sebab ialah aku dah penat nak dengar Shaheem menangis bila aku paksa dia breast feed. Stress weh! Jadi disebabkan tak mau stress stress bagi susu tin jela.. Takpelah, aku redha... Bukan rezeki aku nak menyusukan Shaheem. Aku tak bagi susu badan bukan bermakna aku tak sayang anak.. Ada la tu hikmahnya. Allah lebih mengetahui.. Please jangan condemn aku ye.. If you're in the same situation as me, you'll know how I feel...

Anywayy.. these few days aku dok pikir banyak benda. Benda nak beli hehehe.. Untuk anak dan juga untuk diri sendiri. Tapi sebenarnye lebih pada anak la. Serius, bila ada anak ni, dalam otak dok pikir nak berbelanja untuk anak je. Untuk diri sendiri macam dah tak perlu. Memang macam tu kot eh bila dah jadi mak nih...

For Shaheem aku nak beli:

1. Baby carrier - Erm murah-murah dahla.. Takde bajet nak beli yang branded ni huhu.. Kena la berpijak di atas bumi yang nyata kan. Takde duit buat cara takde duit hehehe... Mungkin beli yang Anakku punye je kot. Belum survey lagi pun sebenarnye.....

2. Baju bajan! - Rompers, t shirt, jumpsuit, pants etc etc.. Serius rambang mata bila tengok kat kedai. Tengok online lagi gila aku dibuatnye T.T

3. Extra cloth diapers' inserts & boosters - In case bila dah besar sikit Shaheem kencing banyak. Sekarang pun banyak juga dia kencing. 3 jam tu dah lencun dah.. Some more untuk pakai malam. Sekarang aku pakaikan dia cd siang hari je. Malam belum berani sebab takut kalau dia kencing banyak, bocor pulak. Kalau ada booster tu kebarangkalian nak bocor kurangla kot...

Sebenarnye kalau pegi kedai baby ataupun baby department kat supermarket tu, aku mesti jadi gila kejap haha.. Rasa macam nak beli semua benda yang ada. Huh kalaulah aku kaya raya, aku beli dah semuanya. Nasib tak kaya sangat heheheheh...

Untuk diri sendiri pulak, aku nak beli:

1. Spek mata baru! Last week pegi check mata. Previous power kanan 350, kiri 325. Latest power kanan 425, kiri 400. Waa sudah naik! Patutla aku rabun semacam kalo tak pakai spek. Contact lenses pun dah lama tak pakai. Erm nak beli spek baru sebab spek sekarang dah sangat dasyat. Kalau aku tunduk je mesti spek tu akan jatuh ke lantai. Masa nak tukar diapers Shaheem selalu je spek jatuh atas perut dia huhu.. Tension.. Dah banyak kali pegi ketatkan still sama. Memang nak kena tukar barula tu.. Survey kat kedai spek, mahal-mahalnye rege spek nih huhu... Plan nak beli je spek kat pasar malam pastu pegi kedai spek bubuh lens je. Bleh jugak kan? hehe.. #cheapskate

2. Baju & seluar baru - Semua baju, seluar & jeans aku tak tahu kemana perginya. Baju kat Sabah semua baju lama-lama dan besar-besar sebab pakai time pregnant.. Jeans satu pun takde. Masa pregnant pakai maternity skirt. Nak beli jeans baru! Nanti bodek hubby eheh....

Err tu je kot untuk aku... Ah dalam kepala ni dok pikir nak beli barang untuk Shaheem je....

Anyway, duit Potongan Paksa dah masuk bulan ni. Alhamdulillah, after 10 months kawin hehe.. Mujurle tak sampai setahun aku menunggu. Dahle tu je sumber pendapatan aku sekarang ni. Tapi kan, I wonder... takleh ke elaun Potongan Paksa tu ditukar namanya.. Boh le, Elaun Isteri ke.. Nafkah Isteri ke.. Gaji Isteri ke hehe.. Ini Potongan Paksa.. Macam tak ikhlas jek hihi... Apa-apa jelah, yang penting nafkah untuk isteri tu ada kan. Thanks dear hubby! :)

Dah hampir pukul 5 pagi. Kenapa tak ngantuk lagi ni?? Huuuuuu

Friday, April 20, 2012

Our Son :)

Assalamualaikum,

Laaaaaaaaaamanya tak update blog ni! :D Sekali update, hamikk panjangnye tajuk ehehe...

Diri ini kebizian dengan anak. Anakk? Ye anak hikhik.. Anak sendiri hokkay.. Bukan anak buah, anak sedara atau anak kucing. I'm talking about anak yang aku kandung selama 39 minggu 3 hari yang sudah pun selamat dilahirkan pada 6 Mac lepas.. Alhamdulillah.. Yeah, I'm a Momma already! :D

Introducing our lil pumpkin, Saif Shaheem b. Shamsuddin
Ni gambar latest, he's 1 month++ already.
Masa lahir beratnya 3.6kg, now, berat dah naik sekilo, 4.65kg.
Lenguh tangan nak pangku dia.
Tapi aku suka! Suka pangku dia, suka peluk dia :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...